Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tepsis bolognai penne recept

Tepsis bolognai penne recept

Kalória 588 kcal
Zsírtartalom 23 gramm
Szénhidráttartalom 68 gramm

A Tepsis bolognai penne hozzávalói:
50 dkg penne tészta
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
40 dkg darált hús
Hati (360 gr) paradicsomszósz

bors
bazsalikom
oregánó
1 darab tojás
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt


A Tepsis bolognai penne elkészítési módja:
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd felöntjük a paradcsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal és oregánóval, kevergetve felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük. A leszűrt tésztát kivajazott jénaiba öntjük, összeforgatjuk a raguval. A tojást összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajt tal, majd a tésztára öntjük és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

1 adag /100 gr


Kategória: Egytálételek receptjei


A tepsis bolognai penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook