Térdfájásra, kopásra van valamilyen segítség? (beszélgetés)
Budapest, Hengersor u. 73, 1184
Ormos Intézet
Ez egy maszek hely, nézd meg a honlapját, nézz/kérdezz utána! Válaszolnak neked!
De komolyan foglalkoznak ilyesmivel!
Versenysport;)
Lényegtelen. A lényeg, hogy nem csak idős embereket érint.
Vannak olyan tevékenységek, ami miatt jobban kopnak a térd porcai, pl. autóvezetés, foci, stb. illetve, a magas embereknek, szinte tuti, hogy elkopik.
Hát nem tudom...
A férjemnek és a tesómnak is 45 évesen kezdődött.
A tesóm 48 évesen kapta az első csípőprotézist.
A térdprotézist 59 évesen.
Persze, ki lehet, csak hatástalan.
Ha nem drága legyen.
Nem tudom, hogy mitől függ, hogy segít e. Gondolom a porc mennyiségtől.
A férjemnek is segített még az elején, de amikor már csak minimális porc volt az egyik térdében, a másikban meg már semmi, akkor semmi nem segített, még fájdalomcsillapító sem.
A tesóm contramalt szedett, de azzal meg teljesen kiütötte magát.
1,2 milliót költött az őssejt beültetésre, de kidobott pénz volt. Még rosszabb is lett tőle, ahogy egy feltöltéstől előtte.
Van, mielőbb dokumentumokat szerezni,ha szükséges előjegyzést intézni.Kapsz titán protézist és hus fájdalom.Nincs fájdalmam, nem sántítok,igaz sokára de tudok biciklizni.
Kaptam inekció kúrát,de nem használt.
Gondolom a protézis a legkomolyabb, de érdemes előtte a lightosabb terápiákat is kipróbálni. Mondjuk a kenőcsben bíznék a legkevésbé, de érdemes kipróbálni azt is. Emellett ott van az injekció is.
Az alap szerintem az, hogy mindennap meg kell az ízületet mozgatni. A séta, esetleg valami nyújtó torna elkerülhetetlen. Enélkül baj van.
A férjemnek mind a két térdében protézis van.
Megkérdeztem az orvost, hogy lehet megelőzni, hogy ne legyen szükségünk ilyen műtétre
Azt mondta, hogy sehogy.
Ha a porc elkopik, akkor csak a protézis a megoldás, nem használ se feltöltés, se más.
Tapasztalat: A férjem is kapott 3 injekciós kezelést. Semmit nem segített.
A tesóm őssejtes kezelésen is volt, nem segített.
A tesóm volt artószkópos műtéten is. Nagyon kevés ideig volt jobb a térde.
Ami még fontos, hogy bármilyen kezelést megpróbálni, csak akkor van értelme, ha van még porc, mert nem épül vissza, sem kollagéntől, sem kurkumától, sem injekciótól, sem őssejttől, azaz semmitől sem.
Így, ha valaki eljutott addig, hogy már alig van porc a térdében, akkor a legjobb megoldás az, hogy kérjen időpontot műtétre, hogy mire kell megműtsék!
A férjem 2024-ben kapta mind a két térdprotézisét. néhány hónap alatt felépült és semmi baja.
A bátyám múlt év októberében kapott térdprotézis és 2 hónap után ismét dolgozott. Teljesen jól van.
Nem kell fájdalomcsillapítót szedniük, amik úgy sem használnak.
Én megtanultam a fájdalomból és mozgáskorlátozottságból egy életre hogy időben kell tennem magamért. Nem néha-néha, hanem napról-napra!
A megelőzés mindig könnyebb mint a gyógyítás. Sőt olcsóbb és szórakoztatóbb is.
Na ugye!
A nejemnek most kezd fájdogálni a térde, már mondtam neki, hogy ez lesz a gyógyszere. Nem olcsó, de hatásos. Én is ezt tervezem, ha esetleg nem megy a járás.
Igen, az volt. Jól tippelsz.
Már én is leírtam 2x is mivel gyógyítottam meg a térdemet, de nem nagyon érdekelt senkit.😀
A sógorom évekkel ezelőtt nagyon megkínlódott a térdével, fájt neki rendesen. Valamelyik orvos írt neki valami injekciót, amit 3 adagban befecskendeztek az ízületbe. Akkor azt mondta a doktor, hogy a hatása kb egy évig tart, ennek már vagy öt éve. Azóta sokmindene fáj, de a térde nem.
Miután beadták az injekciót, pár hét múlva eltűnt a fájdalma.
Sajnos nem tudom a nevét, de valami kollagénre tippelek.
Sziasztok!
Térdfájásra, kopásra van valamilyen segitség?
Van akinek segitett valamilyen gyógymód?