Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes karfiolkrémleves recept

Tejszínes karfiolkrémleves recept

A Tejszínes karfiolkrémleves hozzávalói:
1 közepes fej karfiol
1 vöröshagyma
2 dkg vaj
2 evőkanál liszt
0,5 dl tej
0,5 dl tejszín
törött fehér bors
reszelt szerecsendió



A Tejszínes karfiolkrémleves elkészítési módja:
A rózsaira szedett karfiolt a meghámozott, de egészben hagyott hagymával feltesszük főzni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük a felsorolt fűszerekkel. Ha megfőtt, világos, vajas rántással sűrítjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítjük. Tejjel és tejszínnel felengedjük, összemelegítjük, de nem forraljuk fel.

Tálaláskor petrezselyemlevéllel vagy összevágott snidlinggel díszíthetjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes karfiolkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook