Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött csirke tejszínes mártással recept

Töltött csirke tejszínes mártással recept

Elkészítési idő 130 perc

Kalória 5490 kcal

A Töltött csirke tejszínes mártással hozzávalói:
1,5 kg csirke egyben
25 dkg aszaltszilva
50 dkg alma
10 dkg húsos szalonna
2,5 dl vörösbor
2,5 dl húsleves
2,5 dl tejszín
2 teáskanál só
1 teáskanál fehérbors
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé


A Töltött csirke tejszínes mártással elkészítési módja:
A csirkét kívül belül besózzuk és borsozzuk. Az aszaltszilvát a vörösborban addig pároljuk míg fölszívja. Az almát megpucoljuk, nyolc részrevágjuk és a citromlével összekeverjük. A szalonnát kockára vágjuk, a szilvával és az almával összekeverjük. A csirkét ezzel megtöltjük és bevarrjuk. Az olajat megforrósítjuk, leöntjük vele a tepsibe fektetett töltött csirkénket. Forró sütőbe tesszük, 200 fokon sütjük 90 percig. Időnként locsolgatjuk a húslevessel. Az utolsó 10 poercben a megmaradt töltelékünket is a tepsibe tesszük. A tejszínt a liszttel behabarjuk. A pecsenye levét leszűrjük, a behabart tejszínnel sűrűre főzzük. Ezzel tálaljuk a tölteléket.

Kacsát is lehet a receptszerint tölteni :-)


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött csirke tejszínes mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook