Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tésztafőző vízet újra lehet használni? fórum

Tésztafőző vízet újra lehet használni? (tudásbázis kérdés)


26. qwert1234 (válaszként erre: 25. - Scherlock)
2021. jan. 16. 18:39

Nem gyártók kifogást, nagyon

is jóó ötletnek tartom amit Guruljka írt, csak gyakorlatban nem tudom hogy lehetne megvalósítani, hogy ne büdösödjön be a wc.

25. Scherlock (válaszként erre: 24. - Qwert1234)
2021. jan. 16. 11:16

Hihetetlen. Ott egy megoldás, erre te kifogást kreálsz.


Érdekes

24. qwert1234 (válaszként erre: 20. - Guruljka)
2021. jan. 16. 10:20
Ezek jó ötletek, csak attól tartok hogy bebüdösödne, ha ezzel öblíteném a wc-t :/
23. qwert1234 (válaszként erre: 21. - Bless the child)
2021. jan. 16. 08:39
Nem, csak sok minden érdekel
22. Luijza
2021. jan. 16. 06:26
Akertbe tudod használni, a gazt lehet írtani, ha ráöntöd melegen.
21. Bless the child (válaszként erre: 19. - Qwert1234)
2021. jan. 16. 05:50
Az eddigi fórumjaid alapján azt gondolom, hogy túl sok a szabadidőd és agyalsz mindenen
20. Guruljka (válaszként erre: 19. - Qwert1234)
2021. jan. 16. 05:17

A tésztavízben nincs annyi liszt, amennyi elég lenne sűrítéshez.

De összegyűjtheted a fitinsavas áztatóvízzel vödörbe, és leöntheted vele a WC-t is. Pláne, ha kis mosószódát is teszel a vödörbe. Hozzáöntheted, ha pl. egy bögrét kiöblítesz, azt a vizet is.

Mert ha kímélnéd a környezetet, akkor ne ivóvízzel öblítsd le a tudodmit.

Kicsi kényelmetlenséget okoz,de Afrikában sokan napi több kilométert gyalogolnak csak azért, hogy ivóvizük legyen. Az biztosan kényelmetlenebb ennél.

2021. jan. 16. 01:00

Köszönöm a válaszokat :)


Igazából azért kérdeztem, mert én mindent áztatok (hüvelyes, gabona,magvak a fitinsav miatt). Ezért elég sok víz megy el. (Környezetvédelmi okokból aggaszt, nem pedig takarékossági okokból). És ezt ugye nem tudom újrahasznosítani. Virágot gondoltam vele öntözni, de nem tudom, hogy ennyire lenne az jó a virágoknak a fitinsav miatt. Ezért gondoltam, hogy legalább azt a vízet amit újra lehet használni, ne öntsünk ki feleslegesen. Meg talán sűríti is kicsit az ételt a tésztából kifőzött keményítő és így talán olyan kajánál, aminek kellene sűrítés pl főzelék akkor így nem kell bele pluszba liszt. Ti mit gondoltok? Ez így működik?

18. globus (válaszként erre: 16. - Bless the child)
2021. jan. 15. 17:27

Semmi olyan érték nincs benne, amiért érdemes összegyűjteni.

Mondjuk én háklis vagyok ilyesmikre, még a füstölt hús főzőlevét is kiöntöm, pedig abból babfőzeléket lehet(ne) csinálni. Annyit nem ér...

17. Scherlock (válaszként erre: 15. - Globus)
2021. jan. 15. 17:07

Én se.

Egyrészt túl sós, másrészt használt.


Anno ex anyós fogta fel a vizet, amiben krumplit főztem. Csinált belőle rántásos levest. Azzal a nagy eszével nem kóstolta meg. Ehetetlen sz@rt csinált. 😃

16. Bless the child (válaszként erre: 15. - Globus)
2021. jan. 15. 17:04
Nekem az a víz "taknyos", bocsánat a kifejezésért
15. globus
2021. jan. 15. 16:53
El nem tudom képzelni...
14. Babi11
2021. jan. 15. 16:35
Levest főzök belőlle.
2021. jan. 15. 16:30
Mindig kiöntöm
2021. jan. 15. 16:26

Gyerekkoromban házi gyúrt tészta készítésekor a főzővízből tésztaleves készült. A főzővízbe tettünk paprikát,paradicsomot, petrezselymet, télen lecsót.

Visszatettünk egy kis főtt tésztát is. Egy kiskanálnyi zsírba beledolgoztunk egy kis őrölt pirospaprikát is, hogy legyen színe a levesnek. Ízesítéshez mehet bele só, bors, ételízesítő. Szerettük mindannyian.

2021. jan. 15. 14:51
Nekem sem jutott még eszembe, de megpróbálom.
10. fincsi5 (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2021. jan. 15. 14:48
De minek? Nálam nem nyer.
2021. jan. 15. 14:19
Eddig nem jutott eszembe ilyesmi, de nem rossz ötlet.
2021. jan. 15. 14:09
Ritkán készitek tésztát, én brokkoli karfiol burgonya levét szoktam ujrahasznositani, pl ezeknek levében főzök levest, isteni. Gondolom ugyanigy a tésztalét is fel lehet használni, csak a családom nem tésztás.
2021. jan. 15. 14:06
Simán, persze
6. NomNom (válaszként erre: 5. - Lávli*)
2021. jan. 15. 13:56
Én más tésztaszószhoz is adtam már, kimondottan jó pl gombamártáshoz is.
5. Lávli* (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 15. 13:31

A carbonara spagettit kifejezetten a főzővizéből néhány kanállal kell krémesíteni, máshoz én nem használom azt a keményítős vizet.

Olvastam, hogy van, aki a takarékosság és a szép haj reményében azzal mos hajat.

4. 2f9443a416 (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 15. 13:22
Igen zöldségleves lesz belőle!
3. a97b9a4e4e (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 15. 13:19
Lehet, ha en krumplit fozok, annak a vizet se szoktam kionteni soha. Masnap fozok belole vmi levest. Vagy főzeléket.
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 15. 13:19
Lehet
2021. jan. 15. 13:15
Pl amiben kifőtt a tészta azt a vízét adom hozzá sima víz helyett a bolognaihoz vagy egyéb más ételhez? Ezt így lehet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook