TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Asszem
1- az a Serious Health Threat
2- The price of fame
3- Food and Wealth
4- Targeted crime (majdnem az Easily done, de aztán több helyen említették hogy pontosan tudták mit akarnak ellopni, stb.)
5- Controversary policy
Ti?
sziasztok. én is ma vizsgáztam. a nyelvhelyesség második feladata ritka nehéz volt.. legalábbis nekem. pedig a gyakorlás során ez a típus elég könnyen ment.
levélnek én azt választottam,amelyikben egy tehetségkutatóra kellett jelentkezni. szempontok: -mivel akarok fellépni (pl:tánc,ének) -milyen TV-s vagy verseny tapasztalataim vannak -miért tartom érdekesnek ezt a tehetségkutatót.
Én is most értem haza :)
Levélnek én is a Cooking show-t írtam, másik volt a tehetségkutató, a panaszlevélben meg valami csengőhang letöltés volt.
Situation: Evening barbecue
Cikk: Zavargások egy focimeccsen, a rajongókat büntették
Prezentáció: Kedvenc telefonos alkalmazás vagy Kedvenc weboldal (utóbbit választottuk mind)
Hárman voltunk, de nagyon jól lezavartuk, mindre A-kat írogattak.
A magnü szerintem nagyon könnyű volt.
Nektek hány x lett? Nekem a 11-es és a 18-as. És a nyelvhelyességben a deal-eshez close/have/open? A címösszepárosításból 1-5höz mit írtatok?
Nah én is hazaértem. A másik téma a levélnél az volt, hogy tehetség kutatóba jelentkezhetsz , mert szeretsz táncolni stb.
Situation: civil szervezet vár segítséget, mert a gyerekek az utcán csavarognak és nincs hol és nincs mivel elfoglalni a gyerekeket amíg a szülők dolgoznak
Cikk: a zsír adó: amolyan "fast food"-os
Prezi: Kedvenc együttesed vagy zenészed, vagy tapasztalatod a háziállatokkal, előnyei , hátrányai.
Végre túl vagyok rajta :)
Levelek: az egyik arról szólt hogy egy tv showba jelentkezel és lehettél szakács meg még valami másik téma is volt ehhez de arra már nem emlékszek. A másik panasz volt ingyen csengőhangokkal kapcsolatosan amit a nettről tölthettél le.
Szóbeli nem mondhatnám hogy felüdülés volt , habár én mindent megtettem folyamatosan beszéltem, de olyan partnerrel akinek még a bemutatkozás is nehezen megy elég nehéz kommunikálni , arról nem is beszélve hogy a gyerek az én lapomról olvasta fel a dolgokat:(na mindegy azért a tanárok se vakok gondolom látták mit művel a gyerek.
Témáim:
-prezentáció:kedvenc sport/kedvenc könyv
-Cikk: emberi személyiségek, viselkedési módok, kommunikáció elég hosszú volt a szöveg és elég sok mindent meg említettek benne.
-Szervezés: Helyi farmeroknak kellett segíteni eladni és népszerűsíteni a termékeiket saját iskolánkban egy hétvégi projekt keretén belül.
hello
ha valaki tudja esetleg le irja nekem h mik voltak a mai vizsgán a levelek
köszönöm
Akkor
From:
To:
Subject:
És a dátumot jobb oldalra pl 13:Am 19 Jan,2014 ?
Köszönöm szépen a választ!
Viszont kívánok énis sok szerencsét !:)
Szerintem így kell a baloldalra írni :
1.Feladó (from) – a feladó e-mail címe;
2.Címzett (to) – a fogadó e-mail címe;
3.Tárgy (subject) – a levél rövid leírása;
4.Dátum (date) – a helyi idő és dátum, amikor az üzenetet elküldték.
És szeretnék mindenkinek sok sikert kívánni holnapra:)
Ezek középfokú vagy felsőfokú feladatok????
Ne ijesztgessetek:-(
Teljesen igaza van Alexandrának. Csak magántanárhoz menj, ha mindenképpen szeretnél valami kurzust, ami felkészít téged. Megbeszélitek, hogy milyen nyelvvizsgára készülj, és az alapján kezdtek neki. Esetleg hívj el pár barátot is, kisebb létszámú csoportokban is indulnak ilyenek magántanároknál, ha úgy szimpatikusabb lenne az egész. Nekem ez így tök jó volt.
A tanfolyamnál tényleg az a legnagyobb baj, hogy sokan vagytok, vegyesen vagytok, és néha teljesen elmegy valami más irányba az egész. Szerintem már azzal is többet érsz, ha végignyálazod ezt a fórumot, és magadnak összeszedegeted a morzsákat, meg persze tudjad, hogy milyen feladatokra számíthatsz, de ennyi.
Nekem a tesóm volt ilyen kurzuson és nem jött be neki, azt mondta, hogy nagyon vegyesek voltak a csoportok és nem nagyon haladtak ez miatt az anyaggal. Októberben beszélgetem egy csajjal, aki mondta, hogy járt telc-es felkészítő tanfolyamra. Azt mondta a szóbeli után, hogy teljes pénzkidobás volt az egész, mert megközelítőleg se olyanok voltak a feladatok, mint amilyeneket ők gyakoroltak. Ez alapján szerintem többet ér egy magántanár, aki csak veled foglalkozik.
Mert azaz igazság hogy a nyelvvizsga központokban a csillagokat is lehazudják az égről meg megígérnek hetet-havat csak te jelentkezz és kifizesd a plusz 30000ft. Utána meg ha mégsem sikerül mossák a kezeiket. Amikor legutóbb voltam fizetni csak úgy mellékesen megjegyeztem a kiscsajnak hogy mennyin múlott a múltkori vizsgám , elhúzta a száját és nagyban sajnálkozott. Majd csak úgy mellékesen megkérdezte, hogy kértem-e fellebbezést. Mondom nem, mert úgy olvastam a netten hogy senki se adták még meg eddig. Erre a csaj közelebb int magához és szinte suttogva közli velem, hogy jól tettem, mert náluk még senkinek se adtak fellebbezésre több pontot. Szó szerint közölte velem, hogy csak még több pénzt dobtam volna ki az ablakon. Na és ezek után még volt bőr a képén megkérdezni vigyorogva, hogy elszeretnék-e menni a felkészítő kurzusaikra, hát gondolhatjátok, hogy ezek után mi volt a válaszom.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?