Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tejszínes-gombás szósz recept

Tejszínes-gombás szósz recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tejszínes-gombás szósz hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
kb. 3/4 kg csiperke gomba
1 nagyobb doboz főzőtejszín

fehérbors


A Tejszínes-gombás szósz elkészítési módja:
A vöröshagymát nem kockázom, hanem apró lyukú sajtreszelőn reszelem le a lábasba, és kevés oliva olajon megdinsztelem. Ezután rádobom a megtisztított, felaprított gombát, kicsit megsózom, és alaposan átpárolom fedő alatt. Ha a gomba megpuhult, felöntöm a főzőtejszínnel, sózom, ízlés szerint adok hozzá fehérborsot, és összefőzöm. Ha túl híg tejszínt sikerül vennem, akkor kevés liszttel megszórom a szószom tetejét, és azzal is összefőzöm, hogy kicsit sűrűbb legyen. Ha kész, kifőzött tésztára kanalazom, megszórom reszelt parmezánnal, és kész.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A tejszínes-gombás szósz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook