Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tökropogós recept

Tökropogós recept

Elkészítési idő 20 perc

A Tökropogós hozzávalói:
1 db. tök (bele és magja is)
1 db. tojás
2 kk. pirospaprika
2 kk. örőlt fekete bors
liszt

olaj(a sütéshez)


A Tökropogós elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk,a belét kiszedjük és félre tesszük.A tököt lereszeljük pl.-ul nokedli szaggatón hozzákeverjük a belét, és a magját is.Hozzá adjuk a tojást,pirospaprikát,borsot és megsózzuk.Annyi lisztet adunk hozzá,hogy olyan legyen mint a csurgatott tészta.Az olajat felhevítjük és evőkanállal az olajba szaggatjuk. Mindkét oldalát ropogósra sütjük. Önmagába is és feltétként pl. tökfőzelékhez is adhatjuk.

Egy db tökből komplett ebédet lehet készíteni 4-5 tagú család részére.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tökropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook