Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket? (beszélgetős fórum)
Az olaj bizony nagyon egészségtelen, ha már itt tartunk, majdnem annyira, mint a felfújt hús. Hm-hm...
köszönöm,én féltem eddig simán hogy megpenészedik,valaki irta hogy a gáztűzhelyben pár napig csinálja alapfokon,de panelban lakik és nincs saját mérője a ház lakói között eloszlik az ő plusz energiaktge...
értelek...én sem vagyok támogathatóan foglalkoztatható(jól megfogalmaztam:) mert nem kaptam munkanélkülit és szocsegélyt...és az irodákba is innen válogatnak ha kell valaki "normálisan" most telt ház van és nem vehetnek fel senkit....utcát seperni és a városi gazdaságban dolgozni pedig csak az mehet aki után kapnak támogatást....
Fogalmam sincs, mi van, ha nem zár jól..nem tudom, hogy úgy nem e hűl ki túl gyorsan...esetleg próbáld úgy, hogy teszel oda törölközőt a tűzhelyre, úgy, hogy lelógjon és eltakarja a nem jól záródó nyílásokat.
Én hűtőben szoktam tárolni, jó fajta légmentesen záródó dobozban, vagy üvegben hónapokig se lesz baja..mi egyébként magában is esszük, mert finom.
A napra is kiteheted es 2-3 nap alatt megaszalodik, este beszeded. Felbevagva kell kitenni. Sziciliaban igy aszaljak a paradicsomot, egesz falvak vegig tele vannak mindenhol paradicsommal:) ezutan teheted olajba is mint konzerv
Semmi lehetőség. Kis községben élünk. HA közmunkára szeretnék jelentkezni, csak a munkanélküli hivatalon keresztül lehetséges. Akkor viszont le kell mondanom a gyermeknevelési támogatásról, regisztráltatnom kell magam, aztán talán bevesznek. Lutri. Munkanélkülit viszont nem kapok, mert nem volt előtte bejelentett munkahelyem.
én csak helyben tudok elmenni ez pedig egy kisváros,napközbeni 8órás munka vagy 6órás nincs,a hivatalokban csak de létszámstopp van....nem vagy támogatható mint közmunkás sem?
Ezt a fajtát csak berakom a hűtőbe, légmentesen lezárva.
az baj ha nem zár szorosan az ajtaja?
a jóhoz nincs valami kütyü mire kapunk elmúlik a szezon...apósé pedig nem jól zár de a pogi megsül frankón benne extra gyorsan felmelegszik..
ez a recept tetszik vab három nap mulva nagyobb termés várható ahogy látom meg fogom csinálni.
hogyan tárolom és meddig tárolható?
Fogalmam sincs. Egész nyáron 3szor locsoltunk, a kert nagyobb jóval, mint 60 nm..szóval nem is érné meg. Pedig a paradicsomoknak a tűző nap kimondottan jó.:) A borsó nekem folyamatos, van korai, középidős, és a hosszú növekedési idejű, így a korai meg a középidejű helyére tudok mindig mást ültetni...a kései viszont tényleg nem lett már az igazi, az megsínylette a meleget, pedig félárnyékos hely jutott már neki. Azt mondják az öregek a talaj minőségén múlik, hogy mennyit kell locsolni.
Akkor egy cipőben járunk! 3 éve böngészem az álláshirdetéseket.
á ne hidd,szülésig dolgoztam aztán a két első gyerek között is a második gyerek után vállalkoztam de hamar leadtam....három gyerekem van és kb pályakezdőként ha felvennének a szakmámba annyira kiestem belőle....a másik hogy az annyira túlórás hogy oda ,hasonló helyre,nem tudok visszamenni másik városba ingázni mert a bölcsi és ovi nyitvatartási idejében egy 8-16óráig tartó munka sem fér bele ha ingázok....
:(
és hogyan rakod el úgy, hogy ne romoljon meg?
Nekem tönkre ment a paradicsom. A zöldbab is. Csak a tök, amelyik úgy ahogy bírja. De az sem hozott idén annyi termést, mint vártam.
Akkor ez pont neked való.
Ha vacak is, de bemelegszik hamar a gázsütőd, gondolom.?
Ez a recept Nigella Holdfényben szárított paradicsomja.
Lehet ízesíteni só, bors, bazsalikom, meg némi olivaolaj (vagy sima olaj), de nem fontos. HA nem ízesíted, akkor több dologhoz is föl tudod használni, nem csak az olaszos kajákhoz pl.
Félbevágom a paradicsomokat, bepakolom őket a vágott felükkel lefelé egy (vagy több) tűzálló tálba. Ha akarod fűszerezni, akkor most megszórhatod só, bors, cukor, kakukkfű, bazsalikommal, ha nem, akkor nem kell..majd meglocsolod kevés olajjal.
A sütőt előmelegíted 220 fokra (gáznál talán 7es, régi gáznál a max fokozat), beteszed a parit, és a sütőt már el is zárod. És így benne hagyod egész éjszakára. Reggelre kész az aszalt paradicsomod, csak addig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.
Amit en lattam az benti komposztalos kis tarolo, benne a forgatokanal-szeru de kimondottan konyhaba is lehet tenni. Hat ez az amitol tartok, hogyha megsem akkor hova teszem? Kint a kutya nem hagyja beken, a garazsban lehetne esetleg, meg gondolkozom rajta
Aki már a baba előtt dolgozott, annak könnyebb elhelyezkedni később. Lehet, hogy nem sokkal, de könnyebb.
borsó nekünk sem a paradicsom kicsit stagnált későn kezdett érni de most pl gyönyörűszép és még sok van rajta....
Pont most beszéltem az urammal.. éppen veri szét az egyik fürdőszobát.. de a lényeg, hogy azzal indított, hogy alig hiszi, hogy kertes házba költözzünk.. mert már nagyon unja a betonrengeteget :)
most vegyek egy kocsit?:DDDD
azért köszönöm a tippet:)
Kocsi ablakába kitéve napos időben 2 nap alatt szuper aszalt paradicsom lesz.
Ezen én is gondolkodtam, hogy a gyerek után mit fogok kezdeni magammal....
Az én másodvetésű növényeim sem keltek ki. És nagyon sokat kellett locsolnom, Ha 1 nap kimaradt, akkor másnap már látszott a víz hiánya. Nálunk futóhomok van...., ami ráadásul még visszaveri is a forróságot.
Nem tudod hogy csináltad locsolás nélkül- barátosnémnak kb.60 nm-nyi paradicsoma aszalódott össze, mert ha locsolta volna akkor több tízezer forint lett volna a vízszámlája, ami eső meg esett az kevéske volt. A borsó másodvetése sem kelt ki eső híján.
A folyékony szappan "receptjét" elárulnád nekem is?
Ha nem egy ördöglakat, akkor megpróbálkoznék vele.
A kézápolásra kénytelen vagyok sok pénzt kiadni, mert nekem is minden kiszárítja, említetted, hogy neked azóta nem olyan érzékeny a bőröd.
Köszi előre is!
Dehogyisnem szeretnék! Már 3 éve! Csak nincs munka, vagy van, de több műszakos, amit kisgyerekek mellett nem tudok vállalni.
hogyan készíted az aszaltat?aszalógépem nincs,nem is lesz és a sütőm kapacitása is véges olvastam olyat hogy ezerévig alacsony fokon gázsütőben,nos nekem most palackos hgáz van és egy vacakvgázsütő...napon meg lehet oldani vagy hogyan?ezt is köszönöm:)
idén először lett koktélparadicsom,imádjuk:)
További ajánlott fórumok: