Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Tojás-sajt saláta recept

Tojás-sajt saláta recept

A Tojás-sajt saláta hozzávalói:
4 db főtt tojás, 15 dkg reszelt trappista (ízlés szerint lehet másféle sajt is), 2 dl natúr joghurt, só, bors, dijoni mustár (aki szereti fokhagyma krémmel megbolondíthatja), 1/2 kg szeletelt rozskenyér (ízlés szerint más is lehet) megpirítva


A Tojás-sajt saláta elkészítési módja:
A főtt tojásokat és a sajtot tormareszelőn lereszeljük, majd favillával vagy feldobva összerázzuk, hogy ne törjön össze a reszelék. A joghurtot ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal (lehetőleg friss őrlemény) és a mustárral. Kis habverővel összekeverjüka johurtot, és ráöntjük a reszelt tojásra és sajtra. Óvatosan kanállal összekeverjük, kb. 20 percre a hűtöbe tesszük összeérni, majd a pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk. Aki szereti, apróra vágott snidlinget szórhat a megkent kenyerekre.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. jún. 2. 21:07
A tojás-sajt saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook