Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Termessz otthon orvosságot! fórum

Termessz otthon orvosságot! (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

10. spatifillum (válaszként erre: 9. - Kumameya)
2008. ápr. 7. 07:50
Köszönöm szépen:)
2008. ápr. 6. 15:21

Kozben talaltam meg erdekes idevago oldalakat:

[link]

[link]

itt van egy kep, hogy kell vagni a gumot.

es itt egy recept:

Ropogós édeskömény saláta

Ropogós édeskömény saláta Az édeskömény az ernyős virágúak családjába tartozik, épp úgy, mint a kapor, az ánizs, a koriander, a *lya és a lestyán. Három fajtája ismert: a fűszerkömény, a kerti édeskömény és a főzelék édeskömény. Ez utóbbit használjuk főzeléknek, illetve sütjük, grillezzük. Itt nem a magoknak, hanem a megvastagodott levélrésznek van szerepe. Ezek hagymaszerűen tömör gumót képeznek. A gumó oldala kissé bordázott, míg a levelei a kaporhoz hasonlóak. Íze érdekesen pikáns, kissé savanykás ízű, ánizsra emlékeztető. Szárai ropogósak, levelei csillogó zöldek.


Hozzávalók: 1 édeskömény, 1 kaliforniai paprika (zöld színű,-- de ha pirosat teszel bele magyaros szinu salatat kapsz--ez sajat megjegyzes), olívaolaj, fél citrom leve, só, őrölt bors, kapor, menta


A megtisztított édesköményt szedjük szét, vágjuk körülbelül egy centis kockákra. Jéghideg vízben mossuk meg, majd csepegtessük le alaposan. Kaliforniai zöld színű paprikákat hasonló nagyságúra kockázzuk fel. Tegyük egy salátás tálba, locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal és fél citrom levével. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, kis csokor összevágott kaporral vagy mentával. Keverjük össze alaposan, és frissen, ropogósan fogyasszuk. Kitűnő frissítő saláta.

Errol az oldalrol:

[link]

8. kumameya (válaszként erre: 7. - Spatifillum)
2008. ápr. 6. 15:03

Mihez szoktad hasznalni a rozmarint? Ha krumplit sutsz sutoben, azt is megszorhatod, en szeretem mar az illatat is ami a sutobol kiszall. Nem kell sokat tenni, a keves is adhat jo izt anelkul, hogy erezni lehetne a mivoltat.

az edeskomeny es az anizs nem uaz, csak egy csaladba tartozik. Az edeskomeny magja teanak elkeszitve jo felfujodasra es orolve jo izt ad a lencsesalatanak vagy a csicseriborso kremnek. A gumojat finom salatanak: hagymaval, citrommal es olivaolajjal, de en imadom csirkevel egyutt fozve.

[link]

[link]

7. spatifillum (válaszként erre: 6. - Kumameya)
2008. ápr. 5. 19:48

A citromfüvet úgy használtam már, ahogy írtad. Köszi a rozmaringdarálás ötletét:)Családom azt mondta, hogy fenyőízű tőle a kaja:Z

Volt már őrölt kakukkfüvem, de szerintem a rozmaring aromája erősebb.

Kérdezném: az édeskömény magja az ánizs?

6. kumameya (válaszként erre: 4. - Spatifillum)
2008. márc. 31. 13:48

szia!

Talan te probald meg belecsempeszni az etelekbe! A citromfuvet lehet gyumolcssalatahoz hasznalni:

[link]

rozmaringot en megszaritom, megdaralom (csak azert, mert nem szeretem a tuleveleket)ezt felhasznalom a batata sutesehez, megpedig a batatat felszeletelem 6-7 mm vastagsagura, megkenem mind2 old-at olivaolajjal, eldolt domino modjara alufoliaval belelt tepsire rendezem, olajba nyomott fokhagymat rakenegetem, sozom, megszorom a rozmaringgal, de frissen is ra lehet tenni--eleg nehany agat--kb 20 perc sutes forro sutoben, majd szepen megforgatom es meg 5- 10 perc sutes, de mar elobb szoktam erezni az illatat, mennyei!!

5. spatifillum (válaszként erre: 2. - Lillazea)
2008. márc. 17. 11:38
A snidling megmaradt, de a bazsalikom sajnos nem bírja. Úgy néz ki, hogy amit veszel, azt el is kell használni. A kertben vagy a magról kelt vagy a kertészetben vásárolt palánta marad meg.
2008. márc. 17. 11:36
Hiába van itthon a kertben, levendula, rozmaring, citromfű, petrezselyem, snidling, csak az én hobbim marad. Se a gyerekeim, se a férjem nem "él" vele:(
2008. márc. 16. 19:53
Nem egyedi eset..a növényeket nagyon megviseli a szállítás,helyváltoztatás,fényhiány amik a "Multik" raktárában érik őket.A termesztők ugyanis a nagyobb profit érdekében maximálisan kielégítik a növény fény,víz,tápanyagigényét.sőt!Hosszúnappalos termesztéstechnológiával,esetleg hormonális serkentéssel rohamos fejlődésre kényszerítik őket,aminek megvan a böjtje is a vásárlónál...olyan ez mint a sportolók doppingszeres esete:egy darabig látványos a teljesítmény,aztán előjönnek a problémák.
2006. nov. 17. 21:10
Nekem soha nem sikerült megőriznem a multiknál vett növénykéimet 1 hónapnál tovább, bárhogy is gondoskodtam róluk. ez természetes jelenség vagyestleg csak üzleti fogás hogy minél többet vásároljon az ember?
2006. júl. 3. 09:24
Termessz otthon gyógynövényt, hogy mindig kéznél legyen az egyszerűbb betegségek orvossága. Minden egyes edénybe lehetőleg más-más betegségcsoport gyógyító növényeit ültesd. Legyen köztük kamilla, citromfű, petrezselyem.

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook