Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tésztában sült currys-gombás csirke recept

Tésztában sült currys-gombás csirke recept

A Tésztában sült currys-gombás csirke hozzávalói:
1 közepes csirkemell
1 cs. leveles tészta
20 dkg gomba
15 dkg krémsajt
fél fej vöröshagyma

bors
curry paszta
étolaj
1 fej lila hagyma
petrezselyemzöld
szezámmag
1 pohár natúr joghurt
1 lime
koriander zöld


A Tésztában sült currys-gombás csirke elkészítési módja:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon, picit megsózva fehéredésig pirítjuk. Beleteszünk egy fél mokkáskanál curry pasztát (ennek hiányában curry port használunk), ezzel is együtt pirítjuk egy kicsit. A vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés étolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk. A leveles tésztát kiterítjük, picit meglisztezzük és nyújtófával kicsit megigazítjuk. Rákenjük a krémsajtot, majd a közepére egy csíkban elhelyezzük a csirkemell kockákat, rá a gombát, tetejére a vékonyra szeletelt lila hagymát, erre pedig bőven vágott petrezselyemzöldet. a két oldalát behajtjuk, majd az egészet feltekerjük és kör alakban összehajtjuk. Tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. fél órát sütjük. A pohár joghurtot egy tálba öntjük, picit megsózzuk. Apróra vágott koriander levelet, pici, apróra vágott chili paprikát, és pár csepp lime levet nyomunk bele. Jól összekeverjük és tálalásnál a felszeletelt tésztás csirke mellé adjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A tésztában sült currys-gombás csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook