Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ti hogyan főzitek a lecsót? fórum

Ti hogyan főzitek a lecsót? (beszélgetés)

1 2 3
jún. 23. 17:24
A sült paprika, tehát paradicsom nélkül, nagyon fincsi ha krumplit szeletelek bele, abba nem teszek tojást sem.
jún. 23. 17:18
A konyhai hűtö, csak a tetején van fagyasztórész.
69. fenevigye (válaszként erre: 68. - Lady Lavender)
jún. 23. 17:17

Nekem 5 fagyatóm van. 1 a konyhában, és 4 a pincében.

Amikor a lányom jön, akkor kiüriti mind, a fene vigye el a jódolgát.

68. Lady Lavender (válaszként erre: 66. - Fenevigye)
jún. 23. 17:15
Szerintem nem sokkal több energia. Csak elmosni meg forró vízzel logybolni kell ez üvegeket. Ez azért csinálom így, hogy több hely maradjon másnak a fagyasztoban.
67. fenevigye (válaszként erre: 64. - Lady Lavender)
jún. 23. 17:13
Tettem fel egy képet a profilomra, amin látható hogy sokféle paprikát használok.
66. fenevigye (válaszként erre: 64. - Lady Lavender)
jún. 23. 17:03
A feleségem szokta csinálni, de én lusta dög vagyok.
65. fenevigye (válaszként erre: 64. - Lady Lavender)
jún. 23. 17:00
Így igaz, de pl. nekem nincs kertem télen.
64. Lady Lavender (válaszként erre: 14. - Fenevigye)
jún. 23. 16:57
A lecsóban az pont jó szerintem, hogy nem kell fagyasztani. Üvegbe mint a lekvárt, ugyanúgy elall. A tojás és egyéb extrák mehetnek a melegiteskor is.
63. ,zumba (válaszként erre: 52. - Alnisa)
jún. 23. 11:07
Zsíradék nem kell?
62. ,zumba
jún. 23. 11:07
Zsíradékon indítom: sertészsír vagy mangalica szalonna kisütve apró kockára vágva. Majd a vöröshagyma, a paradicsom, a paprika és kevés fűszerpaparika. Sózom, teszek bele borsot is. Néha teszek bele kolbászt, illetve tojást ütök rá. Finom, puha fehér kenyeret eszünk mellé és tunkolunk.
jún. 23. 10:28

A jó lecsó titka a minél többféle alapanyag és az, hogy a legfinomabb nyár végén és ősszel főzhető hazai, vagy korábban másutt, napon érett hozávalókból.

Minél többféle paprikát használok bele: zöld, sárga és piros kaliforniait, sárgásra-pirosra érett lecsópaprikát, kápiát is.

Bivalyszív- vagy hamburger- vagy húsparadicsomból főzöm, hogy ne egy nagy lé legyen az egész.

Teszek bele kis csípőset is, fokhagymát is, valamint igazi, száraz, ízes füstölt kolbászt is. Étolajat soha.

Arányok: egy rész hagyma, egy rész paradicsom, két rész paprika. Kerül bele jóféle pirospaprika és ha nem bográcsban fő, akkor füstölt paprika is.

Először a félkarikára vágott hagymát pirítom meg, csak félig maximum, a fokhagymával együtt. Erre a pirospaprika, a fehérbors, kevés só.

Utána megy rá a paradicsom, mert így nem fő szét a paprika. Utána a paprika félkarikák (a magot, magházat, eret sosem teszem bele) és a kolbász, hogy az se menjen szét, éppen csak beleengedje az ízét. A paprika félkeményra, roppanósra készül, hogy legyen mit harapni benne, így nem kell sűríteni semmivel, egy harapható, értékelhető fogás a végeredmény, ami fedő nélkül fő.

Azon kevés főtt ételek egyike, amihez kenyeret eszünk, de kizárólag igazi, vadkovászos félbarna kenyeret.

60. globus (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 10:19

Vegetát nem.

Pár éve ősszel vidéki barátoktól mindig kapok leveszöldségeket, amikor kiszedik. Veszek hozzá még ezt-azt, ledarálom, sóval összekeverem. Óvatosan kell adagolni a só miatt, levesekben finom.

jún. 23. 10:17
tojással szeretem és csípősen
jún. 23. 10:15
vhagyma,paprika,paradicsom,kis eros paprika,kolbasz es ha osszefott minden es kesz 2-3 tojast ontok ra,mi igy szeretjuk.
57. fenevigye (válaszként erre: 49. - Bozsu55)
jún. 23. 09:40
Ha csak magamnak csinálok, én is teszek bele kis cukrot, de ha az egyik barátnőm is eszik belőle, akkor kihagyom, mert ő cukros. De tőle tanultam, hogy van most egy gomb, amit a karjára tesznek, ezzel elkerüli a vérvételt.
56. csemár (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 08:53
Újabban megjelent a "bio"-vegeta, azt néha használom.
jún. 23. 08:52

Fél kg hagyma, 1 kg paradicsom, 2 kg paprika (csípős is). Olajon dinsztelem a hagymát, majd kicsit a paprikát is. Jöhet pirospaprika, őrölt bors, hangyányi őrölt kömény. Kicsit később a paradicsom, só.

Szoktam így natúran enni kenyérrel, máskor növényi tejföllel habarom, vagy teszek bele vegán virslit, morzsolt füstölt tofut. Köretnek rizst, bulgurt, tarhonyát készítek.

54. srcrss (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 08:43
Soha.
53. Panna.33 (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 08:39

Nem.

Húsleveskockát néha szoktam, de nem lecsóba.

52. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 08:36

Ha tojást teszel bele, az már tojásos lecsó.

A lecsó alapból hagyma, paprika, paradicsom, só. Ennyi.

Régen mi is mindig tojással ettük, de mostanában már valahogy egyikünknek sem kell tojással, csak simán.

Régen csináltam lecsós szeletet, meg lecsós virslit, hozzá köretnek tarhonyát.

jún. 23. 07:12
Ritkán szoktam főzni én nem szeretem.
50. cicosz
jún. 23. 07:05
Jó gyorsan
jún. 23. 06:56

Ahány ház....

Hagyma félfőre,paprika karikára, paradicsom cikekkre vágva.Zsírral.

Mindenképp kobásszal,tarhonyával és lehet szörnyűlködni...édesen.

jún. 23. 06:50

Sok sok hagymával, tejfölösen vagy tojással.

A császárszalonna is mehet.

47. tien
jún. 22. 22:42

Simán.

Hagyma ,paprika , paradicsom só.

46. fokhagyma (válaszként erre: 42. - Bnedora)
jún. 22. 21:01
Én Fejér megyei vagyok. Nálunk is rizsának mondták a rizst.
45. fenevigye (válaszként erre: 44. - Fenevigye)
jún. 22. 20:20

Néha a tarhonyához ezt teszek, ez pép.

[link]

44. fenevigye (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 20:13
Náha használom, amikor tarhonyát főzök.
43. fenevigye (válaszként erre: 42. - Bnedora)
jún. 22. 20:09
Sok helyen nevezik úgy.
42. bnedora (válaszként erre: 40. - Fenevigye)
jún. 22. 20:05
Az jó messze van az én falumtól, de úgy látszik nemcsak felénk mondták így rizst.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook