Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Testvérféltékenység? Segítség!!!! fórum

Testvérféltékenység? Segítség!!!! (beszélgetés)

1 2
6. c75cdd162e (válaszként erre: 2. - E67755eb1a)
2010. szept. 13. 09:13
Az a baj, hogy nem hajlandó velem kettes programot csinálni... Alig tudom elrángatni valahova....Nálunk már szalad a ház.... És pizzat eszünk egy hete :) Na jó nem ilyen durva, de tényleg nem sokmindenre marad nekem sem időm. A te lánykád ezek szerint nem fordult ellened, idézőjelbe...
2010. szept. 13. 09:12
lehet, hogy így mutatja ki. nálunk most már ütögetésben nyilvánul meg illetve sokat rosszalkodik és nem fogad szót, így hívja fel magára a figyelmet. próbálj vele időnként kettesben lenni, csak vele elmenni valahova. múltkor én csak a nagyot vittem el ruhát venni neki, és nagy élmény volt a számára. beszélgess vele, hogy miért gondolja így hogy már nem családtag
2010. szept. 13. 09:11

szia!Bár nincs gyermekem,de találtam egy érdekes cikket.

[link]

Találjatok ki új közös programokat,és biztosítsd,hogy igen is a család fontos tagja,és a testvére is,és ők a legfontosabbak számodra.És,hogy a nagyszüleinek,és a párodnak is.

2010. szept. 13. 09:06

Kedves első hozzászóló valószínűleg ott a probléma szereti ugyan a kistesóját, de mégis féltékeny, hiszen több figyelmet, gondoskodást igényel, mert még pici baba és őt még el kell látni. Vond be őt is és beszélgess vele és idővel meglátod sokkal jobb lesz megmutatod neki hogyan kell etetni, tisztába tenni az derül ki az egészből korának megfeleően kis segítség tőle is jól jönne számodra. A későbbiek folyamán elcsítul ez a féltékenység. Ha úgy érzed nem tudod megoldani, akkor vidd el szakorvoshoz és tárd fel a problémádat akkor kapsz hasznos tanácsot.

Üdv.Ágnes

2010. szept. 13. 09:06

kicsit talán sok volt neki az "új"-ból. az enyém 4éves lesz és most kezd másként nézni a hugira (9hós mindjárt) szereti, hiányolja, de ugyanúgy bújós, sírós lett ő is. anya tedd le a tesókát, gyere játszani, vidd innen el...stb

én azt találtam ki, hogy vannak olyan progik amiket csak mi csinálunk ketten. pl. együtt járunk vásárolni, este a kicsi előbb megy aludni és akkor van még 1-2óránk ami csak amiénk. próbálok jobban odafigyelni rá is, nehogy azt érezze, hogy háttérbe szorul. mivel már ovis, így a délelőttök maradnak a csajszinak, kizárólag az övé. Ja és mindennap reménykedek, hogy amig alaszanak befejezem a főzést, takarítást. Na ez nem mindig jön össze. :))

2010. szept. 13. 08:58

Sziasztok.

Eléggé nagy problémám kezd lenni és jó szeretnék tanácsokat ötleteket kapni.

Két gyermekem van. A nagyobbik 6 éves, a kicsi 6 hónapos. A nagyfiam apukája soha nem élt velünk, szüleimnél laktunk, nagyon jó velük a kapcsolata, most is velük lakunk egy udvarban.

Bő két éve ismertem meg mostani páromat. Egészen jól kijönnek, barátként kezeli a fiam. én úgy látom minden rendben. Rajzai is erről árulkodnak, hiszen mindenki rajta van, úgy ahogyan azt kell. Viszont mostanában kezdenek elfajulni a dolgok. Mindenért sír, hosszú hosszú ideig, nem tudok vele beszélgetni, nem engedi hogy szeretgessem, nem játszik velem, teljesen elutasít. Tegnap behoztam megetetni este a kicsit és kijelentette hogy ő be sem jön mert ne a család tagja. A látszat azt mutatja nagyon szereti a tesót, és nem féltékeny, de lehet hogy így mutatja ki? ÉS mit tegyek? Semmiben nem hajlandó partner lenni.

Ha esetleg van valami ötletetek, vagy netalántán volt már hasonló problémátok, kérlek segítsetek.

Köszönöm

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook