Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tökkrémleves recept

Tökkrémleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tökkrémleves hozzávalói:
1 tök
1hagyma

ételízesítő
tejszín
kapor


A Tökkrémleves elkészítési módja:
A hagymát földaraboljuk,nemfontos pici kockára,hiszen összeturmixoljuk a végén a levest.Megpirítjuk egy kicsit olajon,majd a megpucolt,kimagozott,kockára vágott tököt elkezdjük kevés vízzel,sóval párolni.Felöntjük csontlével,vagy sima vízzel amibe forralás után egy leveskockát dobunk,és készre főzzük.Hamar megfő.Botturmixszal összeelegyítjük,vissza a tűzre,öntünk bele főzőtejszínt,egyet rottyantunk rajta,megszórjuk aprított kaporral.Levesgyöngyel tálaljuk.

Az én gyerkőceim nemhajlandóak megenni a tökfőzeléket,de mióta ezt főzöm nekik,szinte habzsolják.Liszt sem kell bele mert saját magát sűríti mire kész,és nem utolsó sorban majdhogynem pillanatok alatt készen van.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tökkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook