Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tengerihal fokhagymásan recept

Tengerihal fokhagymásan recept

A Tengerihal fokhagymásan hozzávalói:
1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (pl. tonhal)
2-3 dl tej
2 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
grill fűszerkeverék
só, bors


A Tengerihal fokhagymásan elkészítési módja:
A halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Lecsurgatjuk a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük a halat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a halat és fedő alatt, oldalanként 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítsuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.

Kategória: Halas ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. nov. 8. 07:43

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook