Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tócsniba sült csírke recept

Tócsniba sült csírke recept

A Tócsniba sült csírke hozzávalói:
1 kg csirkemell (de bármilyen színhúsból is elkészíthető)
kb. 1 kg krumpli
1 tojás
2 dl tejföl
annyi liszt, amennyit a krumpli felvesz
fokhagyma bőven

bors
olaj


A Tócsniba sült csírke elkészítési módja:
A húst szép szeletekre váguk, és finoman megsózzuk. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a tejfölt, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lisztet. Vagyis tócsitésztát készítünk. A hússzeleteket meghempergetjük lisztben és belemártjuk a tésztába. Elég könnyen lefolyik róla, ezért gyorsan tegyük bele a felhevített olajba. Én az edényben felfelé néző felét ilyenkor még kicsit meg szoktam kenni a masszával, hogy mindenhol befedje a tészta. Nagyon erős lángon nem szabad sütni, mert előfordulhat, hogy a belül levő hús nem sül át. Szép pirosra sütjük, és idényjellegű salátával kínáljuk. Ha valaki köretet gondol még hozzá, ajánlhatom a rizi-bizit. Mindenkinek nagyon jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A tócsniba sült csírke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook