Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tojásos spárga vajszószban recept

Tojásos spárga vajszószban recept

A Tojásos spárga vajszószban hozzávalói:
80 dkg spárga zöld
4 db tojás
4 evőkanál Rama margarin
2 db Knorr Petrezselymes tyúkhúsleves-kocka
só, bors


A Tojásos spárga vajszószban elkészítési módja:
A két Petrezselymes tyúkhúsleves-kockát egy liter vízben forraljuk. Alaposan mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a megkeményedett végeket és zöldség tisztítóval vékonyan hámozzuk meg. Kössük össze cérnával adagonként és főzzük meg az alaplében, míg teljesen meg nem puhulnak. Közben főzzük keményre a tojásokat, hűtsük le, tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra. Vegyük ki a spárgákat az alapléből, csepegtessük le. Rakjuk tányérra , szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal, majd tegyük rá az aprított tojást. Olvasszuk fel a margarint, párologtassul el belőle a vizet és öntsük a spárgára. Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával, majd süthetjük pár percig forró sütőben.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tojásos spárga vajszószban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook