TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Jah tényleg az email címem: ricdalma@hotmail.com
Előre is köszönöm:)
Szia!
Ha nem lenne gond nekem is elküldenéd ezt a dalszöveges prezentációt? És ha nem vagyok nagyon telhetetlen a hasznos találmányt és a sporteseményt ?
Szia!
én is 17-én megyek,esetleg nekem is el tudnád küldeni a dalszöveges prezit,meg az előny-hátrányos prezit?
Nagyon szépen köszönöm előre is!!!
címem: magyaran@freemail.hu
Ha esetleg valakinek még személyes tapasztalata lenne a fellebbezéssel kapcsolatban, akkor kérem írjon!
Köszönöm!
Igaz ez angol, de a végén van egy olyan rész, hogy "Útmutató a levélfeladat javításához", azt tanulmányozd át.
Sziasztok! Március 13.-án nyelvvizsgáztam b2 németből, és 3,5 pont híján nincs meg az írásbelim. A levélre gyanúsan kevés pontot kaptam.
Olyan emberek segítségét szeretném kérni akik már fellebbeztek a telc-nél (b2 szinten) vagy van valami tapasztalatuk azzal kapcsolatosan, hogy hogyan is javítank és pontoznak a levélnél. Milyen álltalános szabályok vannak? Miért mennyi pontot vonnak le? Hányszor vesznek figyelembe egy adott hibát? Mennyit ér ha nincs meg a megfelelő terjedelem? Mit jelent ha nincs meg a megfeleől mennyiségű szempont? stb...
Kérlek titeket, aki látott már ilyet vagy bármi építő jellegűt tud nekem mondani ezzel kapcsolatban - vagy akár a fellebezéssel kapcsolatban is (Próbált-e valaki? Ha igen sikerült-e?) - írjon.
Kérlek segítsetek! Előre is ezer köszönet mindenkinek!!!!
sziasztok.
német prezentációhoz tudna nekem valaki kidolgozott szövegeket küldeni? meszesan.zsuzsa@freemail.hu
Sziasztok:)
Én is 17.-én megyek vizsgázni, de én Dunakeszire.
Tudna nekem valaki segíteni esetleg, nagyon megköszönném :)
Hát őszintén a dalszöveget nekem is ismerősöm mondta, és annyi hogy az előadóról beszélsz egy kicsit, hogy ki énekli, belemondhatod hogy ez a kedvenc számod, és hogy miről szól a szövege, esetleg hogy melyik albumon található..de ahhoz is van egy sablonom:)
A holnapi nap folyamán, még kora délután elküdlöm neked őket!:)
A dalszöveget hogy kell érteni? Meséljek a kedvenc szövegemről?
Egyébként ezt a dalszöveges dolgot a TELC-en nem is találom :S :$ Csak azt a piszok hosszú témalistát.
Az egy hasznos találmányt, és az előnyök- hátrányok tételedet át tudnád nekem küldeni? :$
Semmi baj, én is így voltam vele..:) Hát én ezeket dolgozgattam ki:
Könyv, Film, Koncert, Utazás, Sportesemény,Egy hasznos találmány, A városodhoz közeli látványosság, Előnyei és hátrányai a kornak amelyben vagy, Magyar konyha, Valami új amit meg szeretnél tanulni, Egy sztár akivel találkoztál, Egy dal(szöveg)
És a 2 téma ami közül választhattam a: Mi kell ahhoz, hogy Magyarországon jogosítványt szerezhess / Kedvenc európai városod..
Én az utóbbit válaszottam..:)
A prezentációnál max 90 másodpercig kell beszélni..tehát 1,5 percnél többet nem..
Hát nekem 11 volt kidolgozva és olyanokat kaptam, amik nem voltak kidolgozva..de ezt nem megrémítésképpen mondtam most..hirtelen meg is ijedtem..de szerencsére megjött az ihletem:D
Sziasztok!
Most szombaton megyek angol középre, a Hunfalvyba. Eléggé félek. Csinálom a próbafeladatokat, járok tanfolyamra, nézem a CNN-t, a prezentációs témák többségéhez vannak panelmondataim. Viszont, van két téma, amitől nagyon félek.
Az egyik az a politika. Szerintem elég necces lenne a választások után betenni nyelvvizsgára... A másik ilyen a környezetvédelem. Egy szót nem tudok belőle.
Szerintetek mekkora az esély a politikára? És mennyire kell belemenni a környezetvédelembe?
Aki már volt vizsgázni: milyenek a vizsgáztatók? Hogy zajlik az írásbeli?
Köszi a válaszokat! N.
Sziasztok!
Nekem meg van a szóbeli középfokú, és Telc írásbelivel össze is tudnám párosítani, tudtok Pesten olyan helyet, ahol rendesen felkészítenek az írásbelire, és mondjuk 2-3-4-en vagyunk egy csoportba?
A prezentációnál az a lényeg, hogy másfél percig folyamatosan beszélj..és jobbra értékelik azt, hogyha hibázol, mintha alig beszélnél..A discussionnál kb egy A/4-es oldal háromnegyede volt, max 1 oldal szokott lenni, de az már hosszúnak bizonyul.
A 3. feladatban pedig csak pár szempontot adnak meg, hogy mi alapján szervezd meg azt a bizonyos eseményt.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?