Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes spárgaleves recept

Tejszínes spárgaleves recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tejszínes spárgaleves hozzávalói:
- 25 dkg spárga
- 1 szál sárgarépa
- kb. ugyanannyi zeller
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- vaj
- 2 dl tejszín
- 1 kiskanál keményítő
- ételízesítő
- őrölt fehérbors


A Tejszínes spárgaleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk tetszés szerint (a spárgáról a fás részt levágjuk, a többit megtisztítjuk). Vajon kevés ételízesítővel pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megpuhult (kb. 15-20 perc), a fehér színű zöldségek egy részét kimerjük (a sárgarépát nem),turmixoljuk, és összekeverjük a keményítővel elkevert tejszínnel. Ezt a leveshez adjuk, összeforraljuk. A végén még fehérborssal ízesítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes spárgaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook