Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Teszteljük a konyhai edényeket! fórum

Teszteljük a konyhai edényeket! (beszélgetős fórum)


1 2
7. CILUSKA (válaszként erre: 6. - Venes)
2007. jún. 13. 17:52
Hol piros ? Nem a külseje, hanem a belseje számít : az amivel az étel érintkezik. Az milyen ?
6. Venes (válaszként erre: 4. - CILUSKA)
2007. jún. 13. 08:04

Na igen...Mégiscsak az öntött vas a legjobb.

Sajna nekünk csak serpenyők fármátumában lelhető meg itthon. Bár valahol még azok a régi darabok is meg vannak, amik olyan pirosak voltak.

Azok mik is? nem öntött vas, mert nem nehéz annyira, de vas, nem?

5. Venes (válaszként erre: 3. - 1a50c86bb0)
2007. jún. 13. 08:03
A gond a teflonossl, hogy amint megkarcolódott, már el is kell dobni, mert elég erős méreganyagok bocsájtódnak így ki.
2007. jún. 12. 21:13
Az öntöttvas és rozsdamentes edényekben való főzés útján a szervezet egy létfontosságú elemhez, a vashoz jut hozzá igen kis mennyiségben. Az öntöttvas edényből, különösen ha hosszasan olyan savas ételt főzünk, mint az alma- vagy paradicsomszósz, kioldódik egy kevés vas. Az öntöttvas serpenyőben 25 percig főzött spegettiszósz pl. közel tízszer annyi vasat tartalmaz, mintha zománcozott lábosban készült volna.
2007. jún. 8. 18:05
Allitolag a vas anyagu edenyek az idealisak, a teflonbevonatuak nem. Tudja valaki az igazsagot?
2007. jún. 8. 17:42

A teflonbevonatú edények lehetővé teszik, hogy kevés zsiradékkal, vagy zsír nélkül főzzünk, süssünk bennük.Használatuk biztonságos, egészséges.

Mikróhullámú sütőben nem használható.

Az üres teflonedényt soha ne hagyjuk a tűzhelyen, mivel a hő hatására mérgező anyagok szabadulhatnak fel !

2007. jún. 7. 21:27

Az elmúlt években sokféle edénnyel kapcsolatban merültek fel aggodalmak egészségügyi szempontból.

Szerintetek mely edények egészségesek,illetve ártalmasak?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook