Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött burgonya pikáns mártásban recept

Töltött burgonya pikáns mártásban recept

A Töltött burgonya pikáns mártásban hozzávalói:
4 nagy burgonya
20-25 dkg darált hús

bors
fokhagyma
őrölt paprika
A mártáshoz:
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
1 evőkanál vaj

2 db kis konzerv paradicsompüré
2 teáskanál kristálycukor
bors
oregano
bazsalikom
kevés tejföl


A Töltött burgonya pikáns mártásban elkészítési módja:
A burgonyavájóval henger alakú lyukat fúrunk a krumplikba. A darált húst a fűszerekkel összegyúrjuk (a fokhagymát reszeljük le). A húst a burgonyákba töltjük, tepsibe tesszük, a kivájt krumplibelsőt mellétesszük és kis vizet aláöntve, fóliával letakarva sütőben megsütjük. Finomra vágunk 1 gerezd fokhagymát illetve fél fej vöröshagymát. Felolvasztunk 1 evőkanálnyi vajat egy lábasban, beletesszük a hagymákat és egy picit megsózzuk. Aranybarnára pirítjuk (kb. 5-6 perc közepes lángon) és hozzáöntjük a 2 kis konzerv sűrített paradicsompürét. Teszünk hozzá 2 teáskanál cukrot, sót, borsot, oreganót, bazsalikomot. Felöntjük 1 dl vízzel és forraljuk 5 percen keresztül. A töltött burgonyákat a mártással tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött burgonya pikáns mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook