Tisztességtelen (?) ajánlat (beszélgetés)
Szerintem meg egy mesekönyvbe ,ja ismered ?
Hogy hívják hófehérkét ,ha a magasfeszültség megrázta?
Visszakérdezek...:))))))
Szóval ha egy érett 35-ös nő ,két válás után ,komolyan és tisztességesen végiggondolva elfogadna egy ilyen ajánlatot,azt te is helyénvalónak tartanád?:)
Akkor kicsit vonatkoztass el a "hétköznapi " házasságoktól,amiknek ...nem is tudom statisztikailag hogyan alakulnak,de tapasztalataim szerint kb 70% tönkre megy.
Miért ne fogadná el egy nő ezt az ajánlatot,hisz itt is 50-50% az esély!:))
Miért ne érezné boldognak magát valaki,akinek nem a szex,meg a szerelmes sutyorgás az elsőszámú "boldogság",hanem a biztonság,a támogatás,és az önmegvalósítása?Pl?:)))
Lehet, hogy volt már szó róla, akkor bocs'!
Tisztáztuk már, hogy mi is az az ERKÖLCS ?
Erkölcs (Wikipédia)
Az erkölcs fogalma alatt egy adott társadalom által régebbi tapasztalatok alapján összegyűjtött és helyesnek ítélt viselkedési szabályok összességét értjük. Az erkölcs szabályai a társadalmi normák egyik típusát jelentik. Más megfogalmazás szerint az erkölcs azon elvek összessége, amelyek a helyes és helytelen, a társadalmi jó és rossz megkülönböztetését segítik a cselekvés szintjén.
Az erkölccsel kapcsolatos felfogások a történelem folyamán gyakran változtak és ma is különböző erkölcsi nézetek élnek egy időben.
A közösségi szinten elfogadott úgynevezett közerkölcs szabályai társadalmi csoportonként, kultúránként, országonként, régiónként változnak. Az erkölcsi parancsok érvényességének filozófiai megalapozásával az etika foglalkozik.
Szóval az utolsó bekezdés alapján én úgy vélem, hogy ez egy szokásforma és nem vérrel írott törvény!!!
Ennek értelmében SENKINEK nincs joga a saját meggyőződését másokra erőltetni és azt "isteni kinyilatkoztatásként" kezelni, pálcát törve mások feje felett.
Dehogynem:) pontosan érted :) a lányood is lesz eccer 35.
Amúgy a fórumkiíró fiktív története 30 alattinak tűnik:)
A lányomnak a maga 20 évével valóban nem javasolnám,amúgy is érzelmes típus.:))
De egy 35-50 éves hölgynek igen,ha megvan az alapvető tisztelet,szimpátia .
Nem értem hol látsz itt ellentmondást:))
Mit hívunk működésnek? Rengeteg házasság egy életen keresztül tart és a két ember full boldogtalan benne.
Szóval, hogy sokáig lehetne húzni, akár végig ez oké, de hogy nem boldogan az tuti.
A boldogsághoz ezek a kompromisszumok a lélekre mennek és tönkreteszik az önbecsülést. Persze érthető módon. Számomra érthető módon.
Mindenesetre nem esnék kétségbe, és nem mardosna a lelkiismeret, ha kapnék egy ilyen ajánlatot.
Igaz, előtte el kellene válnom. :)
Tudnám miért kellett fogóval kihúzni.
Igen erre. Amúgy erre már tudom mondani, hogy ez fikció és valójában nem működik. Az emberi természet miatt.
Ha egymásba szeretnek, akkor igen. Szerintem ez ölég ritka.
Egész jól. Aha:) egy ideig.
Oké, akkor korábban azt írtad, hogy nem javasolnád a lányodnak, most ha jól értem, akkor el tudod képzelni, hogy működőképes lenne :)
Tapasztalatom szerint a legtöbbször az első spontán reakció a megbízható. Utàna indul a racionalizálás;)
:) igaz ebben igazad van..
- de ök is választanak párt.. valamelyik fajta nagyon tisztességesen mint pl a sas ha meghal a párja inkább egyedül marad.. ezért is van sajnos kihaloban.. inkább kihal.. de erkölcsös és hü marad a párjához..
igen ösztönös..:))
csak a természetre akartam ezzel utalni hogy milyen sokszinü és minden egyed más és más és még sem itéljük el/meg öket és nem akarjuk megváltoztatni a megváltozhatatlant..
csak mi emberek vagyunk .... ilyenek egymással..:S
Na ugyi!:))
Működik,sőt,nagy nagy szerelem is lett a vége!:))
Szerintem ,túl sok filmet néztek olyan szaga van :))
Tükröm, tükröm c. film is valami ilyesmiről szól ,megállapodnak az elején és milyen kavalkád lesz belőle . /nagyon kamus téma/
A véleményem annyi, hogy vannak olyan élethelyzetek és vannak olyan személyiségtípusok, akiknek simán jól jöhet egy ilyen lehetőség, és szerintem semmi gond nincs azzal, ha élnek is vele.
Erre voltál kíváncsi?
"Még nem dolgozta ki a fórum kiíró!:))"
Én is ez alapján döntök kizárólagosan :))
Tényleg nem értelek,sőt ,már választ is adtam rá.
Az ajánlat nem tisztességtelen,és el lehet fogadni tisztességgel is.
Miért ne érezhetné egy nő komolyan azt pl,ha már fikcionálunk,hogy "vége,nem kell több defektes kapcsolat".Elfogadom az ajánlatot ,mert átgondoltam ,és úgy érzem jó partnerek leszünk ,ha más nem barátok,társak.Őszintén le lehet szögezni még házasság előtt ki mit vár el a másiktól,saját szabályokat felállítani ,amik ugye mivel a helyzet sem hétköznapi,azok is személyre szabottak lesznek.
Én úgy gondolom két intelligens ,racionális ember egész jól meglennének ilyen formán.:))
oké..
csak nézzük meg az állat világot pl. a vadlibáknál elöfordul hogy egy pár felépiti a fészkét és egy harmadik nöstény lud egyszerüen csak beköltözik a pár mellé..
milyen érdekes... azok a szemtelen, erkölcstelen "tisztességtelen" vadludak..:DD
de ez csak egy példa a sok közül.. a macskákra már ki sem térek.. mert ugye ha bagzanak még sorba is állnak..:DDDD
mért várjuk el az embertöl hogy más legyen ha a természetben is akad jócskán kivetni való..
Nemár, nemcsak az ősszserelem van?
Micsoda világ ez.
:)
További ajánlott fórumok:
- Tényleg hiba lefeküdni a legelső randin? Utána nem fog tisztességes lánynak tartani?
- "Témakarika" - Egy nyári kaland, tisztességes hűtlenséggel?
- Mit vagy mennyit lehet adni egy tisztességes dokinak köszönetképpen?
- Ismertek tisztességes használtcikk kereskedőt Budapesten?
- Tudósok, kutatók körében milyen gyakori a korrupció, tisztességtelenség?
- Néhány férfi miért gondolja, hogy a nők tisztességes állás mellé még "extrát"is bevállalnak?