Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tökkrémes pitetorta recept

Tökkrémes pitetorta recept

Elkészítési idő 90 perc

A Tökkrémes pitetorta hozzávalói:
12,5 dkg hideg vaj
6 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
1 db tojás
1/2 teáskanál sütőpor
25 dkg liszt
A töltelékhez:
55 dkg hokkaidótök
olaj
3 dkg vaj
5 dkg cukor
1 db citrom
15 dkg tejföl
1/2 cl tejszín
2 db tojás
5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor


A Tökkrémes pitetorta elkészítési módja:
1. A vajat a cukrokkal és a sóval minél gyorsabban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet, simára gyúrjuk, majd folpackba csomagolva pihentetjük a hűtőben legalább 2 óra hosszat.

2. A hideg tésztát 5 mm vastagra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy szív alakú vagy kerek sütőformát. Leterítjük sütőpapírral, nehezéknek száraz borsót szórunk rá a vaksütéshez, majd 175 fokra (légkeveréses módban 155 fokra) előmelegített sütőben elősütjük 8 perc alatt.

3. A megmosott hokkaidótököt félbevágjuk, és a magos részét kanállal kivájjuk. A húsából 45 dkg-ot apróra kockázunk, 10 dkg-ot pedig vékony cikkekre vágunk.

4. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd rádobjuk a felkockázott tököt, és közepes tűzön kevergetjük kb. 10 percig. Ezután megszórjuk a vajforgácsokkal és a cukorral, majd karamellizáljuk. Végül hozzáadjuk a citrom feléből kifacsart levet, és rövid idő alatt elfőzzük. A masszát áttesszük egy tálba, rúdmixerrel pürésítjük, és kb. 30 percig hűlni hagyjuk.

5. Közben a tejfölt kikeverjük a tejszínnel, a tojásokkal és a cukrokkal, valamint a citrom másik feléből kifacsart lével. Összeforgatjuk a kihűlt tökpürével, az elősütött tésztalapra simítjuk, és kirakjuk a felszeletelt tökkel. Végül a 175 fokos sütőben készre sütjük a tortát kb. 35 perc alatt.


Ne felejtsd el levágni a tök héját, ha nem hokkaidó fajtából készíted!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 8. 15:03
A tökkrémes pitetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook