Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tepsis húsos pirog (mjászo pirog) recept

Tepsis húsos pirog (mjászo pirog) recept

A Tepsis húsos pirog (mjászo pirog) hozzávalói:
Tészta: 25 dkg liszt, 1 kk.sütőpor, csipet só, 6 dkg vaj, 1 felvert tojás, fél dl tejföl

Töltelék: 60 dkg darált hús, 2-3 ek.olaj, vagy zsír, 2 fej apróra vágott hagyma, 10 dkg gomba szeletelve, 2,5 dl tejföl, törött bors, 1 cs.petrezselyemzöld aprítva, só, 3 db kemény tojás szeletelve


A Tepsis húsos pirog (mjászo pirog) elkészítési módja:
A tésztához valókat hidegen összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. A zsiradékban megpároljuk a hagymát, gombát, ,beletesszük a darált húst, együtt további 15 percig pároljuk. Utána fűszerezük,beletesszük a tejfölt és a petrezselymet. A tészta kétharmad részét tepsibe nyújtjuk, megkenjük a töltelék felével, ráterítjük a szeletelt tojásokat, majd a töltelék másik felét. A maradék vékonyra nyújtott tésztát rásímítjuk, villával kilyuggatjuk. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Szeletekre vágva, salátával kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tepsis húsos pirog (mjászo pirog) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook