Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egyedényes tészták fórum

Egyedényes tészták (beszélgetős fórum)


13. globus (válaszként erre: 12. - Bozsu55)
febr. 15. 11:10
Paprikás krumpli leve nem elég a tésztához, talán krumplifőzelékbe kerül...? Passz, ehhez nem elég színes a fantáziám.
12. bozsu55 (válaszként erre: 11. - Globus)
febr. 15. 06:44
Van aki mindent (is) tud
11. globus (válaszként erre: 10. - Kabóca2)
febr. 10. 20:12
Hát azt hogyan?
febr. 10. 20:11
Egy ideje a krumplis-tésztát is egyedényes megoldással készítem.
9. Amaunet (válaszként erre: 8. - Globus)
jan. 22. 11:36

Ha sok bacon, gomba "feltét" sikeredik akkor azt el szoktam tenni.

Egyszerre csak annyi tésztás főzök ki ami elfogy.

8. globus (válaszként erre: 6. - Amaunet)
jan. 22. 11:28
Én is szoktam ilyesmit összedobni, ha hirtelen kell finom kaja, és nem szeretnék több napra főzni, például szombaton. Frissen tökéletes.
7. semleges (válaszként erre: 1. - Bless the child)
jan. 22. 11:27
Én így nem, de kipróbálom.
jan. 22. 10:36

Ehhez hasonlót szoktam, de nem egyedényesként készíteni:

[link]


Egy edényben sütöm, párolom a bacont és a gombát (+hagyma, foghagyma, petrezselyem).

A tészta sem mindig penne, lehet fusilli is.

Majd mikor összekeverem adom hozzá a krémsajtot és az szépen megolvad a meleg tésztán.


Nagyon tartalmas, laktató étel.

jan. 22. 09:51

A Gasztrohobbi oldalon van egy mexikói csirkés tészta recept.

Nagyon szeretjük, rendszeresen készitem. Egy edényben fő az is, a tűzhelyen.

4. Alessandro (válaszként erre: 1. - Bless the child)
jan. 22. 09:14
Én újabban már így főzöm a tésztás ételeket és nagyon finomak. Először egy ragus alap bő lével, utána mehet bele a tészta. Néha meg kell nézni és ha nem elég a víz, akkor még lehet egy keveset utánaönteni.
jan. 22. 08:30
Én szoktam ilyesmiket, nagyon jó, és egyszerű, csak a folyadék mennyiségét kell jól eltalálni. Ha tűzhelyen csinálod könnyebb adagolni, mikor látod,hogy beszívta, én mikróban szoktam, úgy macerásabb, mert előre kell jól belőni, de egy idő után már az is megy...
jan. 22. 08:29

Én még nem, de miért ne lehetne jó eljárás.


Csak a bolognait néztem meg és amennyi vizet rá önt a tészta főzéséhez, annyi simán eltűnik akkor is, amikor külön főzzük a tésztát.


Majd ha főzök bolognait, akkor ki is próbálom;)

jan. 22. 07:58

Sziasztok!

Valaki próbált már ilyen egyedényes tésztát főzni? Tapasztalat?

Köszi!

[link]

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook