Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Tiramisu-torta recept

A Tiramisu-torta hozzávalói:
15 deka babapiskóta
7 deka olvasztott, langyos vaj
2 deka neszkávé 2 evőkanálnyi meleg vízben feloldva
4 evőkanálnyi Amaretto-likőr
4 tojás
25 deka mascarpone
1 vaníliarúd
1 deci tejszín
1 citrom reszelt héja
10 deka cukor

cukrozatlan kakaópor a torta tetejére


A Tiramisu-torta elkészítési módja:
A babapiskótát mozsárban vagy robotgépben porfinomságúra törőm-őrlőm, aztán összekeverem a langyos, olvadt vajjal, a meleg vízben feloldott kávéporral és a likőrrel. Ennyi a torta „tésztája”, kész is van. A morzsát egyenletes vastagságban beletapicskolom egy 20 centi átmérőjű tortaformába, a formát besüllyesztem negyedórára a mélyhűtőbe –itt a vajas morzsalék gyorsan megdermed-, és összeállítom a pofonegyszerű krémet. Bekapcsolom a sütőt 160 C-ra (gázsütőn 3-as fokozat), egy nagy lábosban pedig elkezdek vizet forralni. Így mire kész a krém, a víz is lobogva forr. Előveszek két tálat, és egyikbe a tojások sárgáit pottyantom, a másikba meg a fehérjéket engedem bele. A tojássárgákhoz hozzáadom a mascarponét, a félbevágott vaníliarúdból kikapargatott, illatos szemeket, aztán jöhet a tejszín, a cukor fele meg a citrom héja, és gyorsan habosra keverem az egészet a robotgéppel. Az elmosott, szárazra törölt habverőkkel a tojásfehérjékből először félkemény, majd a maradék cukor hozzászórása után, tökéletesen kemény habot verek. Óvatos mozdulatokkal összekeverem a mascarponés-tojássárgás krémet a fehérjehabbal, és előszedem a mélyhűtőből a tortaformát. 2 alufóliacsíkot egymáson keresztbe fektetek, közepükbe ültetem a formát, és az alufóliával úgy bugyolálom kívülről körbe, hogy a fólia legalább a forma peremének feléig felérjen. Beleteszem egy tepsibe, és a morzsás alapra rákanalazom a mascarponekrémet. A lobogva forró vízből annyit öntök a tortaforma köré, hogy felérjen a feléig, és a vizes tepsiben ücsörgő tortát betolom az előmelegített sütőbe. A tiramisu-torta 11/2 órán fürdőzik a sütőben, de hogy ne barnuljon meg a teteje, az utolsó 20 percben lefedem alufóliával. Amikor kész a mű, kiveszem a tepsit a sütőből. Megvárom, míg teljesen kihűl, aztán kiemelem a formát a tepsiből, és egy kis szűrőn át cukrozatlan kakaóporral megszórom a torta tetejét. Akár 1 napig is nyugodtan elálldogál a hűtőben, de érdemes a tobzódás előtt félórával korábban kivenni onnan, mert úgy a legfinomabb


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tiramisu-torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook