Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tina tejszínes húsos tepsis krumplija recept

Tina tejszínes húsos tepsis krumplija recept

A Tina tejszínes húsos tepsis krumplija hozzávalói:
1,5 kg burgonya,
0,5 kg darált hús,
2 nagy fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
0,5 liter tejszín,
kb. 15 deka sajt,
1 pohár tejföl,
2 tojás,
kb. 50 gramm vaj,
só, bors, petrezselyem, szerecsendió.


A Tina tejszínes húsos tepsis krumplija elkészítési módja:
A krumplit meghámozod, kb. fél centi vastag karikákra vágod. Bő sós vízben odarakod főni. Ne legyen nyers, de nem szabad szétfőzni sem! Míg fő két nagy fej vöröshagymát megtisztítasz, apró kockákra vágsz. A hagymát kevés olajon egy serpenyőben üvegesre pirítod, aztán hozzáadod a darált húst. Sózod, borsozod, amikor már kifehéredett a hús 1 pohár vizet öntesz alá és puhára párolod. Ha a víz elforrt még rászórsz 4 gerezdnyi apróra vágott vagy nyomóval préselt fokhagymát és petrezselymet ízlés szerint. Egy nagy tepsit kivajazol, raksz bele egy réteg krumplit. Aztán jön rá a hús. Még egy réteg krumpli kerül felülre, amit sóval, borssal és kevés szerecsendióval megszórsz. Legfelelülre az öntet kerül. Ehhez a két tojást, a tejszínt, a tejfölt és a sajtot lereszelve elkevered egy tálban, majd a tepsis krumpli tetejére öntöd. Végül sütőben kb. 45 percig sütöd, amíg a teteje szép aranybarna lesz. (Ha előmelegítetted a sütőt lehet elég 30 perc is.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tina tejszínes húsos tepsis krumplija elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook