Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Több adót fizessenek a gyermektelenek?! Mit szóltok hozzá? fórum

Több adót fizessenek a gyermektelenek?! Mit szóltok hozzá? (beszélgetés)

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
1075. jozsi.38
2010. okt. 4. 06:08
bildus én nagyon sajnállak hogy ilyen fiatalon ennyire keserű vagy.egyébként csendesebben a szájtépéssel, hiszen amíg tanultál addig utánad jártak támogatások, félárvaként azt hiszem még árvasági is
1074. Talian35 (válaszként erre: 1069. - Bildus)
2010. okt. 3. 18:40
A szocpolt már beszüntették. A szocpol azoknak volt kedvező, akiknek amúgy is volt még min. 10-15 millájuk, mert az átlag gyerekes családnak - ahogy mi sem - semmit nem tudtunk kezdeni vele, mert nem volt pluszban. Persze lehetett felvenni hitelt, de egy ház törlesztője sem kevés, tehát ott az apuka min. 300nettót kell, hogy hazavigyen (vagy azért mert valahonnan össze kellett gyűjteni a házhoz még a szocpolon felül vagy 15 millát min., vagy mert fizetni kell a törlesztőrészletet.). És mert pontosan tudom milyen kiadással jár egy négyfős család.
1073. Talian35 (válaszként erre: 1068. - Bildus)
2010. okt. 3. 18:34
115e Ft-ból 2 felnőtt és 4 gyerek soha nem él meg (max. a putriban). Nekem 2 gyerek van, pontosan tudom mennyi a kiadásunk - ha erre gondoltam volna, hogy gyes, meg csp. jaj de jó, akkor valszeg sosem szültem volna, mert az semmire sem elég.
1072. Talian35 (válaszként erre: 1067. - Bildus)
2010. okt. 3. 18:33

Értem én, hogy miről beszélsz, és nem is azt irtam, hogy pártolnám a gyermektelenségi adót, amit nem is igy fognak hivni - ez elkerülte a figyelmedet - hanem családi adózást akarnak bevezetni. Ami azt fogja jelenteni, hogy akinek 3 v. több gyereke van, az kevesebb adót fog fizetni. Családi adózás sok országban van amúgy.

Te kifejezetten sztem a romákra gondolsz, de ezt már x oldallal korábban 4x-szer kitárgyaltuk :-)

1071. bildus (válaszként erre: 1070. - Fa3d5b4d84)
2010. okt. 3. 14:29
Na bumm, egy dolog amiért meg kell dolgozni :)
1070. fa3d5b4d84 (válaszként erre: 1069. - Bildus)
2010. okt. 3. 14:14

Szia. Akkor leírom még egyszer: a Gyed nem jár alanyi jogon!!! Nézd meg a jogszabályt!

A Gyed folyósításához előzetesen jó sok munkaviszony kell, tehát azok, akik ezt kapják, már megdolgoztak a pénzükért. A Gyes az más... Az tényleg alanyi jogon jár.

1069. bildus (válaszként erre: 1066. - Talian35)
2010. okt. 3. 14:05

Ja, és kifelejtettem azt az aprócska részletet, hogy szocpolos házban laknak, mint a gyerekesek jelentős része. Na és a szocpol vajon kinek a pénzéből van? Igen, talált, süllyedt! :) A dolgozók adójából :) Mint a gyed, gyes, csp, ingyen kaja, ingyen könyv, stb... De azért még fizessünk már külön még egy rakat pénzt nekik!

És nekünk gyermekteleneknek ki dobja össze a lakásra valót, hogy elkezdhessük az életet és családdá válhassunk, hogy aztán minket is szponzoráljanak? :)

1068. bildus (válaszként erre: 1066. - Talian35)
2010. okt. 3. 13:47

Hát azért így a négy gyerek után össz-vissz leteszi a 115 ezer ft-ot! Ami azért vicces, mert én diplomával nem keresek ennyit, és ha itt maradok valószínűleg soha nem is fogok :)

Szerintem az is eléggé jogtalan, hogy ő sosem dolgozott, nem fizetett soha semmit és akkor majd mi, dolgozók tartsuk el a gyerekeit...Ok, hogy az alanyi jogon járó gyed, gyes nem sok, de én ha dolgozom szülés előtt, akkor sem kapok majd sokkal többet...

1067. bildus (válaszként erre: 1065. - Talian35)
2010. okt. 3. 13:43

Hagyjál már ezzel a párnád alatt gyűjtöd a pénzt szöveggel! Nálatok biztos ez a módi, de van más formája is a pénz fialtatásának :)

Egyébként sztem nem vágod, miről beszélek! Az ok, hogy közteherviselés van, mert így fair egy jóléti államban. Bár akkor lenne igazán fair, ha mindenki kivenné a részét belőle, nem csupán 2-3 millió ember! Viszont az, hogy még ezeken túlmenően a gyerektelenek fizessenek pluszba olyanok gyerekeinek, akik életükben nem dolgoztak, vagyis ők sosem dobtak be semmit a közösbe, csak szülik a kölyköket mint valami tenyészetben és még ők várják el, hogy csori dolgozó még többet adjon...ez a pofátlanság ne továbbja. Nem beszélve arról, hogy ezen szülők gyerekei az életben nem fognak dolgozni, hacsak nem a gyerek szülés pár évtized múlva nem számít vállalkozásnak :) Szóval akkor ki is fog eltartani minket? A saját gyerekünk, aki ha normális körülmények között él, szakmát tanul, majd adódik egy jobb lehetősége és olyan messzire húz el innen, ami túl van az Óperenciás tengeren is túl, vagy a másik réteg akinek a gyereke nem jár iskolába, mert már 15 évesen elkezdi a gyerekgyártást és ebből adódóan dolgozni sem fog!?

Ebből a gyermektelenségi adóból sem a nagycsaládosok, sem mi, majdani nyugdíjasok nem fogunk profitálni! Ez egy újabb bőrlehúzás állam bácsi részéről :)

1066. Talian35 (válaszként erre: 1060. - Bildus)
2010. okt. 3. 13:36
Gondolom a férje azért dolgozik, és esetleg fizet adót :-) Ha nagy luxusban élnek akkor megértem a felháborodásodat, mert ez esetben én is jogtalannak tartom az ingyen ellátásokat, de azért kevés fehér ember szül sztem csak az anyasági segélyért meg az ellátásokért. Számold ki, nem egy hatalmas összeg amit 3-4 gyerek után kap az ember, főleg ha elmúlt 3 éves és már nincs gyese. 4 gyerek csp-je kb. 60e Ft, ebből sztem messze nem lehet megélni :-))
1065. Talian35 (válaszként erre: 1059. - Bildus)
2010. okt. 3. 13:31
Szólj a munkáltatódnak, hogy Te inkább a párnád alatt akarod gyűjteni a nyugdijadravalót :-)))
1064. Talian35 (válaszként erre: 1059. - Bildus)
2010. okt. 3. 13:23
De ez mindenhol igy van a világon, ahol van nyugdijrendszer, ezért nem értem teljesen a hőbörgést :-)
1063. foxika
2010. okt. 3. 09:08

Miért kellene tobbet fizetni annak akinek nincs gyereke? Mi van ha nem is lehet neki? Hadd legyen már mindenkinek a saját dontése hogy legyen-e gyereke, és ezért nem kell ot buntetni magasabb adóval. Hulyeség hogy a gyermekest majd a gyermekei eltartják nyugdíjas korában. A gyermektelen is megszerzi a lakását amit majd "valaki" orokol utána.

A komcsik alatt ez már mukodott, Csehszlovákiában

biztosan. Személyszerint én ezt elítélem, mert ha méter, akkor legyen egyforma, a gyermekesnek ott a gyes, gyed, családipótlék stb., és ha gyermeket vállalt akkor legyen tisztában vele hogy mit is vállal magára. Az, hogy kevesen vagyunk hulyeség, a Fold lakossága állandóan novekszik, csak a fehér ember olyan buta hogy mindegyik fajt segíti csak a sajátját nem.

Na és végul nehogy azt higgyétek hogy gyermektelen vagyok, van beloluk ketto.

1062. bildus (válaszként erre: 1061. - Castellina)
2010. okt. 3. 08:57
Nyilván a pénz miatt megy a rinya :) Különben a föld túlnépesedése ellen kampányolnának és nem mellette :P
2010. okt. 3. 08:49

Nem értem mi a bajuk azzal, hogy kevesebb a magyar. Fene bánja, úgyis elüldözik őket, mindenki menekül külföldre dolgozni, megélni..

Legalább kevesebb embernek kell munkahelyet teremteni, kevesebb embernek kell munkanélküli segélyt fizetni, gyest és egyebet..

Nem kell annyi óvoda, iskola, a mostani népesség mellett is ugyanúgy bezárják őket, mert nem tudják fenntartani.

Ja, hogy kevesebben fizetnek adót? :)

Már azt hittem, hogy szívük sajog, nem! az üres zsebük...

1060. bildus
2010. okt. 3. 08:31
És még ami baromira igazságtalan szerintem az az, hogy van aki (én) évekig dolgozik, fizeti ezeket a szarokat, majd nagy nehézségek árán összejön a lehetősége, hogy gyereket vállaljon. Más meg (sógornőm) 18 évesen befejezte a sulit, majd szülte egymás után a kölyköket, hogy kapja az anyaságit. Majd miután a harmadik gyerek betöltötte a 8-at, ismét összedobtak egy negyediket, csak hogy kapja az anyaságit. Szóval ő az életben nem fizetett és soha nem is fog semmilyen közterhet viselni, de ettől függetlenül az ő gyerekei ingyen esznek, ingyen tankönyvet kapnak meg még pluszba mi, gyerektelen, dolgozók támogassuk már őket! Majd később, ha nekem lesznek gyerekeim, ők valószínűleg kapnak majd egy nagy büdös semmit, mert én ugye dolgoztam, dókat fizettem.
1059. bildus (válaszként erre: 1057. - Talian35)
2010. okt. 3. 08:17
Na, ok hogy visszakapod ha van gyereket, meg eléred a nyugdíjat. De mi van akkor, ha nincs gyereked, és meghalsz nyugdíj előtt!? A kérdésem még mindig az, hogy akkor hová lesz az a töménytelen mennyiségű pénz, amit befizetsz???
1058. bildus (válaszként erre: 1051. - Talian35)
2010. okt. 3. 08:15

Nem azt mondom, hogy ne szüljön senki! Szüljön, amennyit csak akar, de ne várja már el, hogy majd én még pluszban támogatom :) Akinek eleve nem lehet, elég nehéz dolog azt feldolgozni, nemhogy még ezért meg is büntessék adó formájában. Aki meg nem akar gyereket szülni, nyilván megvan az oka, miért nem! És ha már egyszer úgy dönt, hogy nem akar gyereket vállalni, akkor nehogy már rákényszerítsék, hogy más kölykeit szponzorálja.

Igen, a magyar nép tényleg fogy. Ellenben a kisebbség száma négyzetes arányban nő és az a helyzet, hogy ebből az adóból, ha bevezetik, na kiket fognak támogatni? Igen, őket, a dolgozni annyira nem szeretők csoportját. Tehát akkor most minek is fizetjük majd, ha úgysem fog senki dolgozni? És ha tényleg nyugdíj előtt kihal az adófizetők 70%-a, akkor az ő nyugdíjukkal mi lesz? :)

Ha ne adj isten, úgy hozza az élet, hogy nekem nem lehet gyerekem, inkább támogatom a keresztlányomat, meg az unokahugikat, unokaöcsiket, amit egyébként is. De ha már sor kerül az adózgatásra, na én tuti húzok innen elfele, mert ebben az országban lassan már a levegőért is adózni kell...

1057. Talian35 (válaszként erre: 1046. - Bildus)
2010. okt. 3. 08:13
A befizetett adóidból, járulékaidból, ha lesz gyereked, akkor kapod vissza (legalábbis eddig) családi pótlék, gyes, gyed, tgyás formájában. Persze lehet, hogy Te erről le fogsz mondani, mondván nem várható el, hogy más adójából tartsák el a Te kölykeidet, én viszont úgy gondoltam, hogy q...va sokat befizettem, az államnak később "jól jön" a gyerekem, tehát nem kaptam infarktust mikor beadtam az igényemet gyedre, meg arra ami jár.
1056. Talian35 (válaszként erre: 1044. - Bildus)
2010. okt. 3. 08:08
Szerintem akkor inkább a párnád alá gyűjtsed, az a biztos :-)))
1055. Talian35 (válaszként erre: 1045. - Martin3)
2010. okt. 3. 08:07
:-))))))))))
1054. Talian35 (válaszként erre: 1042. - Bildus)
Ettől az adótól biztosan nem lesz migráció, és nem is annak kell majd fizetnie, aki frissen kijött az iskolapadból. Mindettől függetlenül nem támogatom, viszont nem is igy hivják, hanem családi adózásnak, ami sok más országban is működik és senki nem hőzöng ellene.
1053. t.Ili

Azért "érdekes",hogy miért van ennyi "meddő" nő a mai világba?

Valamikor ez nem volt így!

1052. Talian35 (válaszként erre: 1035. - Bildus)
2010. okt. 3. 08:04
Majd ne lepődj meg, ha esetleg 10 év múlva a Te gyereked sem fog viselkedni a buszon :-))) Elképzelni dolgokat nagyon könnyű, amig nem voltak gyerekeim én is pont igy gondoltam, de aztán majd jön a valóság és az már nem álom :-)))
1051. Talian35 (válaszként erre: 1023. - Bildus)
2010. okt. 3. 08:01
A logikád csak abban rossz, hogy ha senki nem szülne, akkor Te várhatsz arra, hogy majd 65 évesen bármiféle nyugdijat kapjál. Szülni kell, mert fogy a magyar, ha olvasol hireket, akkor 15 millióan biztosan nem leszünk, egyelőre csökken a népesség. Viszont 9 millió embert nem tud eltartani 1,5 millió aktiv dolgozó.
1050. Talian35 (válaszként erre: 1016. - Ebf2510f25)
2010. okt. 3. 07:56
A nehézségek ellenére, aki képes hosszú távon gondolkodni, a gyerek a legjobb befektetés.
1049. bildus (válaszként erre: 1048. - Martin3)
2010. okt. 2. 21:15
Na, ez meg a másik, hogy meg sem érjük a nyugdíj korhatárt. Ergo szponzoráljuk más kölykét, annak reményében, hogy idős korunkban majd az kitermeli a nyugdíjunkat. Tegyük fel, hogy lesz munkájuk ezeknek a gyerekeknek, és van rá esély, hogy a nyugdíjunkat majd termelik. Igen ám, de nyugdíj előtt meghalunk, vagyis az a pénz, amivel őket támogatjuk, kidobott összeg, mert nem élhetjük meg, hogy visszakapjuk. Tehát akkor inkább gyűjtögetem magán célra, és azt később az én gyerekeim, vagy hozzátartozóim legalább megkapják és nem az ablakon szórom kifelé! :)
1048. martin3 (válaszként erre: 1046. - Bildus)
2010. okt. 2. 21:10

figyelj teljesen egyetértünk, abszolút!!! én sem 20évesen szültem, leírtam, hogy mi is dolgoztunk stb, és amikor már "megtehettük" akkor szültem...szerintem is így kellene mindenkinek.

és mi sem a nyugdíjra számolunk, szerintem nem is lesz már, mire én odaérek(ha egyáltalán megérem, mert addigra a sírban leszek, olyan magas lesz a korhatár:)))

1047. bildus (válaszként erre: 1045. - Martin3)
2010. okt. 2. 21:08

Száz meg száz bank van, legalább ennyi megtakarítási lehetőség is. Ha választani lehet, én inkább saját magamnak gyűjtögetem, mint másnak! :) Mert arra sem lehet alapozni, hogy majd a most születendő generáció termeli ki nekem a nyugdíjat :)

Mégis hol fognak ezek dolgozni???De most komolyan kérdezem! Láttok rá reális esélyt, hogy új munkahelyek lesznek, és hogy a kisebbség majd dolgozni is akar???Mert én nem igazán...

1046. bildus (válaszként erre: 1043. - Martin3)
2010. okt. 2. 21:05
Én is akarok majd gyereket, amint lehetőségem lesz rá. De így pályakezdőként még a leghalványabb gondolata sem merül fel bennem, hogy én most csak így gyerekeket kezdjek el szülni. Pedig szeretnék, mindennél jobban, de egyszerűen nem megy! 5-6 év múlva, amikor már remélem lesz is rá lehetőségem, akkor sem fogom elvárni azt, hogy mások, akik szintén azért nem szülnek, mert olyan helyzetben lesznek, mint amilyenben én vagyok ( hogy egyszerűen nem megy), vagy azért mert szerencsétleneknek nem lehet, hogy pluszban még az én gyerekeim után fizessenek adót! Hát nem nekik szülöm, hanem magamnak! Az én felelősségem és az én kötelességem eltartani őket, nem pedig másé!
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook