Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Tojás aszpikban recept

Tojás aszpikban recept

A Tojás aszpikban hozzávalói:
1 sárgarépa,
1 karfiolrózsa,
só,
2 dkg zselatin,
ecet,
4 keménytojás,
petrezselyemzöld.


A Tojás aszpikban elkészítési módja:
A kockákra vágott sárgarépát és a karfiolrózsát lobogó sós vízben megfőzöm. A beáztatot zselatint feloldom a zöldséglében (fél liter) és az ecettel savanyítom. 4 tálacskába fél centi vastag kocsonyát öntök. A dermedést követően elosztom rajta a felkarikázot tojásokat, illetve a főt zöldségeket, majd ráöntöm a lehűlt, de még folyékony kocsonyalevet. Dermedés után az aszpikos tálkákat kiborítom és petrezselyemzölddel díszítem. Nagyon látványos, ha szép formában készül.


Kategória: Tojásételek receptjei


A tojás aszpikban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook