Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Tojásgratin recept

Tojásgratin recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 602 kcal
Zsírtartalom 44,8
Szénhidráttartalom 19,5 gramm

A Tojásgratin hozzávalói:
4 személynek:
1 vöröshagyma
3 dkg vaj
3 dkg liszt
1,25 dl húsleves
1,25 dl tejszín
15 dkg reszelt emmentáli sajt

fehérbors
őrölt szerecsendió
8 kemény tojás
4 kanál tejföl
pirospaprika
csípős mustár
10 dkg bacon
4 dkg zsemlemorzsa


A Tojásgratin elkészítési módja:
A hagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük a liszttel, és kicsit pirulni hagyjuk. A húslevessel és a tejszínnel felöntjük, majd kb. 5 percig forraljuk. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük és szitán áttörjük. A sárgák felét tejföllel és 5 dkg sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral és pirospaprikával ízesítjük, majd megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket. Egy tűzálló tálat kibélelünk baconnal, ráhelyezzük a töltött tojásokat, és a mártással meglocsoljuk. A megmaradt tojassárgáját a megmaradt 5 dkg sajttal és a morzsával összekeverjük, majd a mártásra szórjuk. 220 fokon 15 percig sütjük. Zöldsaláta illik hozzá.

Sót ne tegyünk hozzá, mert így is sokat tartalmaz. A hízókúrában is felhasználható ételben a mustár, a csípős fűszerek jó étvágyat csinálnak, az emésztőnedveket serkentik.


Kategória: Tojásételek receptjei


A tojásgratin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook