Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Teletubby? fórum

Teletubby? (beszélgetős fórum)


1 2
25. Loni (válaszként erre: 22. - DODICA)
2007. aug. 15. 09:43

:)))

Erről lecsúsztam. Ma már 10 évesek a gyerekek. :)

(Szerencsére a Barbie-láz elmaradt. Azt sem bírtam volna anyagilag.:D)

24. DODICA (válaszként erre: 23. - Kfheni)
2007. aug. 15. 09:23

Persze, hogy van ilyen oldala is a dolognek, szerintem ezzel mindenki tisztában is van. Naná! Node a tv-társaságoknak pici gyereket és felnőttet is célja leültetni a képernyő elé. :))


Én azt mondom, mértékkel lehet tv-zni. Nálunk ez mondjuk kb. fél óra. Nagyon szeretem, amikor van esti mese a gyerekeknek, mert az egy rituálé, s általában régi klasszikusokat adnak. Meg a szombat reggeli matiné. (Bár a kereskedelmi csatornákon az is szörnyű.) Ezek a mi időnkben is voltak....


A Teletubbyt se engedném folymatosan nézni. ;) Viszont a sok ócska vacak helyett (tv2, rtl klub, valami iszonyat!) én is örülnék, ha ez (is) menne.


Horror-mesén az előbbire szokás gondolni szerintem. Bár jogos, Hófehérke is tele van gonoszsággal. :)) A lényeg a stíluson, a tálaláson van! (Na, ezért is szeretem a tabikat, abban semmi gonosz figura nincs, így vizuálisan csak szépet látni.) A szöveges mese viszont mindennél fontosabb, bizony az fejleszti igazán!

23. kfheni
2007. aug. 15. 09:13

Én csak hallomásból ismerem a Teletabbies-t, de az is bőven elég.

Nem tudom, hogyan, milyen módzserrel szögezi a képernyő elé a gyerekeket, és nevezzetek paranoiásnak, de ezzel már pici korban a tv elé akarják szoktatni a gyereket. Aki aztán szép lassan tv-függő is lesz, olyan, aki munka után hazatérve beül, és nézi az agyament sorozatokat egymás után, egészen lefekvésig. A gyereknek a fantáziavilágot a tv teszi ki, nem használja a képzelőerejét, amit egyébként mesehallgatáskor igen. Félre ne értsetek, biztos mindannyian meséltek, olvastok a gyerkőcöknek, nem elektromos babysitternek használjátok a tv-t, csak szerintem van egy-két hátsó szándéka is a sorozat készítőinek.


Említettétek a horror-meséket. Mikre gondoltok? A mai szögletes, gnóm figurákra, amikről ember fia meg sem tudja állapítani, hogy milyen szerzet? Vagy a Grimm-mesékre? Mert ugye azokat is érte sok támadás, holott a gyerekek fantáziájában nem úgy jelenik meg pl. a nagymama és Piroska felfalása, mint ahogy a mi fejünkben. A gyerekek nem "látják" a húscafatokat, vért, stb., hanem úgy képzelik a farkas bendőjét, mint egy zsákot, amiből sértetlenül bújik ki Piroska és a nagymama a mese végén.

22. DODICA (válaszként erre: 20. - Loni)
2007. aug. 15. 09:08
Nagyanyám a turkálóból szerzett kis Gipsyt (de lehet, Tinky.Winky ?:))) ), potom 100 forintért. Megteszi. :)))
21. benvik
2007. aug. 15. 07:50
Nem szabad a felnőtt szemével nézni őket. Ez a gyerekekhez szól, az ő kis nyelvükön, amit nagyon élveznek. Inkább ezeket nézze, mint az öldöklős horrormeséket, amiket, ha emberekkel helyettesítenének, rá lehetne írni a 18 éves korhatárt. És csodálkozunk, hogy agresszívek a gyerekek.
20. Loni
2007. aug. 15. 06:33

Az unokatestvéreim (hármasikrek) anno nagyon odavoltak a tabikért. Nem igazán értettem, hogy mi a jó benne. Azután kicsit próbáltam magam beleélni egy 1.5-2 éves gyerek világába, és akkor már jobban ment.

Az unokatesóim annak idején tabifigurákat is kértek a Télapótól. Laza 10-12 ezer Ft volt darabja. Rögtön hármat kellett volna venni. Hát... feladtam.

De egyébként aranyos mese.

19. Krysty (válaszként erre: 17. - DODICA)
2007. aug. 15. 05:46

Szerencsére csak dvd-n létezik, ne akard megismerni!

Hülye kis történetek, 12 része van. A tesóméknál láttuk először és azóta kérte hogy vegyük meg.Az pl külön idegesít benne hogy az 1 éves kisbaba pöszén beszél...

2007. aug. 14. 21:31
Nagyon jó volt a Teletubbies. Az én gyerekem is nagyon szerette, akkor volt úgy 1-2 éves. Jó lenne, ha újból menne a TV-ben.
17. DODICA (válaszként erre: 15. - Krysty)
2007. aug. 14. 21:26
Eperke? Az meg mi? Hol megy? Nekem nem ismerős, pedig általában képben szoktam lenni. :)
16. DODICA (válaszként erre: 15. - Krysty)
2007. aug. 14. 21:25

Az, az!!! Na, kb. ennyire jól lehet érteni, mit is visítanak. :)))

Enyémek is szeretik, s a hangját leszámítva nem is lenne semmi baj, kedves műsor. De könyörgök, miért kell hülyének nézni a gyereket? Miért kell gügyögni, vinnyogni neki??? Értenek ők a normál beszédből is!

15. Krysty (válaszként erre: 13. - DODICA)
2007. aug. 14. 20:21

Szerintem az Elmo világára gondolsz.

Attól én is ki vagyok. A lányom 2 és fél évesen viszont imádja.

Mi még az Eperkétől kapunk agybajt, nyávogós kislányok idétlen nevekkel, és a gyerekem egész nap tudná nézni ha engednénk.

14. 031d5c7fc0 (válaszként erre: 13. - DODICA)
2007. aug. 14. 20:04

Mi a BBC-n szoktuk nézni, reggel 6-9 (?) között a gyerekműsort. A műsor megy, de már nem látom a 1/8-as Teletubbiest.

Talán nyári szünetre mentek ők is.

13. DODICA
2007. aug. 14. 19:31

Teletubby? :))) Imádom!! Komolyan!!


Ment a magyar tv-ben is (tán az rtl klubon, ha jól emlékszem), fiam akkoriban lehetett vagy másfél-két éves, s lenyűgözte. Először gutaütést kaptunk a párommal, aztán végignéztünk egy teljes részt, s megállapítottuk, hogy roppant aranyos, kedves, a kicsiknek való, tele rengeteg okos dologra tanítással... Nevel játékosan, s mindig a szeretet légkörében! Nagyon-nagyon megszerettük, s láttuk a gyerekünkön is, hogy csak előnyére van. (Szemben a sok tényleg buta mesékkel, amikkel sajnos már a Minimax is bőven el van árasztva.)

A "nagy ölelés" még mindig szlogen nálunk! :))


Persze kritizálni ezt is lehet, mint mindent, pl. a sipítozó hangokat én is szívesen lecseréltem volna másra. :) (A Minimaxon most is fut az Emu világa mese /bár lehet, nem ez a címe/, ami ugyanilyen kedves lenne, de kiver a hideg, ha meghallom a szinkront.)


Sajnálom, hogy már évek óta nem adja a tv. :((( (Azért dvd-n nem veszem meg, annyira mégse vagyok fan. ;) )

12. 031d5c7fc0 (válaszként erre: 1. - Kandi)
2007. aug. 11. 19:46
Hát, szerintem annyi az egész, hogy nem kell ezt a mesét, csak 3-4 éves kor alatt lejátszani a gyerkőcöknek. Az ennél idősebbeket lehet, hogy visszafejlesztené, de őket már nem hiszem, hogy ez érdekli.
11. loosg (válaszként erre: 9. - Cinka)
2007. júl. 30. 19:33
Én lányom is 7 éves. Ő is imádta a sorozatot. Az elemzésket mi is olvastuk és azt is hogy asorozatot több gyerekpszichológus véleménye alapján,+ javaslatok alapján készítették 1,5-4 éves gyerekeknek.
2007. júl. 13. 21:44
Én erre a kérdésre csak most találtam rá, s mit mondjak. Teljesen egyetértek Cinka mondataival. Az én fiam most majdnem 12 éves, s nagyon imádta ezt a mesét. Azóta sem köti le ennyire egyik sem, arról meg nem beszélve, hogy nem ölik egymást. Én is alig vártam, hogy legyen, hisz annyira könnyed, édes. Iszonyú jó együtt rendetlenkedni, majdnem mindent összekenni és utána együtt takaritani. Én is egy nagy gyerek voltam a fiam mellett és olyan jó volt. A lányomat 21 évesen szültem, a fiamat 33. Még most is sokat játszunk együtt és igazni nagy élmény volt ez a mese. A mai napig szoktunk viccelni, hogy "nagy ölelés" és nevetünk egy hatalmasat, mert még mindig emlékszünk rájuk, ugy ahogy én a Böbe babára, vagy a Manócskára, Tádéra!
2007. ápr. 23. 08:35
A lányom most 7 éves, ő volt olyan 1-2 éves, mikor a tévében is adták a tabikat, hát minden reggel nézte, én meg addig nyugodtan elmehettem fürödni, mert el se moccant a tévé elől.Aztán én is beszereztem jópár VHS-t belőle, és megvannak a figurák plüssben is.Szerintem tök jó kis sorozat és ne az agyoninfózott anyuka fejetekkel álljatok hozzá, hanem a gyerekével.Mert pudingot pacskolni és utána együtt takarítani az jó, és a bokor mögé is jó elbújni, meg ők is egy dologról ismerik meg a felnőtteket, ahogy a tabik egymást. Ismerős, hogy "jött a Béla bácsi, akinek van fehér kutyája?" Vagy valami hasonló? Mert a tabiknak van táskája meg labdája meg kalapja, amit mi hülyeségnek látunk, de a gyerekek meg így gondolkodnak és sorolhatnám.Valami ráérős agyament pszichomókus kielemezte, hogy Tinky Winky az buzi, a Dipsy meg cigány-néger és lelki defektes az egész társulat, de olvastam ezt már a Micimackóról is.De szerintem ez egy szuper sorozat és szerzek is egy új videót a tönkrement helyett, mert a babánknak is megmutatom majd. Szóval "itt van a teletabik ideje, itt van a teletabik ideje!" :)))
2007. ápr. 23. 08:21

Sziasztok.Nem vagyok az a tv mese párti az utóbbi időben.Elég erőszakos meséket látunk újabban.De a

TELETABBI szerintem határozottan aranyos,igazi gyerekes mese.Nekem mind a két gyerekem imádja.A picinek kb:7hónapos volt amikor elöszőr megmutattuk.

Én teljesen be tudom azonosítani a gyerekkekel a figurákat.Mert ha ki megyünk a levegőre az én és szerintem más gyerekei is szaladgálnak,az hogy meg dombról-dombra?Hát ez benne a buli nem??Az biztos,hogy van olyan része amitől a falra tudnék mászni,de kit érdekel ha a gyerekem tátva maradt szájjal nézi és nem pisztollyal játszik.Szóval én biztos,hogy ajánlanám minden anyukának,hogy probálja elé ültetni a csemetéjét.Nálunk nagyon bejőtt.ÜDV MINDENKINEK.

2007. ápr. 11. 15:57
Én sem engedem neki, hogy olyan mesét nézzen amiben "terroristagyanús" figurák futkosnak, verekednek és kiabálnak.
2007. ápr. 11. 15:56
Én ezt nem néztem,de jobb mint a horror sorozatok.Különben kicsiknek szól,szerintem.
2007. ápr. 11. 15:54

:) Igen kb. ilyesmit mondott az én férjem is. Hallottam már korábban is erről a Teletubbie-ról, de látni eddig még nem láttam. Ezért is voltam megrökönyödve. Ez a futok egyik dombról a másikra, képernyő egyik oldalán ki a másikon be... se füle, se farka.

Bár annak idején állítólag nekem is Barbapapa volt a kedvencem és azon is elcsodálkoztam mikor évekkel ezelőtt ismételték valamelyik adón. Hasonló ehhez csak rajzolva van.

2007. ápr. 11. 15:51
Jobb mintha ezeket a modern gyilkolós meséket nézné,tiszta horror a mai mesék.
3. enikö (válaszként erre: 1. - Kandi)
2007. ápr. 11. 15:46
hát ez meg mi??????
2007. ápr. 11. 15:38
Helló! Az én lányom 1 éves korától imádta a Teletabis meséket.Megvettük VHS-en minden részét, és ha a másik szobából meghallotta a kezdést, csak úgy vette a kanyart be a nappaliba. A férjem elősször amikor belenézett ebbe a mesébe, azt mondta, hogy ezt meg ne lássa többé, mert ettől csak visszafelé fejlődik majd a gyerek. De amikor látta, hogy Lillácska mennyire imádja, beletörődött.
2007. ápr. 11. 14:46

Sziasztok!


Most kapott a lányom (21 hónapos)egy CD-t amin ezek az "izék" vannak. Épp elücsörög előtte, de én le vagyok döbbenve. Szerintetek ez mennyi idős gyerekeknek szól?

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook