Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ti mivel szoktátok megkenni a mézeskalácsot? fórum

Ti mivel szoktátok megkenni a mézeskalácsot? (tudásbázis kérdés)


28. árnyjáték (válaszként erre: 27. - Struki)
2010. dec. 8. 06:35

Ketten csináltuk,egyedül én sem vágtam volna bele:)

Köszi:)

27. struki (válaszként erre: 25. - Árnyjáték)
2010. dec. 7. 20:18

Hú, hát gyönyörűek, nagyon ügyes vagy :)

Én házikót csináltam, de én azért ennyire nem vagyok ügyes a dekorba :)

26. struki (válaszként erre: 24. - Gy.Ibi)
2010. dec. 7. 11:10

Ez a tejfölös dolog bejött, gyönyörűek lettek.

Köszi :)

2010. dec. 5. 15:54

Sziasztok,raktam képet az első dobozkámról a titkos naplómba.

Mindenkit beengedek,ott megírtam miért titkos:)

Szerintem ahhoz képest,hogy az első,nagyon jól sikerült:)

24. Gy.Ibi (válaszként erre: 23. - Struki)
2010. nov. 30. 18:17
Igen,én Danont használok.
23. árnyjáték (válaszként erre: 26. - Struki)
2010. nov. 30. 14:45
Ok,teszek majd ha sikerül:)
22. Gy.Ibi
2010. nov. 29. 18:18
Én tejfölös tojássárgájával kenem.Horváth Ilona szakácskönyvéből tanultam.Szép fényes lesz.
2010. nov. 29. 16:04

Sziasztok.

Én azt szeretném kérdezni tőletek,hogy ha mézeskalács dobozkát akarok csinálni ajándékba,azt mikor tegyem?

Akkor az ráér nem?,mert félek,hogy addig megpuhul.

Vagy hogy tartsam 'keményen'?

Köszi:)

2010. nov. 29. 13:44

Én felvert egész tojással kenem meg, szép fényes lesz tőle és nem töredezik be sütéskor. Utána díszítem.

Van egy nagyon jó receptem, én ezt szoktam csinálni, ezen az oldalon sok-sok fénykép és rengeteg hasznos tanács van:

www.noioldalak.hu/mezeskalacs/

19. struki
2010. nov. 29. 13:35

Én el szoktam kezedeni már ilyenkor a sütést, mert a két éves gyerekem mellett nem lesz időm arra, hogy egyszerre nagy mennyiségben süssem. Főleg, hogy imád segíteni, szaggatni, szóval rámegy egy egész du a szaggatásra, sütésre, a másnap pedig a díszítésre.

Az első adag mindig gyorsan elfogy :) Nekem ilyenkor már kezdődik a karácsonyi hangulat, és az adventi koszorúra is szoktam rakni díszítésként.

2010. nov. 29. 13:22

Én sem szoktam semmivel megkenni.

Pár éve magvakkal dekoráltam,(napraforgó,tökmag,lenmag,szezámmag) és miután kivettem a sütőből kiszúrtam a tetejét hústűvel.

A lucfenyőt csak ezekkel a mézeskalácsokkal dekoráltuk,jó gazdagon.Nagyon szép,rusztikus látvány volt.

2010. nov. 29. 13:12
Én semmivel, mert díszítem :)
16. Nikice (válaszként erre: 8. - Venezuela)
2010. nov. 29. 13:08
Én már sütném most, de akkor Karácsonyig min 3 adagot ki kéne sütnöm :) Imádjuk ezt a puhább fajtát (egy adagból tavaly kb 120 db lett)
2010. nov. 29. 13:04
Egész felvert tojással!
14. cstbrigi (válaszként erre: 8. - Venezuela)
2010. nov. 29. 13:01
Én halogatni szoktam olyan 20-a környékéig, de csupán azért, mert így nem fogy el, mire a rokonokhoz kerül, és nem kell duplán/triplán sütni. :-)
2010. nov. 29. 12:59
Tojássárgája és tejföl keveréke - kicsit fényes lesz tőle a felülete.
2010. nov. 29. 12:56
Köszönöm a válaszokat,akkor talán majd a hétvégén nekiállunk!!:):)
11. kisnejulcsi (válaszként erre: 8. - Venezuela)
2010. nov. 29. 12:54

Amikor időd és kedved van :)

két nap alatt megpuhul .

10. 4300750b82 (válaszként erre: 8. - Venezuela)
2010. nov. 29. 12:53
Hát Adventi hangulataot varázsol az biztos. Ha a család tudja magát türtőztetni sütheted, ha nem akkor is, csak nagyobb adagban! :)
2010. nov. 29. 12:51
Én sem kenem, csak diszítem :)
2010. nov. 29. 12:51

Már most el kéne kezdeni a mézeskalács sütést???

Bocsi tudom,hogy nem a témához tartozik!!De igazából nem tudom,mikor süssem!!:(

7. struki (válaszként erre: 4. - 83e25137af)
2010. nov. 29. 12:49
Hát én is most már ez felé hajlok :)
2010. nov. 29. 12:48

A sima tojássárgájával az a bajom, hogy rengeteg tojást elhasználok így hozzá. Én ilyenkor nagyüzemben nyomom, mert én sütöm a szüleimenk, nagyszüleimnek, és apósoméknak is, na és nálunk az első adag már el is fogyott. Szóval kb 7-8 adagot sütök, és egy adagnál így elmegy ugye minimum 3 tojás.

A tojássárga 1 kanál tej jött még be eddig a legjobban (előző években így csináltam), de így azért nem olyan szép a teteje.

5. kisnejulcsi (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. nov. 29. 12:48
Képpel a naplómban van :)
2010. nov. 29. 12:47
semmivel. én úgy "matt" formában szeretem :) plusz a fehér máz :)
2010. nov. 29. 12:45
tojássárga és víz keveréke
2010. nov. 29. 12:45
Egy kis tojássárgájával..attól barna-fényes lesz .
2010. nov. 29. 12:44
Ti mivel szoktatátok megkenni a mézeskalácsot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook