Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes zöldségkrém leves recept

Tejszínes zöldségkrém leves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tejszínes zöldségkrém leves hozzávalói:
2 főre
1 sárgarépa
1 kis szál zöldség
1 db sárga burgonya
1 kis cukkini, karalábé
karfiol, zeller, lila hagyma 1 tk.
1 tk. kacsazsír, só 1/2 dl tejszín, őrölt szerecsendió


Tejszínes zöldségkrém leves

A Tejszínes zöldségkrém leves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítom átmosom, összevágom.
A kacsazsíron üvegesre párolom a lila hagymát, majd ráteszem a répát, zöldséget, zellert, és a karalábét, összekeverem, és fedő alatt 5 percig párolom.
Felöntöm vízzel sózom, és 10 percig főzöm, majd hozzáteszem az összevágott cukkinit, a burgonyát, és a karfiolt, készre főzöm.
A tűzről levéve, mixerrel pépesítem, felöntöm a tejszínnel, ha kell sózom, és picinke őrölt szerecsendiót szórok bele, majd 2-3 percig forralom, többször megkeverve.
Jó étvágyat!


Mindenféle zöldséggel az igazi, nekem csak ennyi fajta volt itthon, apró húsgombóccal tálaltam, mert éppen a fasírozottnak daráltam a húst, így készült leves betét is!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 25. 15:21
A tejszínes zöldségkrém leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook