Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tökfőzelék tavasziasan recept

Tökfőzelék tavasziasan recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tökfőzelék tavasziasan hozzávalói:
Zsenge idei tök 1,4 klg.
1+1 db.paradicsom,paprika
1/2 fej vöröshagyma
libazsír-olívaolaj
só tengeri
teljes kiőrlésű búzaliszt
tej 1.5-2 dl.
pirospaprika 1 teáskanál
1 evőkanál bioecet alma.


A Tökfőzelék tavasziasan elkészítési módja:
A tököt meghámozom,a belsejét kiszedem De nem dobom el.Meggyalulom,libazsíron az apróra vágott hagymát megfonnyasztom,a bele a pirospaprikát a feldarabolt pari-paprika,és a tök+a belseje is. Lefedem és főzöm elkezd levet ereszteni ekkor jöhet az ecet.Olajon a lisztet megpirítom majd tejjel eresztem fel,összeöntöm forralom és kész!!!

Én a zsenge fiatal tököt teljes egészében felhasználom.
Imádom finom és egészséges,csináld meg Te is::))))
Megnézheted a róla készült képet a zebe-zaba naplómban,a 131-es bekezdésnél,
Vigyázz Megbabonázz :))


Kategória: Főzelékek receptjei


A tökfőzelék tavasziasan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook