Ti elolvassátok a gyógyszerek betegtájékoztatóját? (beszélgetés)
" Az orvos sem mondja meg mit ír fel, én sem mondom meg mire használ.."
/ Hofi Géza /
A legtöbb gyógyszer meg készítmény tájékoztatójára minden lehetséges mellékhatást beleírnak,olyat is ami gyakorlatilag nem is fordult még elő.Nem csak szívleállást olvastam,hanem hirtelen halált,fulladást,ilyesmiket.
De te nyilván tudod,hogy a te problémádra felírt gyógyszereknek azért vannak helyenként komoly mellékhatásai (mondjuk szívleállásról még pont nem hallottam)
Biztos nem tudsz mást most kitalálni....
A tájékoztató miatti szorongásodat győzd le egy kis mozgással vagy csinálj valamit, ami közben nem ilyeneken agyalsz. Szoktál jókedvű lenni? Van, amit szívesen csinálsz? Én a gyógyszer szedése helyett is inkább valami jó hobbit ajánlanék. Olvasás, kreatívkodás, mozgás, barátokkal szórakozás, stb.
Evidens,hogy megnézem..anélkül egy fájdalom csillapítót sem veszek be.:)
De komolyra fordítva,tényleg megnézem,mert a nagylányom gyógyszerérzékeny,és én sem szedhetek bármit.Eleve minden gyógyszernek van mellékhatás és hiába van rajta az adalapodon mit szedhetel,mit nem..az orvos is tévedhet...de ha már ilyen régtől szeded,és nem tapasztaltál semmit,ami aggasztó lehetne..akkor -szerintem-nem kell aggódnod.Max a következó recept kiváltás előtt kikéred az orvosod véleményét..
Elszoktam olvasni, hiszen az orvos is tévedhet.
Igen volt gyógyszerem, amit huzamosabb ideig kellett szedni, mellékhatásaként le volt írva, ha eszméletét veszíti, akkor azonnal hívjon mentőt. :D...mondjuk nem annyira nevetséges.
Gondolom a neten terjengő SANAX, és annak megfelelőjéről olvastál.
Ezért utálom mikor rémhíreket terjesztenek hírhajhász oldalak, orvosi megalapozottság nélkül.
szinte minden gyógyszernek lehet drasztikus mellékhatása, ha te ezt szeded, és nem történt semmi, akkor nem valószínű, hogy bármi történhetne már :)
emiatt ne pánikolj, szerintem a gyógyszerek mellékhatása nagyon hamar kijön, ha valaki érzékeny rá, nem 10 év múlva
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Laevolac szirupot ettem, de nem volt betegtájékoztató... A gyógyszertáros azt mondta 1 evőkanál este...