Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Teljes kiörlésű liszttel lehet habarni/sűríteni? fórum

Teljes kiörlésű liszttel lehet habarni/sűríteni? (tudásbázis kérdés)


24. 2577cdcc12 (válaszként erre: 22. - Zsozsister)
2008. máj. 7. 21:29
Az adatlapomon van egy pizzatészta, én azt szoktam teljeskiörlésűből is csinálni, és szerintünk jó. A lényeg, hogy ha lehet kerüld a rozslisztet, abból nehezebb megcsinálni.
23. Dorka29 (válaszként erre: 22. - Zsozsister)
2008. márc. 15. 21:45

Szia Zsozsister!

Én sokat próbálgattam, sajnos olyan nem lesz, mint a rendes lisztből.:( (Megtalálod a receptek között.) De ha az ott leírtakkal ellentétben élesztőt használsz és felesben a sima és tlejes őrlésűt, akkor finom lesz.

2008. jan. 13. 22:37
Sziasztok, én azt szeretném kérdezni, van-e valakinek tuti tippje arra, hogyan kell teljes kiörlésű lisztből FINOM pizzát csinálni? (nem finomat már sikerült sajnos)
21. moncus
2007. máj. 10. 09:10
Igen csak arra vigyázz, hogy a sima liszttel ellentétben sokkal jobban kihozza a sót az ételekből. Fele annyi sót kell ilyenkor használni, vagy szinte semmit és csak utólas sózni!
20. aebal
2007. máj. 10. 08:52
igen, de tegyél mellé egy kicsi más fajtát is
19. tibike
2007. ápr. 1. 22:07
Valószínűleg lehet, de aki lisztérzékeny, annál jelenthet gondot mind a kettő. egyébként meg nem lényeg a habarás, lehet helyettesíteni háztartási keményítővel is, meg lehet úgy főzni is, mint én: soha nem volt pl. szükségem lisztre sürítéshez, a jó hozzávalóktól mindig beállt pl. a palóclevesem. Folyton öntözgetem a vizet, ha kezdene sülni, vagy leégni az anyag.
18. lamoni
2007. ápr. 1. 21:00
Sziasztok én is teljeskiörlésű lisztet használok, de vannak olyan ételek, amiknél az íz végett jobb sima lisztel vegyíteni.
17. kft
2007. jan. 4. 17:54
étkezési keményítőt lehet kapni,pár deka ára 400-500ft.körül van.gyárilag csomagolt,nem kimérős és GLUTÉNMENTES!!!!
16. 'szti (válaszként erre: 15. - Venes)
2006. dec. 13. 15:47
persze az nem étkezési keményítő volt, nem is tudom lehet-e még olyat kapni :-)
15. Venes (válaszként erre: 14. - 'szti)
2006. dec. 13. 15:38

Komolyan? Hm, erről még nem is hallottam.

Ne hallgass egyébként rám én a zacskós levesek ellen is vagyok.:) Kérdezz meg egy szakértőt. De egyéni véleményem ez róla.

14. 'szti (válaszként erre: 13. - Venes)
2006. dec. 13. 15:34
Értem. Mondjuk nem új találmány, nagyanyáink a csipketerítő keményítésére használták, meg ált.isiben papírt ragasztottunk vele ;-)
13. Venes
2006. dec. 13. 15:28
Már maga az a dolog, hogy egy valamilyen termékből, növényből kivont valamit árulnak. Nekem olyan természetellenes már aaz a por formája is. Engem ez tart vissza a használatától, meg igazából egy ,,új vívmány". Régen is meg voltunk nélküle. nekem az általános tapasztalatom, hogy az új dolgok többet ártanak mint használnak.
12. 'szti (válaszként erre: 11. - Venes)
2006. dec. 13. 15:25

Számít, persze

és miért nem ?

11. Venes (válaszként erre: 10. - 'szti)
2006. dec. 13. 15:20
Án a keményítőben nagyon nem bízom. Ha számít a voksom, akkor a liszt mellé rakom le.
10. 'szti
2006. dec. 13. 15:17
Mivel egészségesebb sűríteni: teljes kiőrlésű liszttel vagy keményítővel?
2006. dec. 13. 15:15
Én mindenhez már teljes kiörlésű lisztet használok. sajnos mert muszály és örömömre, mert így egészségesebb leszek. Sokkal karakteresebb lesz minden étel tőle, vagy szinte nem is lehet sokszor érezni, hogy azt használtuk.
2006. dec. 8. 14:38
Még egy tipp, lehet kapni nem is olyan drágán barna rizslisztet, az is nagyon jó rántáshoz!
2006. dec. 8. 13:35

csináltam vele rántást spenótba, tökfőzibe;) isteni volt!

Hazsnáld csak bátran!

2006. dec. 8. 13:32
Koszi, szuperek vagytok!
5. Ekka
2006. dec. 8. 13:17
Persze, hogy lehet. Max. annyira kell figyelni, hogy több foly. vesz fel, így kevesebb is elég belőle..
2006. dec. 8. 13:01
Zabkorpával is lehet/szoktatok sűríteni?
2006. dec. 8. 12:59
Igen, én már habartam vele csirkepaprikást, nagyon jó!
2006. dec. 8. 12:58
Én mindig azzal szoktam.
2006. dec. 8. 12:58
Teljes kiörlésű liszttel lehet habarni/sűríteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook