Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ti hogy teszitek el a cseresznyét télire? fórum

Ti hogy teszitek el a cseresznyét télire? (tudásbázis kérdés)


2009. jún. 15. 02:43
Csakis maggal,Knorral.Úgy az igazi:)
2009. jún. 15. 00:21
Megmosva, fagyasztva.
13. Gy.Ibi
2009. jún. 14. 19:50

Én kimagozom/magozóval/,aztán forró cukorszirupba öntöm,hagyom benne kihűlni.Jöhet az aszalógép,egy nap alatt kész lesz benne.Üvegekben tárolom,papírszalvétával lekötve.Télen jó nasinak,vagy mazsola helyett süteményekbe.

A megmaradt lé jó gyümölcslevesnek.

12. supin
2009. jún. 14. 15:04

Szerintem fagyasztáskor nem kell blansirozni.

Üveges befőttnél KNORR tartósítót használok. Nem kell dunsztolni. A kilókat sem mérem,hanem jó szorosan zsufolom az üvegbe. Csak a tasak leírásán a lé készitést tartom be,,kevesebb cukorral...

2009. jún. 14. 14:38
Megmosom és lefagyasztom.
10. cirmesitompika (válaszként erre: 4. - Ében11)
2009. jún. 14. 14:31
Ja, pontosan, ráadásul ha kiveszem, épp csak néhány perc és kész.
2009. jún. 13. 15:38
jó a szirup is, de nekem ez tűnik a legpepecsebbnek, és ha utólag forraljuk az üvegekkel akkor a tartósító elmaradhat, és akkor sem romlik meg, plusz a forralás jól rászívja a kupakot.
2009. jún. 13. 15:28
3 l vízhez 1 kg cukor, felforralni, bele a cseri, de csak max. 2 percre, üvegekbe tölteni, rá a szirup, tetejére pici tartósító, lezárni, száraz dunsztba tenni. Nem túl édes, nincs szétfőve, még soha nem romlott meg.
2009. jún. 13. 14:58
A nagymamám gondosan megmosta, nem magozta ki. Befőttes üvegekbe rakta őket (jó szorosan), majd forró cukorsziruppal töltötte föl az üvegeket. Szalicilt tett a tetejére, majd lekötözte az üvegeket és kihűlésig (kb.20-24 óra) szárazdunsztba tette.
2009. jún. 13. 14:51
kipróbálom,még van cseresznye!
5. Strawberry (válaszként erre: 3. - Ében11)
2009. jún. 13. 14:49
Mi is így :)
4. ében11 (válaszként erre: 2. - Cirmesitompika)
2009. jún. 13. 14:48

és ha kiveszed a fagyasztóból, így nem megy szét annyira,mintha csak simán lefagyasztottad volna?

Lehet én is kipróbálom így, egyszerűbb.

2009. jún. 13. 14:44
befőttnek.Megmosva üvegbe töltjük, rá 4 evőkanál cukor,esetleg tartósító és vízzel felengedni.Majd fazékba bele,alá önteni vízet és felforralni,hogy belülről is jól felforrósodjon a víz,aztán egy napig takarók közé tesszük,ott hűl ki teéjesen.
2009. jún. 13. 14:43
Pár perc főzés után kihűtöm zacsikba téve lefagyasztom.
2009. jún. 13. 14:42
Ti hogy teszitek el a cseresznyét télire?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook