Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Testkontroll vki esetleg? fórum

Testkontroll vki esetleg? (beszélgetés)

120. Mexi72 (válaszként erre: 118. - Bettiiii20)
2010. okt. 8. 17:53

szia

köszönöm, kedves vagy,

sajnos nincs könyvem így nagyon nehéz...odáig jutottam,mivel sok a tisztázatlan kérdés, hogy nem ettem ma...na így délután már mindenbe belecsipkedtem:((

kérlek segítsetek, nekem elegem van a nagy zabálásokból! segítsetek receptekkel...pl. akkor a körözöttről le kell mondanunk? -kérdezte a ma férjem.

Mit együnk egy uzsonnára, rozsos kenyeret zöldségekkel..és még?

főtt ételek?

és a krumpli ha zöldség, miért nem lehetett a tökkel enni?....jajj...

119. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 118. - Bettiiii20)
2010. okt. 8. 14:02

És jobban érzed magad?

Az időszak csak akkor fog elmúlni, ha úgy akarod. A kísértés mindig ott lesz. Az édességről csak úgy tudsz lecuppanni, ha kibírsz két három napot. Közben a falat fogod kaparni, mert a finomított szénhidrdát épp olyan függőséget tud okozni mint pl. a koffein. Ha túl lendülsz rajta, már a kedvenc sütidet is bármikor ehetik az orrod előtt. De az a két-három nap felér egy kínzással.

2010. okt. 8. 12:50

sziasztok!

hogy vagytok?kinek,hogy megy a testkontroll?én még mindig tartom magam az elvekhez,de fogyni nem fogyok,bár örülök,hogy legalább nem hízom:)A hiba nálam a mennyiségekkel van,sok édességet eszem,de most vhogy nem megy,hogy kiiktassam,anyu is mindig főz vmit,és nem bírok neki ellenállni,remélem elmúlik ez az időszak is:)

Mexi sok sikert neked is,hogy haladsz?

117. Mexi72 (válaszként erre: 114. - Mexi72)
2010. okt. 7. 14:27
Ó, igen és köszönöm, szívesen elfogadnék recepteket!...és akármilyen jellegűt is a krumplisak mellé:o))
116. Mexi72 (válaszként erre: 115. - Bucimami)
2010. okt. 7. 14:20

szia

köszönöm a válaszodat!! nagy itt a csend :o))

akkor eltoltam, pedig milyen büszke voltam magamra a finom ízek miatt.

Megpároltam hagymát, rá a tököt, kis rozslizst, kicsi tej

műsik réteg: krumplipüré, kis vaj, tejjel,koriandermaggal

egymásra rétegeztem és pirulásig sütöttem....óóó, akkor meg sem ehettem volna...savanyúsággal ettem nagy büszkén :-( jajjj

de hát a krumpli zöldség, akkor miért nem ehető zöldségekkel? keményítő miatt?

115. bucimami (válaszként erre: 114. - Mexi72)
2010. okt. 7. 13:32

Szia!

A kérdésed óta már két ebéden is túllehetsz...:-) De azért leírom. :-)

A könyvben egyáltalán nincs tejfölös recept, csak tejszínt és vajat használ, azt is csak keveset.

A rakott zöldség az egyik kedvencem, gyakorlatilag bármiből megcsinálhatod, kivéve a krumplit és rizst se tegyél bele. Besamel-témában nem vagyok járatos, de úgy tudom, az liszttel készül, úgyhogy az se egy nyerő párosítás. Viszont ha a főtt vagy párolt zöldséget összekevered tejföllel, sajtot reszelsz a tetejére, a sütőben húsz perc alatt elkészül jénaiban. Használj bátran fűszereket, bármit, amit szerettek.

Ha ez túl "light"-nak tűnik, akkor keverhetsz bele olajon megpirított darált húst, vagy a fele tejfölt kiválthatod felvert tojással. Vagy mindkettő. :-)Bár elvileg a különdöző fehérjefajtákat nem szabad keverni, én régebben így csináltam, még mindig sokkal jobb választás, mint a hagyományos rakott krumpli.

Ha esetleg mégis valami krumplis ételt szeretnél, nézek neked valamit a könyvből.

114. Mexi72
2010. okt. 6. 14:31

sziasztok, köszönöm a tanácsokat!!

itt ülök és azon gondolkodom (sajnos nekem nincs mega TK könyv) hogy van itthon krumlim, tök, zöldségek...olyasmit lehet ezekből főznöm, hogy megfőzöm a zöldségeket és rétegezem...esetleg besamellel? vagy tejföllel?

113. bucimami (válaszként erre: 108. - Annie18)
2010. okt. 5. 13:31

Azért nem kell anyuci főztjét teljesen leépítened, nehogy megbántódjon szegény. :-)

Annyira talán meg lehet kérni, hogy te más köretet egyél, mint a többiek. Nálunk is így működik: a férjem és a gyerekek eszik a sült krumplit, én pedig a mikróban megpárolok magamnak egy adag mirelit zöldséget. Fél óra alatt kész, nincs vele külön munka, csak amíg beletöltöm a műanyag edénybe és megfűszerezem. :-) És nem kell kétfélét főznöm, ugyanazt eszi a család.

Persze, ha szeretsz főzőcskézni, az jó- a végén te fogyasztod le a többieket. :-)

112. bucimami (válaszként erre: 110. - Mexi72)
2010. okt. 5. 13:21

Szia!

Szerintem nem kell a tejtermékről lemondanod- én se tettem :-)- csak ne keverd szénhidráttal. Elvileg hússal sem szabadna, de az a tapasztalatom, hogy az nem olyan nagy baj,főleg eleinte, amíg egy kicsit ráállsz a testkontrollos kajákra.

Én nagyon ritkán eszem krumplit vagy rizst- inkább ezekről mondtam le, mint a húsról vagy a tejtermékekről :-)- úgyhogy a hozzá való tartárról nincs tapasztalatom. A tejföllel kikevert nem való krumplihoz, de a könyvben a krumplis ételeket sokszor tejszínnel vagy vajjal készítik, így esetleg kipróbálhatsz valamilyen tejszínes-majonézes mártást...Ha nem sikerül, legfeljebb kiöntöd, ha meg igen, akkor megírod nekünk. :-)

A főzelékkel kapcsolatban olvasd el a 90. és a 102. hozzászólást, én is ott kaptam tanácsot.:-)

Sok sikert!:-))

111. fe939 (válaszként erre: 110. - Mexi72)
2010. okt. 4. 22:56

Szia:)

A TK szerint allatit nem jo kemenyitossel keverni, foleg hust nem...

A legjobb, ha nyugodtan eszel, etkezesek kozt ures gyomorra sok tisztito folyadekot (pl. nem sima csapvizet, gyogynoveny- teakat es gyumolcsleveket) iszol, valamint ha minden nem teljesen nyers novenyi etel melle a rostok potlasara eszel nehany (egy atlagos etkezes melle mondjuk 4 evokanal) buzakorpat elozoleg peppe nedvesitve, igy kanalazva az etel melle...szoval ehettek nyugodtan, boven, ha komolyan sportoltok, pl. naponta, bemelegites utan legalabb haromnegyed orat nem onkinzassal, de aktivan szobabiciklizel...masnap ehelyett jo bemelegites utan ha jo formaban vagy, es magasabb szinten tudsz edzeni, akkor harmnegyed orat eronleti edzeseket vegzel...

Ha a kenyelmetlen, de nagyon egeszseges sportolas gyakori, akkor lehet nyugodtan enni, ha nem, akkor vagy keves koszt, vagy hizas...ez van.

110. Mexi72
2010. okt. 4. 15:55

sziasztok, én pár napja kezdtem el a TK-t a férjemmel. Biztos csak pszichés, de én könnyebbnek érzem magamat.

Tud esetleg valaki recepteket küldeni?

pl ha megkívánom a sült krumplit, ehetem tartárral?(bár a tejtermékeket kizárja ez az életmód...más is szik olykor-olykor)

És ha pl.főzeléket készítek, a tejes habarást mivel váltjátok ki?....

köszönöm előre is a válaszokat!

2010. okt. 3. 15:50

értem,de szerintem ne csinálj nagy ügyet belőle,ha anyukád csinál sültcsirkét krumplival,válaszd ki,hogy melyiket kívánod jobban,és azt edd!Csak meg kell tanulni szétválasztani,nem kell külön főzőcskézni:)ezért is jó a testkontroll!

sok sikert!:)

108. Annie18
2010. okt. 3. 14:40
Az a problémám mindig,hogy elgyengülök,mikor egy icipici akadállyal szembesülök. Ez esetben ugye nem magamnak főzök,hanem anya csinál mindig ebédet és mindig együtt van a fehérje meg a szénhidrát. De most már úgy fogom csinálni,hogy magamnak mindig megcsinálom a kis kajámat.:)Így hátha nem adom fel.
2010. okt. 3. 12:02

Szia üdv.körünkben!:)

Miért hagytad abba a 3.nap után?

106. Annie18
2010. okt. 2. 15:01

Sziasztok. Szintén én is csatlakoznék hozzátok. 10-15kg-tól szeretnék megszabadulni.2 hete egyszer már elekzdtem a testkontrollt ,de csak 3napig csináltam.

Most újra el szeretném kezdeni.:)

2010. okt. 2. 13:27

sziaa

örülök,hogy itt vagy,legalább nem leszek egydül,mert a többiek,nem nagyon nyilatkoznak:(

sztem tuti,hogy sikerül!!és nem fogsz csalódni,hogy a tk mellett döntöttél:)

2010. okt. 1. 17:47
Szijasztook!!!Én is csatlakozniiiii szeretnék a fórumhoz :) december 1-jéig -8 kg a céél .
2010. szept. 30. 11:28

sziasztok!

na mi újság ki hogy halad?

102. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 101. - Bucimami)
2010. szept. 30. 09:10
Igen, így csinálom. Nagyon kevés lével összeturmixolom és belekavarom a tejfölt. Esetleg próbáld úgy, hogy ha eddig rántással csináltad, csak a felét tedd bele, a másik fele ímígyen, aztán szép lassan egyre több a "saját anyag" és egyre kevesebb a rántás. Mire észreveszik, már rá is szoknak :)
101. bucimami (válaszként erre: 90. - 3e0ba54fb8)
2010. szept. 29. 09:21

Az a baj, hogy nem vagyok a konyha ördöge- és ez még enyhe kifejezés :-)-, tehát ha újítani akarok, annak általában az a vége, hogy a család sajtos-tejfölös tésztát eszik.:-) Bár én még azt is el tudom rontani...

Azért megpróbálnám. Van itthon tészta is, sajt is, tejföl is. :-)

Szóval: megfőzöm a zöldséget, kiveszek belőle egy adagot- gondolom, levet is-, összeturmixolom a tejföllel, simán visszaöntöm és felforralom.

Így jó lesz?

100. bucimami (válaszként erre: 99. - 5d03cfce95)
2010. szept. 29. 09:16

Az igazi, kőkemény, hamisítatlan, utolsó betűig betartott testkontrollt én három napig bírtam :-) Valószínűleg túl hirtelen volt a váltás, meg a méreganyagok is kezdtek kiürülni a szervezetemből, ezáltal iszonyatosan rosszul és gyengének éreztem magamat. Akkoriban rengeteget gyakoroltam, suliba jártam, tanítottam, felléptem, nem engedhettem meg magamnak pár nap szünetet sem, úgyhogy lájtosítottam a dolgon. :-)

Mostanában csak egy-egy nap erejéig fogom vissza magamat, amikor előtte kicsit többet ettem. ( Mint például a múlt hévégén.:) )

Tegnap délután két maradék mignon is bezizzent, de mivel a vacsora is szénhidrát volt- vajas zsemle-, semmi rosszat nem csináltam. :-)

99. 5d03cfce95 (válaszként erre: 97. - 3e0ba54fb8)
2010. szept. 29. 09:03

Na pont ez az....eddig úgy csináltam a fogyit január óta, hogy semmiben sem korlátoztam magam, azt ettem ami jól esett és akkor amikor jól esett. Működött is, hisz lement 20kg.

Csak a végére már kicsit túlzásba estem és túl lazán vettem. És akkor már annyira nem működött, így stagnálni kezdtem. Ezért szerettem volna most kipróbálni valami kötöttebbet, "szigorúbbat"...

Úgyhogy ezért próbálom legalább most az elején jobban betartani a tk-t, mert tudom, hogy úgysem bírom sokáig és fogok néha csalni:)

Ami persze belefér, de legalább az elején csináljam rendesen:D:D

98. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 96. - Binky)
2010. szept. 29. 08:57
Ennél jobb motivátor nincs is. Mérlegen nem álltam ezer éve, pedig a kávéfőzés kivételével szinte mindent tud :)))). Viszont van egy etalon nadrág, amint nem érzem jól magam benne, azonnal jön a statárium :DDD
97. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 94. - 5d03cfce95)
2010. szept. 29. 08:56
Ne tartsd vissza magad! Ha túl sokat korlátozod magad, az lesz a vége, hogy sutba vágod az egészet. Inkább inogj meg néha egy kicsit, majd mars vissza a tk-hoz :)))
96. Binky (válaszként erre: 89. - 3e0ba54fb8)
2010. szept. 28. 17:46

Olyanom nincs:D 16 kiló fogyás után nem volt egy gatyám se ami jó lett volna, mert sosem voltam olyan vékony. De az egyik 12 éves kori gatyám jó volt, csak kicsit rövid:))

Szóval minden új, célom hogy ne hízzak ki az új ruhatáramból és hogy ne kelljen semmit sem visszadobnom azzala szöveggel, hogy "ez nem áll jól, kövérnek nézek ki benne".

2010. szept. 28. 13:32
hát sztem a májkrém fehérja,a kenyér pedig ugye szénhidrát,szóval együtt nem vmi nyerő páros,de lehet,hogy nem jól tudom..
2010. szept. 28. 12:51

A májkrém hova tartozik:):)

Úgy megennék egy májkrémes kenyeret paradicsommal:):)

2010. szept. 28. 12:00

hú csajok nagyon belehúztatok!

köszi mindenkinek a tanácsokat!!

Anna nehogy feladd,lassan de biztosan,meglesz az eredmény,csak ne görcsöljünk rá,és menni fog:))

zsofia:igen én írtam a tejbezabit,bár nem nasinak,hanem vacsorának szoktam,vagy ebédre,tudom,hogy nem testkontrollos,dehát most na..nem tudok róla lemondani,nagyon szeretem a zabkorpát

na jók legyetek,majd még jövök,mindenkinek jó étvágyat az ebédhez!!:D

2010. szept. 28. 11:04

Hú, alig győzlek visszaolvasni benneteket... Nem baj, ha így ömlesztve reagálok egy-két dolgot?

TK-s szabályok betartása: szerintem se kell mindent szó szerint venni, írják is, hogy ez tulajdonképpen a "tökéletes életvitel", mindenki annyi százalékig közelíti meg, amíg bírja. Mondjuk a délelőtti gyümievést a legfontosabbnak tartja, én ettől nem térnék el... Anna, egyébként az elején puffadás van, lehet, hogy azért mutat többet a mérleg!

Szénhidrát: a szénhidráttól nem kell félni, ha teljes kiőrlésű, és mondjuk jobb délben enni. Én is nagyon hízok a CH-tól, de a TK-ban folyton vajas kenyeret eszek délben, mégis fogyok! És a CH-mentesség nagynagy jojókat tud okozni, szóval szerintem mindenképp kell a CH!

Norbi: hát, nekem az édesítős cuccok igenis műkaják... de én már nagyon hozzászoktam a természetes ételekhez...

És még egy: valaki írta, hogy tejbegrízt szokott nasizni - no, az viszont tuti nem tk-s:-)

És egy utolsó tipp: a tejet lehet helyettesíteni zabtejjel ch-kajákhoz (akár tejbezabihoz is!), iszonyat drága, de házilag is nagyon egyszerűen készíthető zabpehelyből, gugli kidobja a recepteket!

91. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 74. - Bettiiii20)
2010. szept. 28. 09:56
Teljes kiőrlésű rozskenyérből pirítós, a vaj némileg ráolvad, nagyon finom z.paprikával vagy paradicsommal. Ha fehér lisztet próbáld redukálni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook