Ti hogy teszitek el a cseresznyét télire? (tudásbázis kérdés)
15. 57bac4a377
2009. jún. 15. 02:43
Csakis maggal,Knorral.Úgy az igazi:)
14. Cepheus
2009. jún. 15. 00:21
Megmosva, fagyasztva.
13. Gy.Ibi
2009. jún. 14. 19:50
Én kimagozom/magozóval/,aztán forró cukorszirupba öntöm,hagyom benne kihűlni.Jöhet az aszalógép,egy nap alatt kész lesz benne.Üvegekben tárolom,papírszalvétával lekötve.Télen jó nasinak,vagy mazsola helyett süteményekbe.
A megmaradt lé jó gyümölcslevesnek.
12. supin
2009. jún. 14. 15:04
Szerintem fagyasztáskor nem kell blansirozni.
Üveges befőttnél KNORR tartósítót használok. Nem kell dunsztolni. A kilókat sem mérem,hanem jó szorosan zsufolom az üvegbe. Csak a tasak leírásán a lé készitést tartom be,,kevesebb cukorral...
11. pmjudit
2009. jún. 14. 14:38
Megmosom és lefagyasztom.
10. cirmesitompika (válaszként erre: 4. - Ében11)
2009. jún. 14. 14:31
Ja, pontosan, ráadásul ha kiveszem, épp csak néhány perc és kész.
9. ében11
2009. jún. 13. 15:38
jó a szirup is, de nekem ez tűnik a legpepecsebbnek, és ha utólag forraljuk az üvegekkel akkor a tartósító elmaradhat, és akkor sem romlik meg, plusz a forralás jól rászívja a kupakot.
8. lully
2009. jún. 13. 15:28
3 l vízhez 1 kg cukor, felforralni, bele a cseri, de csak max. 2 percre, üvegekbe tölteni, rá a szirup, tetejére pici tartósító, lezárni, száraz dunsztba tenni. Nem túl édes, nincs szétfőve, még soha nem romlott meg.
7. szimre
2009. jún. 13. 14:58
A nagymamám gondosan megmosta, nem magozta ki. Befőttes üvegekbe rakta őket (jó szorosan), majd forró cukorsziruppal töltötte föl az üvegeket. Szalicilt tett a tetejére, majd lekötözte az üvegeket és kihűlésig (kb.20-24 óra) szárazdunsztba tette.
6. ében11
2009. jún. 13. 14:51
kipróbálom,még van cseresznye!
5. Strawberry (válaszként erre: 3. - Ében11)
2009. jún. 13. 14:49
Mi is így :)
4. ében11 (válaszként erre: 2. - Cirmesitompika)
2009. jún. 13. 14:48
és ha kiveszed a fagyasztóból, így nem megy szét annyira,mintha csak simán lefagyasztottad volna?
Lehet én is kipróbálom így, egyszerűbb.
3. ében11
2009. jún. 13. 14:44
befőttnek.Megmosva üvegbe töltjük, rá 4 evőkanál cukor,esetleg tartósító és vízzel felengedni.Majd fazékba bele,alá önteni vízet és felforralni,hogy belülről is jól felforrósodjon a víz,aztán egy napig takarók közé tesszük,ott hűl ki teéjesen.
2009. jún. 13. 14:43
Pár perc főzés után kihűtöm zacsikba téve lefagyasztom.
1. 3e5b3adf5a
2009. jún. 13. 14:42
Ti hogy teszitek el a cseresznyét télire?
További ajánlott fórumok:
- Ti nézitek, hogy a cseresznyében van-e kukac?
- Ti, hogy űzitek ki a kukacot a cseresznyéből, meggyből befőzés előtt ha nem magozzátok ki?
- Azt hallottam, hogy a cseresznye zsírégető. Ez igaz?
- A cseresznyéből hogy lehetne kicsalogatni a kukacokat?
- Lehet valamit tenni, hogy a seregélyek ne szedjék le a cseresznyét?
- Meggy- és cseresznyebefőtt, ki hogyan szokta?