Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tepsis raffaello recept

Tepsis raffaello recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 192 kcal

A Tepsis raffaello hozzávalói:
Tészta:

-6 tojásfehérje
-20 dkg cukor
-10 dkg finomliszt
-10 dkg kókuszreszelék

Krém:

-6 tojássárgája
-1 csomag vaníliás pudingpor
-4 dl tej
-20 dkg cukor
-25 dkg margarin (12,5 dkg)

Teteje:

-5 dkg kókuszreszelék
-kb. 32 szem mogyoró


A Tepsis raffaello elkészítési módja:
Tészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük – a habba forgatjuk. Kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 160°-170°-on kb. 20 percig sütjük. Krém: A tojássárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A margarint a többi cukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük és mogyoróval díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd (a szeletek kb. 3,5 x 3,5 cm-esek), amikor a süteményt felvágjuk. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tepsis raffaello elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook