Több adót fizessenek a gyermektelenek?! Mit szóltok hozzá? (beszélgetés)
Értem én, hogy miről beszélsz, és nem is azt irtam, hogy pártolnám a gyermektelenségi adót, amit nem is igy fognak hivni - ez elkerülte a figyelmedet - hanem családi adózást akarnak bevezetni. Ami azt fogja jelenteni, hogy akinek 3 v. több gyereke van, az kevesebb adót fog fizetni. Családi adózás sok országban van amúgy.
Te kifejezetten sztem a romákra gondolsz, de ezt már x oldallal korábban 4x-szer kitárgyaltuk :-)
Szia. Akkor leírom még egyszer: a Gyed nem jár alanyi jogon!!! Nézd meg a jogszabályt!
A Gyed folyósításához előzetesen jó sok munkaviszony kell, tehát azok, akik ezt kapják, már megdolgoztak a pénzükért. A Gyes az más... Az tényleg alanyi jogon jár.
Ja, és kifelejtettem azt az aprócska részletet, hogy szocpolos házban laknak, mint a gyerekesek jelentős része. Na és a szocpol vajon kinek a pénzéből van? Igen, talált, süllyedt! :) A dolgozók adójából :) Mint a gyed, gyes, csp, ingyen kaja, ingyen könyv, stb... De azért még fizessünk már külön még egy rakat pénzt nekik!
És nekünk gyermekteleneknek ki dobja össze a lakásra valót, hogy elkezdhessük az életet és családdá válhassunk, hogy aztán minket is szponzoráljanak? :)
Hát azért így a négy gyerek után össz-vissz leteszi a 115 ezer ft-ot! Ami azért vicces, mert én diplomával nem keresek ennyit, és ha itt maradok valószínűleg soha nem is fogok :)
Szerintem az is eléggé jogtalan, hogy ő sosem dolgozott, nem fizetett soha semmit és akkor majd mi, dolgozók tartsuk el a gyerekeit...Ok, hogy az alanyi jogon járó gyed, gyes nem sok, de én ha dolgozom szülés előtt, akkor sem kapok majd sokkal többet...
Hagyjál már ezzel a párnád alatt gyűjtöd a pénzt szöveggel! Nálatok biztos ez a módi, de van más formája is a pénz fialtatásának :)
Egyébként sztem nem vágod, miről beszélek! Az ok, hogy közteherviselés van, mert így fair egy jóléti államban. Bár akkor lenne igazán fair, ha mindenki kivenné a részét belőle, nem csupán 2-3 millió ember! Viszont az, hogy még ezeken túlmenően a gyerektelenek fizessenek pluszba olyanok gyerekeinek, akik életükben nem dolgoztak, vagyis ők sosem dobtak be semmit a közösbe, csak szülik a kölyköket mint valami tenyészetben és még ők várják el, hogy csori dolgozó még többet adjon...ez a pofátlanság ne továbbja. Nem beszélve arról, hogy ezen szülők gyerekei az életben nem fognak dolgozni, hacsak nem a gyerek szülés pár évtized múlva nem számít vállalkozásnak :) Szóval akkor ki is fog eltartani minket? A saját gyerekünk, aki ha normális körülmények között él, szakmát tanul, majd adódik egy jobb lehetősége és olyan messzire húz el innen, ami túl van az Óperenciás tengeren is túl, vagy a másik réteg akinek a gyereke nem jár iskolába, mert már 15 évesen elkezdi a gyerekgyártást és ebből adódóan dolgozni sem fog!?
Ebből a gyermektelenségi adóból sem a nagycsaládosok, sem mi, majdani nyugdíjasok nem fogunk profitálni! Ez egy újabb bőrlehúzás állam bácsi részéről :)
Miért kellene tobbet fizetni annak akinek nincs gyereke? Mi van ha nem is lehet neki? Hadd legyen már mindenkinek a saját dontése hogy legyen-e gyereke, és ezért nem kell ot buntetni magasabb adóval. Hulyeség hogy a gyermekest majd a gyermekei eltartják nyugdíjas korában. A gyermektelen is megszerzi a lakását amit majd "valaki" orokol utána.
A komcsik alatt ez már mukodott, Csehszlovákiában
biztosan. Személyszerint én ezt elítélem, mert ha méter, akkor legyen egyforma, a gyermekesnek ott a gyes, gyed, családipótlék stb., és ha gyermeket vállalt akkor legyen tisztában vele hogy mit is vállal magára. Az, hogy kevesen vagyunk hulyeség, a Fold lakossága állandóan novekszik, csak a fehér ember olyan buta hogy mindegyik fajt segíti csak a sajátját nem.
Na és végul nehogy azt higgyétek hogy gyermektelen vagyok, van beloluk ketto.
Nem értem mi a bajuk azzal, hogy kevesebb a magyar. Fene bánja, úgyis elüldözik őket, mindenki menekül külföldre dolgozni, megélni..
Legalább kevesebb embernek kell munkahelyet teremteni, kevesebb embernek kell munkanélküli segélyt fizetni, gyest és egyebet..
Nem kell annyi óvoda, iskola, a mostani népesség mellett is ugyanúgy bezárják őket, mert nem tudják fenntartani.
Ja, hogy kevesebben fizetnek adót? :)
Már azt hittem, hogy szívük sajog, nem! az üres zsebük...
Nem azt mondom, hogy ne szüljön senki! Szüljön, amennyit csak akar, de ne várja már el, hogy majd én még pluszban támogatom :) Akinek eleve nem lehet, elég nehéz dolog azt feldolgozni, nemhogy még ezért meg is büntessék adó formájában. Aki meg nem akar gyereket szülni, nyilván megvan az oka, miért nem! És ha már egyszer úgy dönt, hogy nem akar gyereket vállalni, akkor nehogy már rákényszerítsék, hogy más kölykeit szponzorálja.
Igen, a magyar nép tényleg fogy. Ellenben a kisebbség száma négyzetes arányban nő és az a helyzet, hogy ebből az adóból, ha bevezetik, na kiket fognak támogatni? Igen, őket, a dolgozni annyira nem szeretők csoportját. Tehát akkor most minek is fizetjük majd, ha úgysem fog senki dolgozni? És ha tényleg nyugdíj előtt kihal az adófizetők 70%-a, akkor az ő nyugdíjukkal mi lesz? :)
Ha ne adj isten, úgy hozza az élet, hogy nekem nem lehet gyerekem, inkább támogatom a keresztlányomat, meg az unokahugikat, unokaöcsiket, amit egyébként is. De ha már sor kerül az adózgatásra, na én tuti húzok innen elfele, mert ebben az országban lassan már a levegőért is adózni kell...
Azért "érdekes",hogy miért van ennyi "meddő" nő a mai világba?
Valamikor ez nem volt így!
figyelj teljesen egyetértünk, abszolút!!! én sem 20évesen szültem, leírtam, hogy mi is dolgoztunk stb, és amikor már "megtehettük" akkor szültem...szerintem is így kellene mindenkinek.
és mi sem a nyugdíjra számolunk, szerintem nem is lesz már, mire én odaérek(ha egyáltalán megérem, mert addigra a sírban leszek, olyan magas lesz a korhatár:)))
Száz meg száz bank van, legalább ennyi megtakarítási lehetőség is. Ha választani lehet, én inkább saját magamnak gyűjtögetem, mint másnak! :) Mert arra sem lehet alapozni, hogy majd a most születendő generáció termeli ki nekem a nyugdíjat :)
Mégis hol fognak ezek dolgozni???De most komolyan kérdezem! Láttok rá reális esélyt, hogy új munkahelyek lesznek, és hogy a kisebbség majd dolgozni is akar???Mert én nem igazán...
További ajánlott fórumok:
- A gyermektelenség lélektana...
- Harmincas nők.. Szinglik, gyermektelenek ide:-)
- Miért nem hozza ki magából a legtöbb nő a maximumot (külsőre)?
- Létezik olyan cég, ami nem annyira unfair, hogy a családosoktól nem várja el a túlórát, míg a gyermektelenektől igen?
- Mi a véleményetek arról a gyermektelen párokról, akik a kutyájukat macskájukat "gyerekként" tartják?
- Endometriosis, gyermektelenség