Tejtorta recept

A Tejtorta hozzávalói:
7 dl tej
fahéjrúd
2 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál cukor
fél teáskanál só
2 evőkanál vaj
3 tojás
leveles tészta
cukrozott őrölt fahéj


A Tejtorta elkészítési módja:
Gőz felett melegítsd fel a tejet és a fahéjat. Keverd el a kukoricalisztet, a cukrot és a sót egy kis tejjel, majd öntsd a tejhez. Tedd az egészet a gőz fölé, kevergesd, míg besűrűsödik. Vedd le tűzről, és keverd bele a vajat. Hagyd kihűlni, halászd ki belőle a fahéjrudat, és keverd bele a felvert tojást. Béleld ki a tortaformát a vékonyra kinyújtott leveles-tésztával. Öntsd bele a masszát. 20 percig süsd, először 200 fokon, 10 perc után mérsékeld a hőt 180 fokra.

Tálalás előtt szórd meg fahéjas cukorral.



Dél-Afrikai recept.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejtorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook