TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
aranyos vagy :)
elsőre nekem azért lett nulla mert az volt a szitu hogy panaszlevelet kellett írnom arról, hogy Németo.ban babysitterkedek és a bánásmódról ellátásról stb-ről kellett panaszkodni.
a szituációban pedig nem a babysitter szó volt megadva, hanem az au-pair szó. nos, nekem arról fingom sem volt hogy mit jelent, (mivel nem is német, hanem francia) és életemben nem hallottam, ezért teljesen félreértettem a levelet,.. és amikor kijöttem a vizsgáról, már akkor tudtam hogy NULLA O.O szal nm voltam az eredmány láttán csalódott XD
Amúgy mit csináltál máshogy? Rágyakoroltál, vagy csak először nem értetted meg jól a feladatot?
Esetleg a másik levéllehetőséget gykoroltad be?
Hát, hogy miért szeretném azt az állást, hogy hol tanulok most jelenleg, az elvárásokat(munkaidő, időszak, stb).
Csak azt nem tudtam, hogy kinek címezzem, mert számomra az nem volt világos...De valamit kivettem a szövegből.
Lehet, hogy inkább a panaszos levelet gyakorlom be. Csak az a baj, hogy nekem olyan lökött, törékeny önbizalmam van, hogy teljesen be vagyok tojva...
Én tényleg nem értem. A 9 pontos levél is sokkal jobb a 0 pontosnál! Hogy lehet 0 pontot kapni, ha 1 szempontot kielemzek a levélben, már az nem 0 pont, én meg az összeset végigvettem, + egy saját szempontot, akkor meg hogy 0 pont????
Vagy levonnak, ha amellett, hogy mindenről írok, még egy kicsit rizsázom is?
Telcen C1-ből nem adnak részbizonyítványt, egyszerre kell sikerülnie. :S
Lehet, hogy én az angol mellett döntök, úgyis utálom a németet. De ha hazérek megnézem a feladatokat.
33 pontos levél a legjobbak között van !!! :D
amuyg kérdésedre a válasz: felsőfokú német feladatsort a telc honlapján találsz ott a feléadatsoroknál :D van hozzá hanganyag meg minden :)) én azt nézegettem.
amugy én is abban gondolkodom most, hogy az angolt folytassam vagy német C1, mivel angolból emeltes vagyok... szalpár honap kéne gyakolrás képp és a B2 menne, de nem tudom melyik lérne többet: két db B2 .es élő idegen nyelv
vagy pedig egy db felső fokú C1-es élő idegennyelv?
SZERINTETEK?
mert kb mindekettőhöz ugyanannyi gyakorlás kéne O.O
Linkelnél feladatsort? Vagy hol lehet megnézni?
Nagy dilemmában vagyok, hogy mit csináljak.
Orvosira szeretnék menni, de azt mondják, hogy ott a némettel semmire se megyek.
Viszont nem tudom, hogy meglehet-e az angol 1 év alatt. Vagy a német felsőfok? Jaj, 1 éven belül kéne valamelyik, ennyi a lényeg!
hát igen :D a nyelvtan az végülis adott,nincs túl sok minden rajta amit variálni lehet :DD
de amugy nézegettem feladatsorokat és én nagyjából értem az egészet :)) szóval sztenm októberire el is megyek :) addig majd gyarolrogatom ! :P
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?