Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen recept

Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 60 kcal
Zsírtartalom 12 gramm
Szénhidráttartalom 6 gramm

A Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen hozzávalói:
nagyobb zsenge tök,
vagy 1/2 kg. gyalult tök
egy evőkanál olaj
1 kiskanál piros őrölt paprika
1 kis evőkanál ecet
1 dcl. friss víz
1 csapott evőkanál liszt
friss! kapor
1 evőkanál tejföl


A Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen elkészítési módja:
A makaróni méretüre gyalult tököt megsózott, felforrósított olajban egyszer-kétszer megkeverve pároljuk. Vigyázzunk ne törjük össze a zsenge tököt. Mielőtt teljesen átpuhulna hozzáadjuk az ecetet, majd utána a liszt és a deci víz vmint paprika keverékével besűrítjuk. Mikor félig(!!!!) kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a feldarabolt kaprot. Utána én úgy szeretem, hogy lehütjük, ( vízben állítva az edényt, utána hűtőbe téve, kb. fél órára), majd onnan kivéve tálalom. Nagyon finom és hűsítő feltét nélkül, vagy feltéttel pl. úgy,hogy mellé frissen sütött csirkeméllé tálaljunk. De az utóbbi a szabadon választott kategória. A lényeg a finom, hideg hűsítő tökfőzelék. Melegen ajánlom mindenkinek:))))) DDDDD

Jó étvágyat kívánok!





utóirat, mint megjegyzés , a kalória, zsír szénhidráttartalom, csak a főzelékre vonatkozik!


Kategória: Főzelékek receptjei


A tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook