Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Tökmagos-burgonyás zsemlék recept

Tökmagos-burgonyás zsemlék recept

A Tökmagos-burgonyás zsemlék hozzávalói:
60 dkg liszt
9 dkg burgonya
2,5 dkg élesztõ
3 dl tej
1 tojás
2 tk só
1 ek cukor
10 ek tökmag
vegyes magvak a tetejére


A Tökmagos-burgonyás zsemlék elkészítési módja:
A burgonyát megfõzzük és összetörjük. Az élesztõt 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk. A hozzávalókat tálba tesszük és tésztát gyúrunk belõle. Kelni hagyjuk. Az így megkelesztett tésztát 20 egyenlõ részre osztjuk és gombócokat formálunk belõle. Kivajazott tepsire, vagy pizzasütõ kõre helyezzük. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a vegyes magvakkal. Újabb 20 percig kelesztjük. Elõmelegített sütõben 170°C-on kb. 15-20 percig sütjük.

Sütéskor helyezzünk egy tálban vizet a sütõbe!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A tökmagos-burgonyás zsemlék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook