Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Testkontroll vki esetleg? fórum

Testkontroll vki esetleg? (beszélgetés)

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
2011. jún. 2. 14:50
Minden infó jól jön, hasznos lehet, úgyhogy nyugodtan küldhetitek a jobbnál jobb ötleteket :)
659. bucimami (válaszként erre: 654. - 09f202c37d)
2011. jún. 2. 14:19

4 gyümölcsnap? Ezt nevezem!!!!:-D

Én egyszer csináltam egy tisztítókúrát, egy héten keresztül csak zöldség, gyümölcs és magvak ( se hús, se tejtermék, se tészta )- na, második nap már csempésztem joghurtot a párolt zöldségre :-), hatodik este meg nem bírtam tovább és egy hatalmas szendviccsel befejeztem az egészet.

Azóta nem kísérletezem ilyesmivel, viszont arra jó volt, hogy utána nem kívántam már a nehezebb ételeket.

És küldd el máskor is, ha találsz valami érdekeset, mert minden kritikám ellenére azért elmentettem az oldalt! :-))

2011. jún. 2. 13:57
én még nem tartottam egy gyüminapot sem... tutira nem bírnám ki:-))
657. 09f202c37d (válaszként erre: 656. - C0275abe94)
2011. jún. 2. 13:42
Köszönöm szépen :) Nagyom remélem, hogy ez a 2 kg hirtelen fogyás nem fog visszajönni.. a gyüminapok után sem szabad sokat ennem és ugy már remélem meglesz az eredmény :) Hidd meg nekem is sok van még hátra.. kilóban tényleg nem sok de még mindíg sok a felesleg rajtam. Remélem ugy van ez mint a zsírleszívásnál :P Mivel annál amikor leszívták a zsírt akkor még nem látványos csak majd pár hónap mulva :) :P
656. c0275abe94 (válaszként erre: 654. - 09f202c37d)
2011. jún. 2. 13:22

Ó, ha én 54 kg lennék :O nekem a kitűzött cél a 60 kg :)) már annak is nagyon örülnék.

Gratulálok a fogyáshoz!

2011. jún. 2. 13:15

Igyunk csak vizet. :) Nincs keveredés, se szénhirdát, se zsír, se fehérje :DD ez a legtutibb, úgy tűnik :DD és garantált a fogyás (ELfogyás). :)

Én általában egyébként is magában eszem a gyümölcsöt, de a gyümölcssalátát sem vetem meg. Ennyire szigorúan azért nem veszem, mégis fogyok. A lényeg, hogy jól érzem magam, és hébe-hóba még a "nem testkontrollos" ételek is le-le csúsznak. Ettől még nem dől össze a világ és az életmódváltás ugyanúgy eredményes lesz :) Ez az én elvem.

2011. jún. 2. 12:03
Szia! Persze nem is szabad mindent komolyan venni! Ha komolyan akarnánk venni akkor a szénhidrát hízlal a fehérje savasít a gyümölcs hízlal stb :P szóval nem is szabad csak gondoltam átküldöm mert uj dolgok is vannak benne :) Én most tartok a 4. gyümölcs napon sok almát eszem így nem vagyok éhes és nem kívánok mást sem :) 54 kg nál járok. Mikor abbahagytam meg elkezdem készítgetni a recepteket amiket küldtetek :)
653. bucimami (válaszként erre: 652. - 09f202c37d)
2011. jún. 2. 11:51

Szia!

Beleolvasgattam az oldalba, nekem kissé szélsőségesnek tűnt, nem is mindennel értettem egyet.

Például:

Az alma emésztési idejét 1-1,5 órában jelöli meg, a Testkontroll ugyanezt 20-30 percre mondja.

Nem csak a különböző gyümölcsök együttes fogyasztását tiltja, hanem az egyes típusokon belül a különböző fajtákét is, így szerinte nem lehet egyszerre enni fehér és kék szőlőt, vagy akár két fajta almát. De azért a magját és a magházat együk meg, mert egészséges. Biztos így van, de én kihagynám. :-)))

A paradicsomnál viszont a paradicsomos káposzta és a lecsó nehéz emészthetőségét hozza fel példának arra, hogy miért nem szabad azt más zöldségekkel együtt enni - pedig a testkontroll szerint NYERSEN lehet, csak hőkezelt állapotban nem, de a cikk erre nem tér ki.

Természetesen még véletlenül sem szeretnélek lebeszélni arról, hogy komolyan vedd és megfogadd az ott leírtakat - abból nem származik semmi hátrányod, ha egyszerre csak egy fajta gyümölcsöt eszel :-)ráadásul könnyű is betartani, viszont a paradicsomot kár lenne elhagynod a salátáidból meg a szendvicseidről -, csak mindig magamból indulok ki, én meg, minél szigorúbb a szabály és minél több van belőle, annál hamarabb megszegem. :-D

Különben, ha belegondolok, ritkán szoktam keverni a gyümölcsöket, általában úgy történik, hogy gyorsan elrágcsálok egy almát - sokszor a gyerekek előző napi uzsonnamaradékát, az legalább már meg van tisztítva :-))-, aztán később még egyet, vagy most éppen egy körtét, végül, ha még mindig éhes vagyok, egy banánt. És hamarosan már lehet is ebédelni. :-))))

2011. jún. 1. 19:55

Sziasztok :)

Átküldöm az oldalt ahol arról van szó, hogy a gyümölcsöket nem érdemes együtt enni (kivéve az almát)

[link]

A cseresznyénél irja a második bekezdésben.

2011. jún. 1. 09:47

Sziasztok!

Bucimaci, köszi a tanácsokat! Tök jó, hogy ezt így leírtad! :-)

Yelina, a wok-oszölistészta isteni lett, ajánlom:-) A receptek szuperek! Tagnep végre vettem kölest, úgyhogy kipróbálom a kölesfasirtot, meg a zölisropogóst is!

Tegnap zöldséges rízs volt a vacsi céklával, ahhoz akartam a fasirtot megcsinálni, de már kiszaladtam az időből meg az erőből is:-)

Viszont vettem bioboltban 2 féle fasirtport, nincs időm főzni napokra. Megnéztem, simán ehető zölivel, mert zab, burgonya és lenmag van benne, meg fűszerek, és vízzel kell összekeverni. Kiváncsi vagyok milyen lesz!

650. c0275abe94 (válaszként erre: 649. - Bucimami)
2011. jún. 1. 08:49

Köszönöm. :) A tanácsokat főleg :) Igyekszem hamar beszerezni a hiányzó könyveket, azután én is okosabb leszek. :)

Anyukám roppant aranyos, felajánlotta, hogy készít nekem házilag kukoricalisztből és rizslisztből tésztát, ezek gluténmentesek és jobban is emészthetőek. Korábban már csinált többször, és nagyon finom.

Egyébként durumtésztát használok, tojás nélkülit.

A recepteket csak kicsit átformálom "testkontrollosra", de nagyon szeretem a Fanny konyháját és a Kiskegyed konyháját. Vajon van olyan újság, amelyben kifejezetten ilyesmi, nekünk való ételek vannak?

Receptjeimet meg fogom osztani veletek, aki akarja, kipróbálja, egy ötletnek jó :)

649. bucimami (válaszként erre: 646. - C0275abe94)
2011. máj. 31. 19:42

Mivel nem magamtól vagyok ilyen okos :-), most is puskáztam egy kicsikét és találtam egy olyan receptet, amiben a krumplit készítik el tejszínnel és gombával, tehát akkor a tészta is mehet azzal. Én persze biztos párolt zöldborsóval enném :-), de csak azért, mert a szénhidrátos kaják után elég gyorsan meg szoktam éhezni.

Nagyon szuper, hogy ennyi receptet kitalálsz - és leírsz :-) - nekem eddig az volt a bajom, hogy mivel nem vagyok egy konyhatündér, nem nagyon kísérleteztem, a meglévő receptek meg elég távol álltak az ízlésemtől. Úgyhogy csak így tovább!!:-D

648. 09f202c37d (válaszként erre: 643. - Bucimami)
2011. máj. 31. 18:58
Ohh köszönjük szépen a válaszokat :) Köszönöm szépen a tanácsot is, teljesen igazad van benne, tényleg nem hirtelen jöttek fel ezek a kilók rám. De most tegnap elkezdtem, hogy csak gyümölcsöket eszem igazából jól bírom, ezért is csinálom még :) Már 55 kg vagyok :) Bár nem tudom meddig érdemes gyümölcsnapozni, de szerintem ha bírom akkor nem gond ha folytatom :) hisz nagyon ritkán van akaratom az ilyen szigorubb diétákhoz :) Olyan jó volt ma egy szoknyás ruhát vettem fel és csinos voltam benne :D de még sokat kell fogynom és hát jó lenne minél hamarabb :D ami sajnos nem nagyon lehetséges...
647. c0275abe94 (válaszként erre: 646. - C0275abe94)
2011. máj. 31. 14:40
azért kérdezem, mert azt írtad, hogy a gombát lehet szénhiráttal is fogyasztani, zöldségnek tekinti + a tejszín is mehet a szénhidráttal.
2011. máj. 31. 14:39

Bucimami, a tejszínes gombás spagetti testkontrollos? Leírom az én receptemet:

1 fej vöröshagymát apróra vágok, teavajban megdínsztelem, majd hozzáadom a felszeletelt csiperke gomát, borsozom, teszek hozzá kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot és vegetát, megpárolom, majd felöntöm egy kevés tejszínnel. Tésztával tálalom. Ez így ok? Vagy a tészta helyett legyen más köret?

2011. máj. 31. 14:36

Mascarponés spenótos hal recept:

3-4 db tengeri halfilét (tetszőleges, hogy milyen, de a nagyobból 2-őt csinálok) megmosom, papírtörlővel leitatom a nedvességet, majd besózom és félreteszem.

Ezután elkészítem a spenótot jó sűrűn (kemény masszának) és jó fokhagymásan (de lisztet nem teszek bele!).

Egy kivajazott tepsibe öntöm, szétterítem, majd az előre besózott halat ráhelyezem, végül mascarponét öntök rá (tetszőleges mennyiséget) és beteszem az előmelegített sütőbe 15-20 percre.

644. c0275abe94 (válaszként erre: 643. - Bucimami)
2011. máj. 31. 14:30

Nagyon köszönjük a jó tanácsokat, örömmel fogadjuk! :)

Ha jól értettem szavaidat, akkor a mascarponés-spenótos halamat nyugodt szívvel ehetem. :DD Azért nagyot nem tévedtem, ami a paradicsomot, a gombát és a mascarponét illeti. :)

Az avokádót szeretném kipróbálni, a sógornőmnek van egy tuti jó avokádókrém receptje, a mexikói barátnőjétől kapta, és testkontrollos a javából. Ha meglesz, megosztom veletek. :)

2011. máj. 31. 14:23

Látom, megint felvetődött néhány kérdés, hátha tudok segíteni.

Először is: a gyümölcsöket nem kell szétválasztani. Kivétel ez alól a dinnye, amit a többi gyümölcs előtt kell enni, mivel gyorsabban (kb. 10 perc) ér át gyomron; valamint a banán, ami lassabban( 45 perc). Azért én simán beleteszem mindkettőt a gyümösaliba, ha úgy alakul :-), bár nyáron nem szoktam banánt venni, mert hamar megromlik, télen meg dinnyét, mert drága, ha van egyáltalán. :-)

Mascarpone és a tejszínes sajtok: megint csak az összetevőket kellene megnéznetek. Egyszer már leírtam ezeket az adatokat, de most szívesen idemásolom :-)He-he, mert én is elfelejtettem...:-)

tejszín: 4 gr

vaj: 0,5 gr

bocisajt: 11 gr

mozzarella: 17 gr

trappista:27,7 gr

Tejszín krémsajt: 2,8 gr

Ezek a fehérje-tartalmak. A vaj és a tejszín engedélyezett, tehát szerintem aminek annyira alacsony a fehérje-tartalma, az mehet. Egyébként megint megkérdeztem a drágámat a mascarponéról, azt éppúgy nem tejszínből csinálják, mint a mozzarellát, úgyhogy talán azt mégsem kellene szénhidráttal együtt enni.

Paradicsom: zöldséggyümölcsnek nevezi a könyv, mint a paprikát, az uborkát és az avokádót. Az a közös bennük, hogy nyersen lehet bármivel párosítani őket, még gyümölcsökkel is. ( Az avokádót csak azért nem ajánlja így, mert az is lassan emésztődik, mint a banán.) Viszont elvileg főzni nem szabad ezeket, mert nagyon savasítanak (éppúgy, mint a főtt-sült gyümölcsök), legfőképp a paradicsom. Ezek után jó étvágyat a lecsóhoz!:-D

Gomba: megnéztem a receptes könyvben és egyaránt javasolja szénhidráttal vagy fehérjével, tehát zöldségként kezeli.

Most meg rohanok, mert úgy látom, magától nem takarítódik a lakás. :-)))

642. bucimami (válaszként erre: 618. - 09f202c37d)
2011. máj. 31. 13:48

Nekem szép lassan mentek le a kilók a szülések után; nem is volt célom a gyors fogyás, csak az, hogy ne hízzak meg, mint néhányan a szoptatás alatt. Igazából csak azt a részét tartottam be akkor a testkontrollnak, hogy délelőtt gyümölcs, meg lehetőség szerint nem ettem rizst vagy krumplit köretként. Viszont soha nem volt jojózás: ami egyszer lement, az nem jött vissza többet. Legfeljebb a következő babánál. :-)

Legyél Te is türelemmel: gondold végig, hogy mennyi idő alatt híztál meg, mennyi ideje vannak rajtad a plusz kilók és ne erőltesd, hogy ehhez képest rekordsebességgel fogyjál. Én azt vettem észre, hogy nem folyamatosan fogytam, hanem inkább lépcsőzetesen: lement 1-2 kiló, utána ott megállt egy időre, mintha a szervezetemnek hozzá kellett volna szoknia az új helyzethez. Aztán amikor már belenyugodtam, hogy "úgy" maradok, megint hirtelen lement 1-2 kiló.

Most már jó, mert beálltam a jelenlegi súlyomra, tehát ha egyszer-egyszer föl- vagy akár le is ment egy kiló, nagyon gyorsan visszaállt ez az állapot.

Egyébként ez a sejtszintű "emlékezet" - vagy hogyan is nevezzem - nagyon érdekes dolog: tavaly nyáron elég sokat tornáztam, aztán télen kihagytam jópár hónapot és amikor tavasszal megint elkezdtem a mozgást, sokkal hamarabb kezdtek felépülni az izmaim.

Szóval, a lényeg: KITARTÁS!:-)))

2011. máj. 31. 09:54

Hagymás sült máj receptje:

2-3 fej vöröshagymát csíkokra felszeletelem (nem kockázom), majd teavajban megdínsztelem. 50 dkg megmosott, megtisztított csirkemájat hozzáteszem a hagymához, teszek rá őrölt tarkaborsot, 1 húsleveskockát (ettől nem keményedik meg a máj, mégis finom ízt ad neki), bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót ízlés szerint és fedő alatt puhára párolom.

Nagyon finom! Salátával, de magában is ehető! A sok hagymától szaftos lesz, nem pedig száraz, így finomabb!

2011. máj. 31. 09:48

Holnap vacsorára "bajor-reggelit" csinálok. Jó neve van :) vacsira reggelit :D

Bajor reggeli receptje (1 főre):

Egy serpenyőben teavajat felolvasztok, beledobok 1/2 apróra vágott lilahagymát, megsózom és megdínsztelem. Közben 2 tojást felverek egy tányérban, megszórom kevés vegetával, majorannával és bazsalikommal, majd a hagymára öntöm. Amikor a tojáslepény alsó fele megsült, óvatosan átfordítom (mint a palacsinát), majd a megfordított tojáslepény egyik felére teszek 2 vékonyra szelt gépsonkát, 2 db meghámozott és megmosott vékony szál spárgát, és ráhajtom. Tulajdonképpen hasonlóan néz ki, mint a calzone és nagyon ízletes.

A lilahagyma helyett lehet bármilyen más hagymát használni (vöröshagyma, póréhagyma, újhagyma, stb.), és a gépsonka helyett is más felvágottat, ami éppen van otthon.

639. c0275abe94 (válaszként erre: 636. - Lillypop)
2011. máj. 31. 09:39
köszi, megrendelem :)
638. c0275abe94 (válaszként erre: 635. - Lillypop)
2011. máj. 31. 09:38
Jól hangzik ez a wok zöldség-tészta is, kipróbálom :) Nekem is van a naplómban egy wok zöldségek recept, valahol az 1. vagy 2. oldalon.
2011. máj. 30. 16:51

Nekem sajnos nincs könyvem, de abban nem ír a gombáról és paradicsomról, hogy hova sorolja?

Én ma csak gyümit ettem :D itt a nyár helyes fiuk, muszáj lefogyni :D

2011. máj. 30. 15:50

[link]

itt még kapható

635. Lillypop (válaszként erre: 634. - C0275abe94)
2011. máj. 30. 15:46

Ha beütöd a google-ba, hogy testkontroll receptek könyv, ki fogja adni egyből. Én a vaterán rendeltem, ott tuti megtalálod. De a Te receptjeid sokkal jobbak:-)))

Nálunk ma ez lesz a vacsi:

Sárgarépát, káposztát és 1 fej vöröshagymát nagyn vékony szeletekre vágok, a répát a vastag lyukú reszelőn reszelem le. Bedobom egy kis teavajra a wok-ba, teszek rá kevés szójaszószt, sót, némi fűszert és megsütöm. Közben főzök spagettit, és félkész állapotban a wokba dobom a zöli mellé és együtt sütöm készre.

a párom sajttal eszi, bát tegnap azt mondta, hogy ő is áttér, miután nekem ilyen jól bevállt. Nem vészes, mert 175 cm és 83 kiló, csak a pocakja apukás:-)) abból szeretne leadni.

634. c0275abe94 (válaszként erre: 632. - Lillypop)
2011. máj. 30. 14:35
Mi a címe és kapható még?
2011. máj. 30. 14:33

Holnapra ezt csinálom:

Natúr csirkemellfilé (grillezem), hagymamártással és jégsalátával:

A csirkemellett megsózom, teavajon grillserpenyőben megsütöm, a végén kevés citromlevet locsolok rá.

Hagymamártás:

Póréhagymát, újhagymát, 2 gerezd fokhagymát és 1/2 vöröshagymát teavajon megdinsztelem, közben megsózom, teszek rá kevés fehér borsot, ha megpuhult, megszórom őrölt szerecsendióval, és öntök rá ízlés szerint egy kevés tejszínt (annyit, hogy mártás-szerű legyen). Ráöntöm a megsütött csirkemellre és kész.

632. Lillypop (válaszként erre: 631. - C0275abe94)
2011. máj. 30. 14:19

Nekem is az van meg, plusz van egy Testkontroll receptek című könyv is, abban van ez.

jó receptek annak benne, igaz még egyiket sem csináltam meg:-))) valahogy olyan bonyolultnak tűnnek.

631. c0275abe94 (válaszként erre: 629. - Lillypop)
2011. máj. 30. 14:04
neked melyik testkontroll könyv van meg? Nekem még a legelső kiadású, amiben egy 4 hetes mintaétrend van. Kb. 12 éves. Én abban semmi ilyet nem olvastam. Vagy csak nem emlékszem rá. Van újabb könyv?
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook