Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Térdfájásra, kopásra van valamilyen segítség? fórum

Térdfájásra, kopásra van valamilyen segítség? (beszélgetés)

28. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 21:03

Budapest, Hengersor u. 73, 1184

Ormos Intézet

Ez egy maszek hely, nézd meg a honlapját, nézz/kérdezz utána! Válaszolnak neked!

De komolyan foglalkoznak ilyesmivel!

27. 80ASIQ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 20:58
Saját tapasztalat: A reumatológián mágnesterápiával gyógyították meg egy éve. Azóta nem fáj. Ez persze sajnos nem mindenkinél jön be.
26. Channa* (válaszként erre: 25. - Timycat)
jan. 24. 20:26
Persze, hogy kell!
25. timycat (válaszként erre: 24. - Channa*)
jan. 24. 19:21
Férjem 70 lesz, magas, sportolt is, túlsúly is van, rengeteget vezetett/vezet és mégis "egyben" van. Szóval tuti kell hozzá egyéni hajlam is.
24. Channa* (válaszként erre: 21. - Komor)
jan. 24. 19:16

Versenysport;)

Lényegtelen. A lényeg, hogy nem csak idős embereket érint.

Vannak olyan tevékenységek, ami miatt jobban kopnak a térd porcai, pl. autóvezetés, foci, stb. illetve, a magas embereknek, szinte tuti, hogy elkopik.

23. komor (válaszként erre: 22. - Julcsi757)
jan. 24. 15:03
Ő is protézist kapott, vagy valami mást műtöttek rajta?
jan. 24. 14:59
Férjemnek is az volt. Őt megmütötték, s azota nem fáj neki
21. komor (válaszként erre: 19. - Channa*)
jan. 24. 14:56
Ez lehet, hogy genetikai, családi örökség. Azért a 45 éves kor túl korai...
20. spann
jan. 24. 14:47
Hát, el kell menni orvoshoz.
19. Channa* (válaszként erre: 18. - Komor)
jan. 24. 14:45

Hát nem tudom...

A férjemnek és a tesómnak is 45 évesen kezdődött.

A tesóm 48 évesen kapta az első csípőprotézist.

A térdprotézist 59 évesen.

18. komor (válaszként erre: 16. - Channa*)
jan. 24. 14:37
Erre mondják: csak ne öregedj meg! :)
17. Myra
jan. 24. 14:31
Én tornázok minden nap. Iszom a Forever Freedomjàt és eszem a Nature min ásványi anyag tablettáját és ESM tablettát. Nem faj sosem, könnyen mozgok.
16. Channa* (válaszként erre: 14. - Komor)
jan. 24. 14:22

Persze, ki lehet, csak hatástalan.

Ha nem drága legyen.

Nem tudom, hogy mitől függ, hogy segít e. Gondolom a porc mennyiségtől.

A férjemnek is segített még az elején, de amikor már csak minimális porc volt az egyik térdében, a másikban meg már semmi, akkor semmi nem segített, még fájdalomcsillapító sem.

A tesóm contramalt szedett, de azzal meg teljesen kiütötte magát.

1,2 milliót költött az őssejt beültetésre, de kidobott pénz volt. Még rosszabb is lett tőle, ahogy egy feltöltéstől előtte.

15. *bzsuzsanna (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 14:20

Van, mielőbb dokumentumokat szerezni,ha szükséges előjegyzést intézni.Kapsz titán protézist és hus fájdalom.Nincs fájdalmam, nem sántítok,igaz sokára de tudok biciklizni.

Kaptam inekció kúrát,de nem használt.

14. komor (válaszként erre: 12. - Channa*)
jan. 24. 13:20

Gondolom a protézis a legkomolyabb, de érdemes előtte a lightosabb terápiákat is kipróbálni. Mondjuk a kenőcsben bíznék a legkevésbé, de érdemes kipróbálni azt is. Emellett ott van az injekció is.

Az alap szerintem az, hogy mindennap meg kell az ízületet mozgatni. A séta, esetleg valami nyújtó torna elkerülhetetlen. Enélkül baj van.

13. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 24. 13:02
Az én porckopott térdemmel csodát tett egy Biofreeze nevű krém. Számomra is érthetetlen, de a korábban mindennapos fájdalom hónapokra/félévekre eltűnik egy-egy használat után. (Nyilván nem gyógyít, nem csodaszer, nem állítja helyre, de nekem rengeteget segített. Elektromos és egyéb kezelések semmit. Műtétre nem vállalkoztam.)
jan. 24. 12:04

A férjemnek mind a két térdében protézis van.

Megkérdeztem az orvost, hogy lehet megelőzni, hogy ne legyen szükségünk ilyen műtétre

Azt mondta, hogy sehogy.

Ha a porc elkopik, akkor csak a protézis a megoldás, nem használ se feltöltés, se más.

Tapasztalat: A férjem is kapott 3 injekciós kezelést. Semmit nem segített.

A tesóm őssejtes kezelésen is volt, nem segített.

A tesóm volt artószkópos műtéten is. Nagyon kevés ideig volt jobb a térde.

Ami még fontos, hogy bármilyen kezelést megpróbálni, csak akkor van értelme, ha van még porc, mert nem épül vissza, sem kollagéntől, sem kurkumától, sem injekciótól, sem őssejttől, azaz semmitől sem.

Így, ha valaki eljutott addig, hogy már alig van porc a térdében, akkor a legjobb megoldás az, hogy kérjen időpontot műtétre, hogy mire kell megműtsék!

A férjem 2024-ben kapta mind a két térdprotézisét. néhány hónap alatt felépült és semmi baja.

A bátyám múlt év októberében kapott térdprotézis és 2 hónap után ismét dolgozott. Teljesen jól van.

Nem kell fájdalomcsillapítót szedniük, amik úgy sem használnak.

11. komor (válaszként erre: 10. - Fincsi5)
jan. 24. 11:57
Azt mondja a sógorom, hogy az ambulancián dolgozó sebész orvos adta be az injekciót, tehát nem az ortopéd orvos.
10. fincsi5 (válaszként erre: 4. - Komor)
jan. 24. 11:51
Több mint 20 éve én is kaptam, nagyon jó volt, de mostanság nem szívesen adnak dokik ízületbe, én is most keresgélek.
9. gigi> (válaszként erre: 5. - 55Judit)
jan. 24. 11:03
Engem érdekel. Mivel gyógyítottad meg a térdedet?
8. komor (válaszként erre: 7. - 55Judit)
jan. 24. 10:28
👍👍👍
7. 55Judit (válaszként erre: 6. - Komor)
jan. 24. 10:19

Én megtanultam a fájdalomból és mozgáskorlátozottságból egy életre hogy időben kell tennem magamért. Nem néha-néha, hanem napról-napra!

A megelőzés mindig könnyebb mint a gyógyítás. Sőt olcsóbb és szórakoztatóbb is.

6. komor (válaszként erre: 5. - 55Judit)
jan. 24. 10:06

Na ugye!

A nejemnek most kezd fájdogálni a térde, már mondtam neki, hogy ez lesz a gyógyszere. Nem olcsó, de hatásos. Én is ezt tervezem, ha esetleg nem megy a járás.

5. 55Judit (válaszként erre: 4. - Komor)
jan. 24. 10:01

Igen, az volt. Jól tippelsz.

Már én is leírtam 2x is mivel gyógyítottam meg a térdemet, de nem nagyon érdekelt senkit.😀

jan. 24. 09:54

A sógorom évekkel ezelőtt nagyon megkínlódott a térdével, fájt neki rendesen. Valamelyik orvos írt neki valami injekciót, amit 3 adagban befecskendeztek az ízületbe. Akkor azt mondta a doktor, hogy a hatása kb egy évig tart, ennek már vagy öt éve. Azóta sokmindene fáj, de a térde nem.

Miután beadták az injekciót, pár hét múlva eltűnt a fájdalma.

Sajnos nem tudom a nevét, de valami kollagénre tippelek.

jan. 24. 09:50
Ha még nem extrém a helyzet, a kurkuma segíthet valamelyest.
jan. 24. 09:48
Párom kollagént iszik (gymbeam), ha jobban fáj, aflamint szed.
jan. 24. 08:08

Sziasztok!

Térdfájásra, kopásra van valamilyen segitség?

Van akinek segitett valamilyen gyógymód?

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook