Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Tojás krokett recept

Tojás krokett recept

A Tojás krokett hozzávalói:
keményre főtt tojás
besamel (vaj+liszt+tej)

őrölt bors
petrezselyemzöld

zsemlemorzsa + nyers tojás a bundázáshoz
zsiradék a sütéshez


A Tojás krokett elkészítési módja:
Személyenként 1 db tojást megfőzök, lehűtöm és megpucolom, apró kockákra vágom. Míg fő a tojás, besamelt készítek 2 dkg vajból, 2 dkg lisztből, 2 dl tejből. Sózom, megborsozom, beleteszem a felaprított tojást és a szintén apróra vágott petrezselymet. Hagyom, hogy jól kihűljön. Vagy kézzel, vagy kanál segítségével kroketteket formázok (hosszúkás rudacskákat) és előbb zsemlemorzsába, majd megsózott felvert tojásba, majd ismét morzsába forgatom. Forró zsiradékban megsütöm.


Kategória: Tojásételek receptjei


A tojás krokett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook