Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Theta Healing fórum

Theta Healing (beszélgetős fórum)


13. michelle.r (válaszként erre: 12. - *Zolcsika*)
2018. febr. 17. 23:48
A théta healing nem meditáció, ne dezinformálj.
2018. febr. 17. 22:03

A "Théta" az már a meditáció frekvenciája, így spirituális gyakorlatnak tekinthető, ami nem kifejezetten ajánlott a lelki problémákkal küzdőknek, mert még jobban összekavarja őket. Lehet hogy olyan dolgokat szabadít fel, amihez nem lesz ereje megbirkózni.


Meg aztán a mai világban mindenki házal a saját kis technikájával, ebből jól meggazdagszik, könyvet ír, előadást tart, stb...


De elmondom, hogy ha már "thétázik" valaki, jobban teszi, ha meditációba veri magát, mert az tulajdonképpen ugyanaz. Csak ugye a laikust be lehet vinni a málnásba. Annak el lehet adni a könyvet, meg lehet hívni előadásra, stb. Az illető fogyaszt, az előadó meg megy nyaralni, mintha ő találta volna fel a spanyolviaszt.


Na, ez a Nagy Szilvi se olyan menő valaki, simán látszanak rajta a problémái, csak jó a "marketingje".


Ezzel vegyük azt, hogy nem mondtam semmit.


Tehát théta = meditációba kapcsolni!


Mélyebbre úgysem tudsz menni, csak ameddig a félelmeid engedik. Szóval a meditáció is fokozatosan fejlődik, de ehhez neked is nyitottá, tisztává kell válnod. Engedned kell, hogy mélyebbre menj. Ehhez az egódnak kell megadnia magát.


A meditáció nem más, mint egy csendes, békés, önátadás, semmitevés, VAN-ás a Létezésben.


A legtöbb embernek ez a legnehezebb dolog a világon, ezért kell gyakorolni. (a nyugati ember pörgése)


Szóval túl lehet ezt bonyolítani, de én nem teszem. Mások megteszik helyettem, új utakat találnak ki, stb...


Én magamtól, sok pénzt, időt és teret megspórolva azért eljutottam egy igencsak békés szintre.


Ehhez az kellett, hogy MAGAM-ra hallgassak, ne a külvilág zakatolására.

2018. febr. 17. 21:48

Alapszabály, amit kevesen tudnak, hogy semmiféle spirituális gyakorlat nem ajánlott annak, aki még lelki problémákkal küszködik.


Tehát először az önismereti gyakorlatokkal, oldásokkal, kineziológiával kell kezdeni, ami a lelket célozza meg. És csakraszinten is megvan, hogy melyik módszer mit céloz meg.


A lelki problémákkal küzdőknek az alsó csakrás (1-2-3) gyakorlatok javasoltak.


Itt lehet például megtanulni koncentrálni vagy szembesülni önmagunkkal, a hibáinkkal, hiányosságainkkal, megbocsájtani, majd elfogadni magunkat fokról-fokra, egészen a lelki békéig.

10. *Zolcsika* (válaszként erre: 7. - Anita088)
2018. febr. 17. 21:29

Ehhez nem kell Théta.


Egyszerű kineziológiai gyakorlatok szükségesek.


Például homlok-tarkó tartás 10 percig. Ezt naponta csinálhatod, amikor stresszes vagy, vagy oldani akarsz. (bal kéz tarkó, jobb kéz homlok)


Ez összehangolja a két agyféltekét, ezáltal oldódnak a lelki-energetikai-fizikai blokkok.


Ezzel egy időben lehetnek hullámzások a változás miatt. Harmóniát teremtesz a tudatos és a tudattalan között, de ez nem 2 nap.


Jöhetnek félelmek, szorongások, stb, de ez az oldódás miatt.


Ezt megtámogathatod azzal, hogy nem iszol alkoholt, kevesebb húst fogyasztasz, több vizet iszol, kevesebbet tévézel, gépezel, mobilozol, és esetenként mozogsz. Ez mind segít a két agyfélteke harmonizálásában.


Ezeket nevezik pozitív stresszkezelésnek.


A negatív stresszkezelés, amikor ezek ellenkezőjébe menekülsz (pl: káros szenvedélyek).


Nyilván, ahogy oldódik a stressz, úgy javul az önértékelés. Néha nem tudod miért, de jobban fogod magad érezni a saját társaságodban. Ezek lesznek a pozitív jelek.


De azt is csinálhatod, hogy a tükörbe nézel kábé 10 percig, és idővel növeled az időtartamot. Ez is segít ráeszmélni magadra, és oldja a negatív önképet. Lehet hogy látsz majd félelmetes arcokat. Ezek az arcok csak a tudatalattidból jönnek. Azonkívül hogy félelmetesek, semmi bajod nem lesz tőlük. Minél ritkábban jönnek, annál tisztább, harmonikusabb vagy.


Ha nem megy egyedül, én egy jó kineziológushoz elmennék.


Az orvosok sajnos gyógyszerezik a betegeket, ami többet árt, mint használ.


Ide lelki munka kell. Lelki terápia.

9. Enissa (válaszként erre: 1. - Anita088)
2018. febr. 17. 10:30

Szia! Én voltam ilyen fejlesztéseken, ingyen. Rokonom foglalkozik ilyenekkel. Nos, én nagyon örülök, hogy nem adtam kli pénzt ilyesmire, azt a következtetést vontam le, hogy önmagunkon múlik minden. Tudom elcsépelt dolog, hogy a mi fejünkben dől el minden, de bármennyire elcsépelt, az a tény.


Abban segíthet, ha valaki teljesen önbizalomhiányos, segítsen helyére tenni a lelki dolgait, hogy tudjon önmagán segíteni. Ha Magadon nem tudsz, helyetted senki nem tud. Persze ez egy vélemény a sokkal szemben, lehet más teljesen másképpen élte meg.

8. VersEmber (válaszként erre: 7. - Anita088)
2018. febr. 17. 02:31

A Theta Healing-el annyit foglalkoztam, mint a Kvantum Érintéssel - elég sokat.

Az én véleményem: olyan fejlettségi szinten kell lenni lelkileg ezek alkalmazásához, hogy képes legyél a napi dolgaidat és önmagad abszolút létezését különválasztani.

Ekkor működtethető.

Ismétlem: ez csak az én véleményem.

Ne bátortalanítson el! :)

7. Anita088 (válaszként erre: 4. - *Zolcsika*)
2018. febr. 15. 11:03
Önfejlesztés miatt érdekelne pl.: stressz kezelés, önbizalom fejlesztés,tanulási blokkok feloldása.
6. michelle.r (válaszként erre: 1. - Anita088)
2018. febr. 14. 22:07

Olyan emberektől, akik maguk sem tudják, hogy mi az, nem fogsz hiteles véleményt kapni. Különben se higgy senkinek, csak magadnak ;)


A théta egyébként messze nem meditáció.

2018. febr. 14. 22:05

A Theta Healing az egyik legnagyszerűbb dolog ebben a műfajban, amivel valaha találkoztam. (mondjuk az első kettőben benne van ;) De ezzel is van egy baromi nagy baj: csak akkor működik, ha tényleg használod. Akkor viszont nagyon. Ár/érték arányban teljesen rendben van - pont annyiba kerül, amennyit ér.


Ha tanfolyamra akarsz menni, szerintem csak Nagy Szilvihez, vagy Nagy Orsihoz menj, de könyvekből is sokat lehet tanulni.

4. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - Anita088)
2018. febr. 13. 20:53

Először is azt kéne megfogalmazni hogy mit keresel és mit akarsz elérni!


Mit vársz a Theta-tól?


Mit akarsz elérni vele?

3. Sirga (válaszként erre: 2. - Sirga)
2018. febr. 13. 19:33

Nálam esélytelen a Theta.

Eleve hiteltelenné, ellenszenvessé válik számomra a sok indokolatlan nagybetűzés (bár nem tudom, minden oldalon így van-e, vagy csak épp olyanra bukkantam). Nem gondolom, hogy reális, amit leírnak. Az ára meg ... :/ Rablás!

2018. febr. 13. 19:27

Braskó könyvét olvastam. Jó, okos dolgokat ír, de engem nem nyűgözött le. (Pszichológiát tanuló fiam viszont egyedülállónak, példa értékűnek találta.)

Az biztos, hogy jobb, mint a szokásos önsegítő könyvek. Tanultam belőle, de a szemléletem nem sokban változott. Talán annyiban, hogy a 3 alapelv időnként eszembe jut. :)

A Theta Healingről viszont még nem hallottam - mindjárt utánanézek. :)

2018. febr. 13. 17:40

Sziasztok

Nemrég bukkantam rá egy theta healing meditációs önfejlesztő programra.Elgondolkoztam rajta hogy elmegyek egy konzultációra, de elég sokba kerül és Őszintén szólva nem szeretnék feleslegesen pénzt kidobni.

Ezzel és a hozzá hasonló képzések/fejlesztések(Szemléletfejlesztés- Braskó Csaba) kapcsolatban kérdezném a véleményeteket.

Akik esetleg próbálták már azoktól várnám a véleményeket/tapasztalatot.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook