TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok! Még új vagyok. Most regisztráltam. Én is most megyek angol középfokra Telcből. Nimród78,köszike a mailt,én írtam Egerből:)
A fehér TELC-es könyből tanulok,amiben 8 test található. Volt már valaki TELC B2-n? Meg tudná mondani,hogy kb milyen nehézségű volt a nyelvvizsga? Mert én úgy tippelek,hogy kb a könyv közepén található testekkel lehet egy szinten:) Tudna valaki segíteni nekem?
Szia!
Írtam e-mailt a megadott címre, hálás lennék, ha nekem is átküldenéd a levélmintákat!
Előre is köszönöm!
ha megadod az e-mail címedet, küldök olyan sablon mondatokat, amiből szinte a levél 2/3 megvan és csak a maradék témához illő 1-2 bekezdést kell kitalálni. Én az augusztusi vizsgán voltam, elsőre sikerült és max. pontos levelet írtam az említett sablonok segítségével. Bárkinek szívesen elküldöm, csak ne privibe írjatok, mert azt lehet, hogy későn veszem észre, hanem az e-mail címemre. (ancselika@citromail.hu)
Még nem késő, próbáld meg megcsinálni az angolmindenkinek.hu-n található telc mintafeladatokat, mert annak a nehézsége kb. olyan mint a vizsgán. Szótárazd ki az isemretlen szavakat és próbáld memorizálni.
Sziasztok!
Nincs valakinek esetleg német telc b2 könyve elektronikus formában? Esetleg levélminták???
Angol anyagaim vannak, de most váltanék németre.
Köszi
Angol írásbeli próbálkozásom 4x. Komolyan már elegem van szóbeli sikerült ez meg.....
Jön valaki Győrbe vizsgázni október 13-án?
Levélre hogy érdemes készülni szerintetek? Már minden megoldás érdekel.
Köszönöm szépen!:)
Még visszamenőleg is meghallgatnám a szóbeli témákat! Augusztusin voltam, az egyetemest kaptam, de nem nagyon tudom még most se miről szólt.:D
A levélnél 150-200 szó van elő irányozva (a formai dolgok nélkül tehát a címzés pl nem számít bele). két verziót is hallottam mindkettőt tanártól, egyik azt mondta, hogy ha nincs meg a minimum szó akkor ki se javítják. De sztem ez nem valószínű ha a pontokat kifejtetted 130 szóban akkor elfogadják max vhol kevesebb pontot adnak rá...
Joci anno márciusban a saját prezin kívül volt egy globális felmelegedéses témám meg a közös probléma megoldás vmi kiállításra kellett plusz programokat szervezni... én szombaton megyek 4jére írásbelizni de ennek már remélem meg is lesz az eredménye... (jön még vki Budai iskolába (Márvány utca?)
Szia Beus :) Köszönöm :)
Igen a 2. része az nekem se szokott menni sajnos... az brutális :DD Amúgy sikerült a nyelvvizsga??? remélem most sem lesz nehezebb, már parázok :P
Kösszi Szépen :) Hát remélem, most sem lesz "nehezebb"....
És amúgy a többi?? Leseverstehen? Sprachbaustein?? Azok milyen nehézségű volt???
Sziasztok!
Most akkor ez, hogy is van? Maradt a minimum 150 szó a levélnél, vagy le lett csökkentve 130-ra? Mert a tanárom mindig 130 szóról beszél...
Sziasztok!
Nekem már elkészült a bizonyítvány! Írjatok rájuk, mert lehet a tietek is már átvehető, csak sz...nak szólni!
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?