Ti piacra jártok vagy szupermarketbe húsért, zöldségért, gyümölcsért? (beszélgetés)
Jól bejáratot helyeim vannak.
Kb fél disznó: ismerőstől.
Tejtermék tojás, birka- marhahús őstermelőtől.
Zöldség-gyümölcs ahol akciós piac penny, spár.
Sertéshús spár.
Amit csak tudunk, itthon megtermelünk. Nem azért mert nem tudnánk megvenni, mi nagyon szeretünk kertészkedni. 44 éves vagyok, férjem 48.
Disznót is vágunk, évente hármat.
Férjem szülei tartanak tyúkokat, így tojást sem kell vennünk.
Persze van olyan zöldség, gyümölcs vagy éppen a csirkehús amit megveszek, de inkább a zöldségesnél és a hentesnél vásárolok. Piacra nem járunk. Én nem szeretem a piacot. Nálunk a helyi piac koszos, büdös, télen rohadt hideg, nyáron negyven fok van.
Piacra húsért, gyümölcsért. Pékségbe kenyérért, LIDL-ben is szoktam zöldséget, tartós élelmiszert vásárolni.
Korom: örökké fiatal.
Nem tapasztaltam, hogy a piacra csak idősek járnának.
A piacok általában reggeltől kora délutánig vannak nyitva.
Aki "normál" munka rendben dolgozik, az hétköznap nem nagyon tud ott vásárolni. A szombatot meg nem valószínű, hogy a piaci tömegben akarja tölteni.
Mindenhová járok,,inkább azért ahogy a kedvem tartja,vagy miért merre kell mennem.
Spar,Aldi,,nekem megfelel,,,az Aldi csak annyiból nem,hogy ott nincs olyan kenyér amit szeretünk(Lidl szintén).
Piacozni 2-3 hetenként szoktam,,bár jobbára csak a hangulata miatt,,és ha valami olyasmi kell ami máshol nincs.
Viszont van a közelemben ,,hentes,zöldséges,pékáru, kisboltok.
Ezeket azért szeretem ,mert ismernek,,ha nincs valami akkor hozatnak,,ha van valami extra ajánlanak ,,és nem kell csalódnom.Ezeken a helyeken,,ha van idő,, belefér egy kávézás kis beszélgetés.Meg a vásárlókkal is ismerjük egymást zömében,,más a légkör,ünnepek előtt különösen jó:)
Nem írtam, mi nem igazán eszünk húst. Italok, pékárú gyümölcs macskakaja, készételek amit multkor írtam igényeink szerin t fellelhetők a spárban.
A piactól elrettentenek az ápolatlan durva beszédű árusok,
koszos termékeikkel és zacskóikkal, ez nem a mi világunk.
49 eves vagyok.
Néha megyek piacra, de egyrészt nem olcsóbb és nem is jobb, másrészt 200 méterre van a Lidl, így oda megyek, nekem megfelelő. Főleg mióta van kacsa bőrösháj is.
Igen, ez Budapest.
A kérdés az, mit értünk egészséges alatt, mert ez egy tág fogalom. Egy nagy szupermarketben nagy a választék, aki nem tud onnan egészségeset választani, az nem a bolt jellege miatt van, hanem a saját döntése miatt.
Dealereim vannak.
Úgymint hús ,tojás ,paprika és egész csirke.
Tök pici falucska,és háztól veszem a szajrét.
A "húsos" ő hentes és minden pénteken jön a cuccal.
Tojás háztól.
Csirkét "íratni" kell előre és három havonta vágnak.
Tele a fagyasztó,ha kitörne a zombilázadás egy darabig nem halnánk éhen.
Nehéz volt ezt így megszokni egy közel milliós nagyvárosból elköltözve a pusztába,de már belejöttem.
Szeretem a helyi piacot (alföldi kisváros), járok rendszeresen, 49 éves háziasszony vagyok. Itt mindenféle korosztály jár piacolni. Egy jó kis program is, találkozol egy rakás ismerőssel, kávézol, megreggelizel.
Nem random vásárolok, meg vannak a bejáratott helyek/eladók, akiktől veszem az árut. Az egyik közeli faluból jár be egy hentes (nem asztalról árul, hanem kis épületben), tiszt és isteni az áruja. Bár mi szoktunk disznót is vágni (most szombaton lesz pont).
Nyírségből hozzák az almát.
Nem sokkal olcsóbb, mint egy hiper/super.
Lidl zöldség/gyümölcs/hús kínálata nekem megfelelő.
Azért, mert praktikusan mindent egyben megkapnak, nem rohangálnak ezer helyre, van kulturált parkolóhely vagy parkolóház, nem kell reggel rohanni, hanem estig a saját ritmusukban be tudnak vásárolni az emberek stb.
Mindez és a szoros élelmiszerfelügyelet és ellenőrzés, valamint a széles választék is a szupermarketek mellett szól.
Én zömében szupermarketbe járok Budapesten. A fentiek miatt, valamint azért, mert kiemelten jó zöldség- és gyümölcskínálatot kapok a megszokott helyemen. Ilyenkor ha csak a magyar kertekben megtermelt gyümölcsöt vennénk, elég nagy bajban lennék, zöldségekről nem is szólva.
Plusz én nem hiszek a "hízi" mítoszában és abban sem, hogy minden nénike kedves, becsületes, a termékeket a nekem megfelelő alapanyagokból készítené vagy olyan higiénikus, amit elvárnák tőle és soha nem öntöz trágyalével soha nem festené a tojást kurkumával, nem antibiotikumozná a csirkét és mindig betartja anövényvédelmi előírásokat és valóban bio-e a bio stb.
Én osztrák biohúst szállíttatok házhoz, kizárólag szabadon tartott állatokból, de mézért a megszokott méhészemhez járok a piacra. De soha nem hinném el, hogy létezik "őstermelői" banán Magyarországon.
A hétvégén voltam piacon a mézesemnél, ma reggel hozták meg az osztrák biohúst a kiflitől és vásároltam péntek délután a szupermarketemben avokádót, bio citromot, mandarint, banánt, narancsot, répát, édesburgonyát, többféle értett paradicsomot, brokkolit, céklát, kelbimbót, többféle káposztát, többféle hagymát, szőlőt, pomelót, kivit, áfonyát és passiógyümölcsöt. Ellenőrizettet, egy helyről, drissen, csodás minőségben, miközben az autóm a mélygarázsban parkolt.
kizárólag a Spárba.
régebben a Tescoba és a lidlbe is, de semmi értelme nem volt
Gondolom ez Pest vagy valamelyik nagyvaros. Nem voltal meg igazi jo piacon. En is elegge elcsodalkoztam videken.
Igazabol azert irtam ki ezt a kerdest, mert olyan orszagban elek, ahol mar regen megszuntek a piacok. Es az emberek egeszsegen erzodik is, panaszkodnak folyamatosan es aki teheti, olyan orszagba koltozik nyugdijas korara, ahol meg vannak piacok, hogy vegre rendes elelmiszert kapjanak. Es ugy orulnek mint majom a farkanak.
Elgondolkodtam, hogy elobb utobb otthon is ugyanez lesz. Es mire majd rajonnek az emberek, addigra keso lesz, pont ugy mint itt. Mert amikor mar csak szupermarketek vannak, mert kiszoritottak minden mast, az elelmiszer minosege lecsokken, mert a vasarlo ugyse tud mashova menni, csak szupermarketekbe.
Szeretem városunkban a piacot, ott szinte mindent tudok vásárolni.
Két helyen is van húsbolt, lehet válogatni, melyik szimpatikusabb, és van egy baromfis is.
Mindig van friss zöldség, gyümölcs, hal, friss tej, jó a választék.
Az Interspár a kedvencem, szeretem az áruválasztékát, és a sehol máshol nem kapható császárzsemlét.🙂
Jól megközelíthető tőlem, 3 busz is jár arrafelé, nekem ez is szempont, minden héten egyszer elmegyek.
100 éves vagyok (majdnem).🤣🤣
Ha az én fórumomra (is) reflektálsz, nincs normális hentes a közelben sajnos. Eddig nem csalódtam üzletben, most először.
Engem is taszít a piacon a zaj, a higiéna hiánya, a földön szétszórt zöldség, kis húsárusok vannak, simán eladják ami előző nap megmarad. Mellette van Spar, DM szerencsétlenül elhelyezve, ha nagypiac van, parkolóhelyet se találni.
További ajánlott fórumok:
- Szabadkai piacra mennénk, kell útlevél?
- Ma elkérték a személyimet a szupermarketben, mert sört...
- Honnan tölthetnék le szupermarketben beváltható élelmiszer kuponokat?
- Segitsetek. Va ma nyitva valamilyen bolt? tesco? szupermarket? vagy valami... köszi
- Érdemes szupermarketben vezetőnek lenni?
- A TESCO szupermarketben lehet elektromos rovarcsapdát kapni?