Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tökéletes? fórum

Tökéletes? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Tökéletes?

14. Blackpgm (válaszként erre: 13. - Bd55e3f068)
2012. nov. 6. 23:49
Hát ennyire pontosan nem tudtam megfogalmazni!:) Csak annyit tudok, hogy ez néha fontos kapcsolatok halálához vezet!!
13. bd55e3f068 (válaszként erre: 12. - Blackpgm)
2012. nov. 6. 06:07
Az a perfekcionizmus, amiről írsz, ugyanúgy mint a rendmánia és a control freak vagy az anorexia belső indíttatású és a valóságtól valamiképp már el is szakadt, ezáltal nem másokhoz mért standtardekre épít.
12. Blackpgm (válaszként erre: 9. - Bd55e3f068)
2012. nov. 5. 23:33

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve!!


Arra szeretnék rávilágítani, hogy időnként álljunk meg, nézzünk körül és élvezzük azt ahova eljutottunk, amit elértünk! Legyen saját értékrendünk ami alapján jól érezhetjük magunkat! Nem baj ha picit rágós ebédnél a hús vagy pöttyös a kertedben termett alma vagy alig láthatóan foltos a lemosott ablak. És menjél akkor is nyugodtan moziba, koncertre vagy csak találkoni az ismerósökkel, ha elmaradt a felmosás vagy bánom is én micsoda!! Az életet élni kell! És létet nem elvárási, megfelelési kényszerek halmzának kell tekinteni. Persze vannak kivételek, de az a gáz, ha sokszor adódik ilyen és magunk kreáljuk mások szájíze szerint!

11. Blackpgm (válaszként erre: 10. - VendrinerPiroska)
2012. nov. 5. 23:11

A posványban való hentergés nem egy dicséretes dolog. De a beteges hajsza a másik véglet!! Nyilvánvaló,hogy a többre vágyás mindenkiben ott van és egészséges mértékben elfogadható, de a "tökéletes" -re való hajtás számomra értelmetlen cselekedet.

Főleg a párkapcsolatban, ahol véleményem szerint kimondottan káros, mert mindig a másiktól várjuk el a saját értékrendszerünk szerinti maximumot!


Az esendőség is emberi tulajdonság.

2012. nov. 5. 20:02

Most akkor üljünk örvendezve egy tócsa langyos cacában vagy legyünk mindannyian buddhisták?


Szerintem, abban, ha valaki jobbra vagy többre vágyik, akár anyagi, akár érzelmi, sőt szellemi értelemben nincs semmi rossz. Ahogy az előttem szóló mondta volt, ez viszi előre a világot. Mellesleg a jobb, a több - amitől kerek, "tökéletes" a világ - mindenkinek egyéni.

9. bd55e3f068 (válaszként erre: 1. - Blackpgm)
2012. nov. 5. 10:39

A jobbra való törekvés viszi előre a világot.


Ezen kívül elég nehéz reagálni a cikkre, mert néhány csapongó gondolat egy konkrét vezérvonal nélkül.

8. panda230 (válaszként erre: 6. - B74f6e5cdd)
2012. nov. 4. 19:54

Bár az előbb azt írtam tetszett, azt úgy is érzem, viszont ebben is egyetértek. A kisgyerekek...na, ők tényleg tökéletesek.

És egyébként is, szerintem szubjektív dolog kinek-mi avagy ki a tökéletes.

2012. nov. 4. 19:52
Nekem is nagyon tetszett! Jól esett! :)
2012. nov. 4. 19:35

Nem igen értettem ezt a cikket a mondanivalóját, kicsit üresnek éreztem, de legközelebb hátha jobban sikerül majd vagy írd át ezt a cikket.

Mindenesetre a tökéletes az számomra is minden kisgyeremekben ott van és ha jól átgondolom minden ember tökéletes valakinek. Szóval szerintem létezik a tökéletes ember, mert olyan nincs, hogy valaki valamiben ne legyen az!

5. syria (válaszként erre: 1. - Blackpgm)
2012. nov. 4. 18:00

Régen olvastam ilyen semmitmondó cikket. :( Se eleje, se veleje; tele van közhelyekkel.

Nem tesz fel igazi kérdéseket, s a megoldáshoz sem mutat iránytűt. Nulla.

4. Ayna
2012. nov. 4. 15:40
A "TÖKÉLETES" létezik. Csak nézz rá a gyerekedre. Hiába szeplős, hiába vannak elálló fülei, hiába duci vagy épp túl sovány ... stb, akkor is annak fogod látni. :)
2012. nov. 4. 13:15
Ha valaki tökéletesnek érzi az életét, az miért lenne megalkuvás? Aki állandóan a jobb telefont, jobb autót, jobb lakást hajszolja, az nem a tökéletesre törekszik, hanem nem tudja értékelni azt, amije (akije) van, és boldogtalan. Kívülről, a külvilágból építkezik, így soha nem is lesz boldog, mert mindig lesz jobb telefon, jobb, kocsi, nagyobb lakás, mint az övé.
2012. nov. 4. 13:12
Jó a cikk:)
2012. nov. 4. 13:08
A tökéletes olyan tulajdonság, ami nem létezik. Vagy az, amivel az amerikai álomfilmek főhőseit felruházzák.
Mindenki esendő! Így az sem létezik, hogy valaki ne vágyjon megértőbb kapcsolatra, nagyobb fizetésre, több figyelemre (és elismerésre), vagy az álom autóra.

Ugrás a teljes cikkre: Tökéletes?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook